ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Dacă nu sunt toate la ieşire din amplificator(cu aceeaşi reprezentare dar magnitudine schimbată) sistemul de amplificare nu este perfect liniar şi filtrează/atenuează semnalul din intrare mai mult sau mai puţin "discreţionar".Ma gandeam ca asta o sa spuneti .Totusi nu toate sistemele liniare performeaza la fel.Ceva trebuie sa faca diferenta intre ele .Intrebarea este ,ce anume ? Ca altfel ne-am fi apucat de tranzistori si gata. As fi vrut chiar sa fac cateva comparatii intre anumite tuburi. Dar tare imi este teama ca vom ajunge la cu totul alte discutii , plecand de la capacitatile interne ale tuburilor si factorii de perveanta si ajungand la diferenta dintre tub si semiconductori. Asa ca o lasa balta din lipsa de timp si nu din alt motiv . Dar totusi mai pun inca o data imaginea relevanta (si unde am facut un comentariu gresit , mea culpa ) atat asupra FFT ca si a THD . Se vede care este nivelul de distorsiuni care afecteaza toate componentele armonice din acest spectru ...parerea mea .As fi pus-o pe aceea pe care Patefon , cu multa rabdare , notase tot . Dar nu am acces la ea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Nu văd de ce aţi repus img(o fundamentală dată de nivel dat şi prezenţa armonică care o însoţeşte la ieşire din sistem) ce altceva consideraţi că ne arată/relevă imaginea respectivă ?!(ce doriţi să precizaţi suplimentar în raport cu img la care faceţi trimetere ?!). Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Am scris , Se vede care este nivelul de distorsiuni care afecteaza toate componentele armonicele din acest spectru ...parerea mea . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Am scris , Se vede care este nivelul de distorsiuni care afecteaza toate componentele armonicele din acest spectru ...parerea mea . Care spectru ?! (la intrare avem fundamentala 1khz-sinus aproape pur) , la ieşire în urma procesului dat avem spectru armonic în raport cu fundamentală(thd) şi ceva "zgomot"(aprox -82db în raport cu fundamentala). Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Care spectru ?! (la intrare avem fundamentala) , la ieşire avem spectru armonic în raport cu fundamentală.Domn'Vali ! Va rog sa-mi dati permisiunea sa complectez pt a evita orice fel de confuzie .In imagine aveti un spectru a unor componente armonice . Dar se indica si care este nivelul de distorsiuni .L-am subliniat cu rosu, in partea stanga jos . Se vad si acele "zgomote" , care , raportate la fundamentala se considera a fi distorsiuni armonice. Numai THD-ul este acela care se raporteaza la fundamentala .Asta ne face sa intelegem aceasta formula : THD=(SQRT [ (SUM {i=2 TO N} ( U(i)^2 ) ) ] / U(0) ) * 100 Estimarea componentelor incepand cu frecventa fundamentala este o operatie specifica FFT . In procesul de estimare a THD, FFT-ul este prima operatie . Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Ha ha! gigigi ne prezinta cu linia rosie un nivel de zgomot, nici vorba de distorsiuni. Nivelul de distorsiuni e de -56dB fata de cel mai inalt punct al fundamentalei! Ceea ce arata gigigi e de fapt la -82.65 fata de virful fundamentalei. El nu s-a uitat la poza pusa de Patefon sau pur si simplu nu o intelege. Acolo 0dB e considerat 0.707V. iar fundamentala e la +26.4. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Păi fără fundamentală(1khz-sinus acolo la intrare) va rămâne decât zgomotul(spectrul ăla de care vorbeşti armonica a-II-a a-III-a... în img dată apare în baza/existenţa fundamentalei). Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Nivelul de distorsiuni e de -56dB fata de cel mai inalt punct al fundamentalei!THD se raporteaza la fundamentala din toate punctele de vedere , inclusiv ca amplitudine.Ca doar nu se raporteaza la scala aparatului . Ce o fi asa greu de inteles . Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Tu trebuie sa intelegi asta. Vezi si calculele lui Patefon.Chestiile alea mici si paroase de jos sunt zgomotul amplificatorului adunat cu zgomotul analizorului. Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Păi fără fundamentală(1khz-sinus acolo la intrare)Domn'Vali ! Fara fundamentala , dispare tot si ramanem si fara subiectul discutiei . Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Tu trebuie sa intelegi asta. Vezi si calculele lui Patefon.Chestiile alea mici si paroase de jos sunt zgomotul amplificatorului adunat cu zgomotul analizorului.Eu chiar nu stiu ce sa mai cred despre tine ! Chiar te uiti numai la ce este desenat acolo ??? Ti-ai baut cafeaua ???Patefon a marcat foarte corect scala aparatului iar aparatul spune THD=-56 dB. Uita-te la cifre ...la figuri este optional. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Chiar si daca te uiti ca are spectru continuu e suficient sa-ti dai seama ca e zgomot si ca e la -82dB.Bai! -56dB fata de VIRFUL fundamentalei care e la +26dB! Nu fata de referinta de 0dB luat de el la 0,707V.Pe desenul lui cu referinta la 0.707V distorsiunile ar trebui sa fie la -29.6 dB, deci deci cu 56 dB mai jos ca virful fundamentalei (care repet, in acel desen e la +26dB) Te-ai prins?Patefon, sau altcineva, trage te rog o linie pe poza ta cu nivelul distorsiunilor (cu rosu, sa priceapa si gigigi ca nu sunt singurul "care nu mi-am baut cafeaua" ) Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Mai bea o cafea si mai uita-te o data . Cum este cu referinta 0 dB ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Adevarat (ggg) aia roşie reprezintă 0db...(ca să vezi ce chestie ,parcă era marcată şi în dreapta , ai marcat şi tu-ggg în stânga pentru mai multă înţelegere/claritate/siguranţă/...)........................................................................................................................................................................ ...Patefon, sau altcineva, trage te rog o linie pe poza ta cu nivelul distorsiunilor (cu rosu, sa priceapa si gigigi ca nu sunt singurul "care nu mi-am baut cafeaua" )Mă rog ,hai fie... , o linie albă acum la -29.5db...( ponderea/procentul 0,15% sau cât o mai fi 0,16%... 0,165%...din fundamentală ...,oricum a-VIII-a a-IX-a si a-X-a sunt înecate în zgomot). Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Frumos desen Domn'Vali ! O eschiva interesanta. Numai ca in acest moment ati dat la spate orice socoteli THD , munca lui Patefon care tocmai ati felicitat-o. Ramane doar modul in care preferati sa evaluati amplificarile (+dB) si atenuarile (-dB) .Din pacate , in aceasta situatie 0 dB nu poate fi in capul "dealului" pt ca distorsiunile in acest moment nu sunt de 0.15 %. Din reprezentarea dvs. nivelul distorsiunilor este de ordinul zecilor de procente . Asta se vede din orice avion . Link spre comentariu
Postări Recomandate