Vizitator Kenbobo Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Buna ziua! Acesta este primul meu post pe acest forum, asa ca daca am gresit ceva in postarea mea, imi cer scuze. AM o problema cu navigatia mea multimedia. Aceasta se numeste Dynavin e46 V3. http://img.photobucket.com/albums/v180/ ... G_0419.jpg Am pus link catre o poza cu unitatea. A puscat ceva in ea, iar cine a desfacut-o a spus ca are o portiune pe care e arsa placa de circuite. CUm as putea sa o repar, avand in vedere ca nu gasesc nicaieri manualul de service, iar pe circuitul integrat care e ars nu se vede scris nimic... Are cineva manualul de service pt Dynavin, sau vreu datasheet? Sau macar, imi puteti spune daca un PCB cu un circuit ars se poate reface? Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Pune o poza la rezolutie buna cu zona defectului pe placa ta. Link spre comentariu
Vizitator Kenbobo Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Pune o poza la rezolutie buna cu zona defectului pe placa ta.As pune, dar navigatia inca se afla la service-ul unde am dus-o. Inca nu am apucat sa o iau.Pana o recuperez si fac si poza, imi poate spune cineva, macar in general, daca se poate repara o placa PCB cu un traseu ars? Link spre comentariu
alfabit Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 ...imi poate spune cineva, macar in general, daca se poate repara o placa PCB cu un traseu ars?Daca e sa raspundem la general, DA, un cablaj imprimat se poate repara...Problema e de ce s-a impuscat ? Din motive de supracurent ( asta e evident ), trebuie gasit vinovatul de consum mare ( pe care zici ca l-ai gasit, este un IC ), acum vazut ce IC este si daca si cu ce poate fi inlocuit......si controlat tot ce se poate controla in rest dupa ce inlocuiesti IC-ul ars si vazute daunele colaterale evenimentului......sa nu se intimple din nou si cu noul IC... asta asa sa vorbim la general = " doua vorbe un ban nu fac " = unu nou e cel mai sigur. Link spre comentariu
Vizitator Kenbobo Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Multumesc pt raspunsul prompt.Din ce am inteles, cel de la care am luat navigatia a inversat din greseala cablurile de alimentare si pe langa asta, le-a si atins unul de celalalt. Link spre comentariu
alfabit Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Multumesc pt raspunsul prompt....a inversat din greseala cablurile de alimentare si pe langa asta, le-a si atins unul de celalalt.Cel mai grava eroare in electronica, alimentarea inversa, daca tine sursa, arzi tot, inclusiv siguranta care din pacate se arde ULTIMA .Alt GPS. Link spre comentariu
Vizitator Kenbobo Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Mda. A ars ceva pe acolo pt ca sursa a tinut, siguranta nu s-a ars si a durat pana cand a scos mufa de la ea. E simplu sa zici alt GPS, dar cand unitatea costa 3200 de lei, e alta poveste. http://www.ebay.com/itm/Dynavin-DVN-E46 ... 3a6b6d27f5 Link spre comentariu
alfabit Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Eu iti urez succes sa-l repari pe asta al tau, din experienta iti spun ca sansele sint mici, cel mult egale cu zero...( no offence ! )Si poti sa iei un GPS mai ieftin, ca tot minunatele noastre autostrazi le vede... Link spre comentariu
Vizitator Kenbobo Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Eu iti urez succes sa-l repari pe asta al tau, din experienta iti spun ca sansele sint mici, cel mult egale cu zero...( no offence ! )Si poti sa iei un GPS mai ieftin, ca tot minunatele noastre autostrazi le vede... Da, dar nu este dedicat pt masina mea, si nu vreau sa imi pun unul in geam cu ventuza.... Plus ca acesta are si cd player incorporat, citeste card, stick, controleaza iPod-ul, are bluetooth, touchscreen functioneaza cu comenzile pe volan, se poate pune camera pt marsarier, etc.Altfel ar trebui sa imi iau un cd player dedicat + un gps cat de cat sa il pun in geam si ar arata urat.Multumesc pt sfat! Eu inca sper ca se poate face. Intre timp am mai cautat un service mai bunicel si sper sa se rezolve. O sa va tin la curent.Intre timp, daca aveti ceva sugestii: abia astept sa le aud. Sunt bine venite. Link spre comentariu
Vizitator Kenbobo Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Am revenit.Momentan caut schema electrica. Daca ma poate ajuta cineva cu un link, as fi foarte recunoscator.Am gasit defectul, acum ramane de vazut daca gasesc piesa, pt ca nu se poate citi seria de pe ea.Tot ce pot spune e ca e un circuit integrat (probabil stabilizator de tensiune, asa mi s-a spus dar nu e sigur), are 4 pini (toti pe o singura parte), iar din seria de pe el nu pot citi decat finalul: ....5A. Are cineva vreo idee, care ar putea fi seria? Sau cum as putea-o identifica? Link spre comentariu
moro Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 ai grija ca acolo unde s-a ars sa nu fi fost vreo dioda "anti prostie" care are rolul de a proteja prin arderea sigurantei la vreo polaritate inversa, am intalnit multe aparate auto cu problema de genul "a inversat firele" si toate aveau din fericire crapata doar diodaO poza cu zona respectiva face cat 1000 de cuvinte... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum