Vizitator crymetre Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Salut,Vrea sa fac si eu pentru licenta ceva legat de fibra optica.Cel mai interesant mi s-a parut un sistem de achizitie de date de la un senzor (temperatura, presiune ,distanta etc) folosind fibra optica.Ce ideii de proiecte imi dati si dak ma poate ajuta cineva cu o schema , ce piese imi trebuie.Multumesc!! Link spre comentariu
filypvas Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 https://www.google.ro/webhp?source=sear ... 80&bih=937 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 2 PIC -uri. Un led mai puternic si un fototranzistor. Primul PIC citeste datele de la senzori , porma concepi o metoda de cryptare a datelor apoi le transmiti prin LED. Celalalt PIC cu ajutorul fototranzistorului primeste datele si se apuca de decryptare porma le afiseaza.Partea de cryptare/decryptare le faci cum fuctioneaza si telecomenzile. Datele pe care le transmiti vor fi in mare parte valori numerice 0-9 si atunci pentru fiecare numar LED ul clipeste pe o alta frecventa. De ex pentru 0 clipeste odata la 1ms pentru numarul 1 la fiecare 5ms si asa mai departe. Porma PIC-ul responsabil pentru decryptare masoara timpul intre cele 2 clipiri si de acolo afla valoarea transmisa. Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 E ok dar nu cred ca intelegi ce inseamna criptare/decriptare (fara y). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum