Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hidrofor bun

Vizitator chiulo

Postări Recomandate

Vizitator chiulo

tot cu alegerea hidroforului ma intereseaza cam ce putere sa aiva si ce presiune tinind cont .ca adincimea este cam 5 metri si distanta pana in casa cam 8 metri.Am gasit ceva la bricostore acum cu 409 putere de 750 wati.presiunea de 5 bbari ce imi recomandati este bun sau nu tinind cont ca il cumpar din pitesti deoarece il pun la parintii mei .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

1

• radu ionel

1

Top autori în acest subiect

Depinde si de citi consumatori aveti pe retea;bucatarie,baie,wc,masina de splat,boiler,udat gradina etc...ce turatie ,debit, diameul toli teava absorbtie/evacuatre are acesta???presiunea se va regla la final 2,5 max 3 bari ca sa nu aveti probleme cu fortunele din interioul locuintei.Bine ar fi si un bazin(bidon de 150/200 litri cu plutitor de nivel care comanda pnirea motorului)ca depozit tampon(inafara de capacitatea rezervorului hidroforului ) care in acelasi timp tine amorsta si pompa/instalatia.ETC...depinde de ce pretentii/facilitati urmariti si in acelasi timp pastrind normele de protectie ptr. exploatea corespunzatoare privind alimentarea la reteaua electrica ,protejarea la intemperii si vreme nefavorabila!!!indicat ptr,cutresre un motor de 1kw/turtie/min si cu o pompa care satisface cerintelor adiacente necesitatilor/necesarului de consum...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Aparatul descris e bun. Va trebui insa sa aveti in vedere daca nu goleste fantana (multe fantani sunt construite inguste, din motiv de cost), si daca izvorul are debit corelat cu consumul, care va creste MULT!De asemeni, este recomandat sa faceti inca un efort (sunt si niste bani, insa se pot face economii semnificative daca puneti munca proprie!) si sa-i sapati un camin langa fantana. Astfel se pot realiza mai multe: se reduce adancimea de aspiratie, se mareste astfel randamentul pomparii; se asigura confort acustic, fata de solutia montarii "in casa"; cu un camin de minim 1,5 metri adancime si cu un capac izolat termic, se poate asigura protectia la inghet (am auzit de si chiar vazut hidrofoare crapate prin inghet, cu amplasare in tinda, hol sau alta anexa neincalzita).Va vorbesc din experienta proprie, am facut toate astea la casa "de la tara" unde locuiesc in prezent socrii mei.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări