aygun Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 @gabiz-cred ca l-ai incurcat mai mult.Eu as cauta un kit de windowsMe ( millenium) , avand in vedere ca e un p3 ar merge mult mai ok.As cipia folderul in radacina sistemului iar bootand de pe un cd cu win 98(asta insemnand sa cupleze hardul in PC) as rula cu fdisk sa imi instaleze command promptul si sa activez partitia. Pus hdd-ul inapoi in laptop iar cand ajunge in command prompt facem cam asa:C:\cd winme C:\winme setup.exeSi gata.Ar fi mult mai multumit decat cu xp, 7 sau alte giumbuslucuri. Dedi ii reconandasem sa instaleze pe sistem knoppix sau ceva puppy linux iar apoi sa insereze hdd-ul in laptop . Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Eu as cauta un kit de windowsMe ( millenium) , avand in vedere ca e un p3 ar merge mult mai ok.Recomand Win 2000 SP4, consumă cam aceleaşi resurseca şi WinMe, însă prezintă avantajul unei compatibilităţimult mai mari cu unele softuri uzuale.În plus, permite partiţii NTFS, iar pe ansamblu stabilitateaeste net superioară faţă de WinMe. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Atunci dupa cum au spus si ceilalti colegi trebuie scos hardul afara (oricum trebuie scanat si vazut daca este sau nu defect) si gasit o modalitate de instalare windows pe hard si pe urma montarea acestuia pe lap. si sa functioneze desigur ! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 @gabiz-cred ca l-ai incurcat mai mult.Asa o fi nu spun nu,depinde ce intelege si cat de priceput e,bineinteles si de cat de clar am explicat eu.Daca voiam sa-l incurc ii spuneam daca are in BIOS optiunea de network boot sa-si modifice BIOS sa inlocuiasca PXE option ROM de la retea cu PLOP Option ROM si cand are nevoie sa boot-eze de pe USB alege Network boot.Milenium parca a fost cel mai nereusit OS de la MS Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Eu inca si acum am milenium pe un p2 cu 128 mb ram. Un gateway! Il mai foloseste fii-mea sa se uite la desene cand nu are voie jocuri pe calculatorul ei.De cand l-am pus nu are nici o problema. Are mplayer exe de consola, drag and drop pe e executabil si gata. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Confirm, pe sisteme "serioase" Windows Millenniumse comportă excelent. Am un IBM - PIII (desktop)şi un Compaq - PIII (laptop), ambele folosite zilnicintens (chiar şi peste 10 ore continuu) pentru internet,Office, uneori inscripţionări CD/DVD şi vizionare filme.Instalarea WinMe am făcut-o în vara lui 2005 (pe laptop)şi în decembrie (acelaşi an) pe desktop. Nu cred că deatunci să fi avut mai mult de 4 BS (pe ambele sisteme). Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Nu sunt expert in pc-uri dar cu indrumari ma descurc windows 2000 l-am downloadat acum ramane sa achizitionez hdd-ul de la domnul lavynyu ca asta care il am e de 2gb..original era de 20gb dar a fost schimbat cu unul de 2gb de un nene mai demult cand laptopul apartinea altcuiva.Acum ramane sa vad daca gasesc o panglica sau un cd-rom ori un apdaptor ide-usb,multumesc frumos! Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 @windows2000 are fix aceeasi buba ca XP-ul. De fapt , de la NT incoace au bagat chestia cu codul unic generat din numerele de serie a 10 componente . Asa ca daca va muta hardul cu Windows2000 pus pe alt sistem in laptop , o sa ii dea un frumos B.S.O.D.La 98 si Me nu chitaie . Pus WinMe pe HDD-ul laptopului iar la mutre nu va sta decat sa puna drivrele .Drivere e care le poate obtine de pe net . Exista un softulica ce cauta singur driverele in functie de FCCID pe net si de asemenea in functie de SO. Nu il pot spune aici . In privat cine doreste poate sa intrebe ! Pe mine m-a scos din rahat de multe ori . Daca ii merge DVD-rom -ul mergea sa se foloseasca de Sam drivers pack with installer , 100.000 drivers si 400.000 drivers pack.Desi , daca eram in locul omului , in harduletul ala mititel , puneam urgent un Damn Small Linux si pina acum deja ma jucam cu el ( in asteptarea HDD-ului de 20 ).Cati pini are cablajul flexibil dintre DVD si placa de baza ? La o adica il poti executa singur din ceva asemanator extras din DVD writere defecte sau mers la un atelier de depanare si il rugai pe un nene sa iti dea cablul flexibil intre lentila unui DVD player si placa de baza . Il taiai lent cu un cuter sau o foarfecuta. Sa vezi cate chestii se pot face din asa zise rebuturi. Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Asta e laptopul pe care am pus WindowsMe undeva de 2004 . Abia aparuse port de Mplayer care rula prin Cygwin in windows. http://baber.com/used/used_laptops/gate ... o-2150.htm Cream scurtatura la executabil pe desktop si faceam drag and drop la film. Mplayer era fruncea playerelor si inca este imbatabil ca si consum de resurse. Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Cablul flexibil dintre lentila si placa lui din cd-rom daca n-am gresit la numaratoare cam 45 de pini deabia i-am numarat la cat de mici sunt oricum nu ma grabesc sa-l repar poate gasesc o astfel de panglica Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Buna ziua! Vreau sa multumesc in primul rand domnului lavynyu am ridicat coletul azi totul ok nu mai apare eroarea aceea de la hard si tuturor care m-ati ajutat pana acum,dar mai am o problema,am pus hardul e recunoscut in bios si cand pun si cd-romul hardul nu mai e in bios plus ca nu booteaza deloc de pe cd-rom...am setat prioritatea pe cd-rom si nimic nici hardul nu mai e recunoscut ceva solutii ce sa modific prin bios,multumesc frumos pentru rabdare si timp acordat!!Edit: cu hardul scos citeste cd-romu nu au jumperi nici cd-romul nici hardul,cand le pun pe amandoua nu citeste nicunul ambele sunt pe master ar trebui ca unul sa fie pe master si unul pe slaveEdit: am pus jumper la hard si le recunoaste pe amandoua acum intalez windowsul Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Prea frumos sa fie adevarat am bagat cd-u a bootat windows 2000 si pana sa-mi dea sa creez partitia mi-a dat o eroare am incercat iar la fel alta eroare cand am scos cd-ul era crapat am incercat cu alt windows de data asta xp dar tot cam la fel face o sa mai iau doua cd-uri sa vad ce si cum trebuie sa se instaleze pana la urma Link spre comentariu
aygun Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Ai probleme pe ram. Baga un Memtest 4.01 de pe un UBCD. Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Pfff daca trebuie sa ii iau si ram cred ca-l arunc deja am bagat 40 de lei in el nu face el cat dau pe piese o sa iau si doua cd-uri am sa-i fac testul ala de ram cu hiren boot cd nu pot sa fac testul ala?Hiren boot cd are si windows xp mini si n-am putut sa-l rulez mi-a zis ceva de ramdisk Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Nu mai pot modifica postul anterior,am scos ramul si face la fel deci si ramul e defect :sparge:EDIT: acum ii fac un test cu memtest care l-am gasit in hiren boot cd deocamdata nu a dat nici o eroareera normal sa mearga si fara ram deoarece placa de baza are si ea o memorie mica... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum