ggg Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Nu este vorba despre ridicarea unei statui lui Karpov . Poate atat metoda aleasa cat si schema de test sunt neinspirate sau nu .Dar scopul testului este interesant .Din punctul meu de vedere este ok atata timp cat testul s-a facut la puterea de 1(unu) Watt . Bine ca pt cei care considera ca exista armonice in plus si le si vad "calare" pe semnal, nu are absolut nicio relevanta. Dar pt cei care inteleg ca un semnal complex mai intai trebuie normalizat pt a fi analizat si ca un semnal sinus la fel ca cel din generatorul de semnal cu functie sinus este evaluat prin cuante , poate sa dea de gandit la unele solutii pt realizarea OT-ului. De exemplu, cum sa rezolvam problemele acestor armonice din cauza capacitatilor incomensurabile (de 0.1 uF ) din primar , "jongland" din secundare (aia cu Ia constant si Ra decrementat) . Bineinteles ca poate fi valabil numai pt cei care pricep ceva din socoteli . Ceilalti , pot face OT-uri si cu capacitati de 1 uF, nu-i bai Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 ... un semnal sinus la fel ca cel din generatorul de semnal cu functie sinus ,este evaluat prin cuante ...Despre ce vorbesti? Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Cu cateva posturi in urma am pus cateva link-uri cu documentatii . Dar le mai pun inca o data , ca nu-i bai . http://www.facstaff.bucknell.edu/mastas ... aveFFT.htm http://mathtools.stanford.edu/reader/Ch ... alysis.pdf http://betterexplained.com/articles/an- ... transform/ http://demonstrations.wolfram.com/Discr ... oneSignal/ Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 In sfarsit , am gasit ceva foarte interesant si in limba romana http://digital.ubm.ro/?download=scs.pdf Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Daca ai fi inteles cum se lucreaza in Matlab nu ai fi vorbit numai prostii.Explica mai exact faza cu 0.1uF si 1uF din primarul trafului. Nu cred ca a inteles cineva ce vrei sa zici. (daca faci referire la ce am zis eu, vezi ca am vorbit de 1nF...vai, unitatile astea de masura sunt al draku' de complicate)Te afunzi in rahat tot mai mult. Nu observi? ("evaluat prin cuante" )Inca n-ai raspuns la intrebarea simpla: Ce forma de unda are semnalul de la intrare in masuratoarea lui Karpov?Distorsiunile unui amplificator nu se manifesta prin aparitia unor linii spectrale suplimentare care se suprapun peste semnalul original? Hmmm? Oare aceste linii se numesc armonici? Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Daca ai fi inteles cum se lucreaza in Matlab nu ai fi vorbit numai prostii.Iar vorbesti din bidonul de tuica ??? Vezi ca nu ai prieteni sinceri . Eu sa ma fac de k.k.t cu argumentele pe masa ??? Tu nu vezi ca nu esti in stare sa dezbati macar in principiu. Ar trebui sa-ti faci mai multe griji daca tot te preocupa cine se face de cacao. Intrebi de forma de unda ??? Dar ce relevanta are daca tu NU ai habar care este diferenta dintre THD si FFT ??????????????????Nu ai nici o idee cu ce ma ocup eu zi de zi si nu stai tu sa "freci" la algorithmi cu mine . Esti un nesimtit de cea mai joasa speta, demn de sticla de palinca care o ai in fata. Tu nu intelegi o functia de exponent si pomenesti de MathLab ????? Esti paralel total cu matematica.Inainte sa scrii numele aplicatiilor de matematica , ar trebui sa stai cu capul jos si sa -ti fie rusine 10 minute.Nu-ti mai permit sa mi te adresezi , indiferent cum si nici sa nu-mi mai citezi numele in scris aici in forum. Domn'Fery ! Numai eu trebuie sa ma luminez de Pasti ??? Sau cum ? Cand un moderator are comportament , evident , deviant nu este nicio problema ???? Sa nu va mai mirati ca traficul acestui webiste scade substantial. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Ce forma de unda are semnalul de la intrare in masuratoarea lui Karpov? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Ca tot este "proaspata" chestia cu THD si FFT : http://www.sacthailand.com/AmpNewGlowMasterKT88.html This picture depics the output harmonic spectrum of new GlowMaster KT-88 balanced with 1KHz signal at 1 watt into 8 ohm load. THD is -68dB (0.039%) while this number is one of the best prove number for any tube amp, it is more important that -68dB is almost entirely derived from the second harmonic. Second harmonic is very pleasing to ear at low level; moreover, it is very hard to detect the second harmonic even at high level.This test shows that in most listening session (where 95% of the music passart is under 1 watt) GlowMaster KT-88 will display the best music integrity while not generating harh sound from high order harmonic distortion. This picture depics the output harmonic spectrum of 10KHz signal at 1 watt into 8 ohm load. GlowMaster shows amazing low distortion figure of -68dB (0.039%) same level for 1KHz. This is not easy to achieve for other amplifier where 1KHz performance may be good, but start to get high distortion at higher frequency. New SILK P-4200 output transformer contributes great deal in this catergory. This picture depics harmonic spectrum of 1KHz signal at 65 watt into 8 ohm load. Amazing low distortion of -56dB (0.15%) is actually obtained. There is no other manufacture that eager to show this except numeric figures in their data sheet table. Frequency characteristic of new GlowMaster KT-88 can be seen in this picture. The response can go down to 1Hz up to 100KHz with -1.25dB only. Frequency response at 65 watt is linear within 0.1dB from 20Hz to 20,000Hz. This is better than most solid state device (which already use tons of negative feedback). The level of accuracy of new GlowMaster KT-88 is only available in reference instument grade, which set a new class of its own. Deci usor, usor se intra in "legalitate" si se prezinta informatie la care beneficiarul ampplificatorului nu poate avea asa usor acces. Producatorii care au ce arata nu se jeneaza sa arate (ma refer la masuratori). Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 This picture depics harmonic spectrum of 1KHz signal at 65 watt into 8 ohm load. Amazing low distortion of -56dB (0.15%) is actually obtained. There is no other manufacture that eager to show this except numeric figures in their data sheet table. Ce-mi place poza asta !!! Traduc ,formal, ce scrie aiciAceastă imagine prezintă spectrul armonic al unui semnal de 1 kHz la 65 watt în sarcina de 8 ohmi Sunt tare curios cine si ce calcule ar putea face cu aceasta serie armonica , din care sa rezulte => 0.15% THD Ce ma fascineaza este faptul ca , acest aparat desi este foarte vechi , arata acolo la ce nivel apar distorsiunile, cat anume din semnal este afectat de distorsiuni. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 ggg cum ai tradus depics? Traducerea completa ar fi: Această imagine prezintă spectrul armonic al unui semnal SINUS de 1 kHz la 65 watt în sarcina de 8 ohmi uita-te in coltul din dreapta jos al pozei ca sa vezi de ce am adaugat SINUS in propozitia ta. Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Este o greseala de scriere .Cineva a mancat o litera . De fapt acolo ar fi trebuit sa scrie "depicts" care este utilizat cu sensul de a prezenta.P.S. Foarte bine ca ai modificat Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Ar fi interesant de stiut cat costa SH o "jucarica" ca mai sus. Poate in mai multi cumparam una. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Pai calculam atenuarea X in tensiune pentru -56dB.20logX=-56 rezulta logx=-56/20=-2.8 , de unde x=0.0015 De aici rezulta 0.15% distorsiuni prezente in semnalul de iesire. (de fapt rezulta 0.158...% dar a aproximat omul in favoarea lui)(poti gindi si altfel: pentru fiecare -6dB semnalul se injumatateste in tensiune, deci -56dB inseamna atenuare de 630 de ori)Daca te iei strict dupa poza, calculezi amplitudinile fiecarei armonici in parte...calculezi cit reprezinta ele insumate si probabil cam tot in jur de -56dB vor fi. Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 ...... Sunt tare curios cine si ce calcule ar putea face cu aceasta serie armonica , din care sa rezulte => 0.15% THD ....... . Eu as calcula asa: Imi iese 0.165% pentru primele 6 armonici. Daca am gresit va rog sa-mi spuneti. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Patefon, in timp ce puneai tabelul (care e corect) tocmai am editat postul meu cu ultima fraza... :rade:Referinta puteai sa o iei oricit pentru ca intervin numai diferente in dB. Eu as fi luat ca 0dB maximul, adica ce ai luat tu ca 26dB. Nu se schimba nimic.Practic intotdeauna la preluarea de valori de pe ecrane vor fi diferente dar nu majore. Daca va face aceleasi masuratori altcineva, va obtine un rezultat diferit dar apropiat. Normal, e o masuratoare dupa o poza. Eu iau ca buna valoarea THD=-56dB scrisa pe poza. Link spre comentariu
Postări Recomandate