Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas cu PIC16F628A si DS3231

Postări Recomandate

In cazul asta (acum am fost atent la specificatiile electrice) poate verifica daca sunt conectate OK aplicand o tensiune de 4 V din sursa reglabila si va constata daca a facut conexiunile corect. Ce doamne iarta-ma este atat de complicat? Sau este lipsa de imaginatie la gasirea unei solutii simple de verificare?

Link spre comentariu

Am verificat acum cu o sursa externa si afisajul este functional ; n-am facut-o mai devreme pentru ca n-am crezut ca problema este cu afisajul , insa nu stiam de metoda de verificare a ledurilor cu multimetrul setat pe verificare diode si am fost curios sa verific si aceasta metoda . 

Link spre comentariu

Apoi pui sonda de masura neagra pe pinul 3 sau 8 si sonda rosie pe oricare dintre ceilalti pini.

Stiu ca e cam despicat firul in paispe, dar fiind afisor anod comun pe pinii comuni se pune sonda rosie.  :rade:

@iuli09: posteaza schema folosita, poate vedem pe acolo ceva. Osciloscop ai? Poti vedea daca oscileaza quarzul de la DS?

LE Scuze intrebarea aiurea, am vazut acum ca nu-ti trebuie quarz.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

OK, vazut schema (in afara de ceva condensatori de decuplaj pe alimentarile integratelor n-am comentarii), vazut putin si hex-ul (bitii de configurare par si ei OK), si am ajuns la concluzia ca nu mai am idei.

A propos biti de configurare. Cum programezi picul (programator + soft)? Nu incerci sa setezi de mana bitii de configurare, nu?

Link spre comentariu

Am scris doua PIC-uri cu doua programatoare diferite (un PicKit2 si un programator pe care l-am construit eu; pentru Pickit am folosit softul dedicat iar pentru celalalt WinPic800) si doar am incarcat hex-ul si l-am "scris" , n-am modificat nimic pe nicaieri ; nu stiu care sunt setarile default in ceea ce priveste bitii de configurare ...sa incerc sa umblu la aceste setari ?

Link spre comentariu

am incercat ...insa fara niciun rezultat . Indiferent ce buton apas , nu se vede nicio reactie pe afisaj . Uneori (dar nu intotdeauna) , pare a reactiona cand apas butonul de setare a alarmei , in rest niciun raspuns . 

Am verificat de mai multe ori cablajul si traseele si n-am gasit nimic in neregula ; nu stiu nici eu ce sa mai verific ; astept sa ved daca ma poate ajuta Kreator cu softul ... poate s-a strecurat acolo vreo gresala , sau poate nu e hex-ul corect .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări