Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie electrica gratis ????

schnapy

Postări Recomandate

Am vazut intr-un documentar pe Discovery Channel ca se poate obtine energie electrica gratis cu ajutorul unui montaj care capteaza undele radio si le transforma in curent electric. Stie cineva cum se realizeaza acel montaj ??? :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

8

• bogdan_

5

• yo9hrb

5

• MifTy

5

Top autori în acest subiect

energia gratis ce zici tu este valabila langa antenele de emisie puternice sau langa liniile de inalta tensiune..banuiesc ca montajul consta intr-o bobina asezata in camp electric(sau magnetic?) variabil..de aici..fenomenu de inductie si etc..

Link spre comentariu

Am vazut intr-un documentar pe Discovery Channel ca se poate obtine energie electrica gratis cu ajutorul unui montaj care capteaza undele radio si le transforma in curent electric. Stie cineva cum se realizeaza acel montaj ??? :smt006

pai acolo avea daca reuseau sa alim un led deci mare branza nu faci
Link spre comentariu

In urma cu vre-un an gasisem pe internet documentatie despre fabricarea centralelor eoliene, aceasta fiind singura metodea de producere a energiei electrice cu mijloace sa zic improvizate, totul e relativ simplu de facut, singura problema ar fi stocarea energiei, deoarece acumulatorii sunt extrem de scumpi si nuprea se renteaza, de panouri solare puteti si uita, tehnologia e relativ noua (1995), iar reactivul este extrem de scump + ca si panourile solare necesita acumulatori; voi cauta prin casa si daca voi mai gasi va voi pune la dispozitie documentatia ce o detin

Link spre comentariu

pai nu mai stie lumea radoiurile care se alimentau direct de la antena?puterea pe care o poti obtine e foarte mica. nu prea ai ce face cu ea.la fel cum s-a spus mai sus, ca home made o centrala eoliana, sau poate eventual o mica hidrocentrala...pt cineva care ar avea vreo apa pe aproape. panouri solare nu prea se gasesc in ro, si au preturi chiar exagerate. cred ca ar trebui sa pricepem ca mai nimic nu e gratis...si energia, sigur nu va fi niciodata gratis.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Si aia care au facut thestatika? Cum de poti obtine vreo 3kW din "aer"? Ca si acumulatori de energie as propune baterii de acumulatori pe aer comprimat: Cand exista energie, un motor atashat la o pompa de presiune inalta introduce aer in niste rezervoare iar in momentul in care se doreste energie, cu o valva aerul e trimis spre un generator elecric...Totul e, fireste, comandat de un mic procesor.

Link spre comentariu

Stimati colegi,Orice vis de a obtine energie gratis este un simplu vis. Nimic mai mult. Experimentul Testatika nu este altceva decat o alta pacaleala invelita in poleiala in sirul de pacaleli in directia lui Perpetuum Mobile.Daca experimentul ar fi fost real, divaisul ar fi fost pus in vanzare imediat. Texte de genul "Lasa ca stim noi cum, dar nu va spunem!" sau "Nu te apropia, ca te tai!" dau de gandit in privinta onestitatii experimentului. Nici texte de genul "Producatorii de petrol le-au pus pumnul in gat ca sa nu le scada profiturile." nu tin.Si mai e ceva. Majoritatea experimentelor astora misterioase implica bobine si magneti pentru simplul motiv ca omul mediu, fara cunostinte aprofundate de fizica, are o atractie deosebita pentru "magia" magnetilor. Dar in nici unul din experimentele astea nu am vazut evaluari de pierderi, bilanturi de puteri sau macar un calcul estimativ in care sa fie folosite elementele cunoscute din analiza campului magnetic. Totul este o barbologie misterioasa, care trebuie sa ramana misterioasa.In consecinta eu sunt foarte sceptic la vederea acestor dispozitive. Sunt mai degraba dispozitive de alimentat fantezia si imaginatia de gen Star Trek, dar a caror legatura cu realitatea tinde la zero dinspre valori negative.O sa ziceti: "Pai n-ai vazut poza?". Poza am vazut-o. Ceea ce n-am vazut este o teorie clara a functionarii si un experiment reproductibil. Asa ca pana la energie moka vom continua sa ne aflam in gasca lui Platon si Aristotel/ Cu mari restante la RENEL.Cirip

Link spre comentariu

Cirip, eu din cate am citit acolo e vorba de energie statica nu de magneti si bobinutze...Oricum ai dreptate ca ar fi frumos daca ar fi adevarat, dar nu se stie sigur....Oricum aia sunt oameni de genul: "ce-i al meu e al meu si la naiba cu restul de lume". In fine, threadul merita deschis, poate vine o minte "sucita" :laughing3: cu un plan de thestatika (ce functioneaza) de ramanem toti ca la dentisti :smt104

Link spre comentariu

eu am vazurt la bithbusters urmatoarea chestie.Au intins 20m de sarma de cupru(nu sunt sigur de lungime dar asa ceva era) si au cumparat un montaj de pe net care cica conectat la acea antena ar converti undele radio in curent.Ei bine au obtinut 0.5V dar la o intensitate foarte scazuta si au concluzionat ca nu este o saolutie rentabila deloc.Probabil ca,cu vreo 10 asemenea aparate putei aprinde un beculetz ceva,dar te alegeai cu vreo 200 de metri de sarma intinsa.Concluzia :finga: :finga: :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

si daca sunt nori merge perfect, lumina sa fie.nu stiu preturi dar cu un panou de asta+acumulator+invertor te scoate la ceva lei.. sa zicem 1000E pentru 100A/h.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări