cearda Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Va salut,am un alimentator care scoate 12v 2A. As dori sa stiu daca se poate face sa scoate mai mult adica :5A ? As putea sa il bobinez cu sarma mai groasa in secundar,daca da cum se bobineaza in ce sens? Eu l-am desfacut am schimbat doar sarma din secundar,am schimbat cu sarma mai groasa era doar 4 spire si acuma nu mai merge, scoate un tiuit. De ce transformatorul are 4 picioare pe partea cu priza? Alimentatorul arata cam asa si are un singur tranzistor pe partea de priza. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Esti sigur ca redresarea din secundar poate suporta curentul de 5A? ( de 2.5 ori mai mult decat a fost proiectata sa suporte ), esti sigur ca partea de primar poate face saltul de la 24 la 60W? ( asta admitand randament unitar, ceea ce nu exista )... multe sunt de facut ca sa maresti curentul de la o sursa, nu este suficient sa pui sarma mai groasa in secundar, trebuie inceput chiar de la redresarea tensiunii de retea, sa te asiguri ca diodele pot suporta noul curent, apoi sa te asiguri ca electroliticul de filtrare HV este suficient de mare incat noul curent sa nu provoace un riplu prea mare, apoi sa adaptezi etajul de putere din primar, tranzistorul, limitarea, primarul, si abea apoi te poti gandi la secundar...PS: In primar sunt 4 pini pentru ca cel mai probabil 2 reprezinta intrarile in infasurarea primara si ceilalti 2 iesirile infasurarii auxiliare care alimenteaza partea de control. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Nu, nu va putea scoate de >2 ori mai multa putere fara sa schimbi tot in el! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum