THOMAS Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 http://www.globalspec.com/reference/779 ... -analyzers Aici ,cine are rabdare si stapanaeste bine limba engleza,poate vedea ce si despre ce este vorba.Lucrati cu butoanle din josul linkului,capitolele sunt mai multe :<<< Previous Excerpt | View Book Details | Next Excerpt >>>. Pe acest forum nimeni nu invata pe nimeni,fiecare invata cate ceva de la fiecare,eu asa cred.Carti sunt destule,asa ca este suficient sa citim,nu? si cate ceva depre un analizor de spectru,este ceva "rupt" din linkul de mai sus: Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Pai nu de documentul lui Karpov pus de Victor discutam? E el mai mult decit o analiza spectrala a semnalului de 1KHz cules de la iesire (si distorsionat de lampa)? Daca e mai e mai mult decit o comparatie intre lampi bazata pe aceasta masuratoare spuneti-mi si mie. Nu semnal sinus a injectat la intrare? (probabil pur din punct de vedere spectral) Cred ca ggg e intr-o mare confuzie. Am impresia ca judeca prin prisma faptului ca la intrare ar fi semnal dreptunghiular....Total gresit. Nu asa arata o analiza de spectru la acel montaj daca il ataci cu semnal dreptunghiular. (chiar si faptul ca pe poza in dreapta jos scrie "STOP 10KHz" e suficient sa-ti dai seama.... Pe linga imaginea in general... Ce sa mai vorbim de tabelul cu procente...) Nu neg ca dom' Karpov a facut multe alte masuratori dar nu in acel document. (Oricum a mai fost odata acest articol pe forum si de atunci am zis ca nu mi se pare concludent. Atunci am zis si motivele. Credeam ca macar interpretarea rezultatelor a fost inteleasa...nici nu mi-am pus problema ca nici macar conditiile initiale nu au fost intelese...) Dom' ggg, nu iti e rusine ca mi-ai pus poza aia? (macar asa...putin ) Esti complet pe dinafara. - ggg e in mare confuzie de cind a inceput sa se ocupe de electronica..... nu e pentru el....- Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Banuiesc ca analiza armonicelor facuta de Karpov a fost facuta pe o sarcina optima la fel si PSF-ul,probabil ceva de genul drossel in anod si cuplaj capacitiv pe un rezistor de valoarea Ra sau transformator cu prize multiple in primar si secundar, prima solutie m-i se pare mai buna...@Misa, oare pe ce sectiune se poate discuta despre analizorul de armonici pe care i-l am in constructie ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Banuiesc ca analiza armonicelor facuta de Karpov a fost facuta pe o sarcina optima la fel si PSF-ul,probabil ceva de genul drossel in anod si cuplaj capacitiv pe un rezistor de valoarea Ra sau transformator cu prize multiple in primar si secundar, prima solutie m-i se pare mai buna...@Misa, oare pe ce sectiune se poate discuta despre analizorul de armonici pe care i-l am in constructie ?Parca zice ceva in articolul sau referitor la cele spuse de dv.,nu? Puteti sa puneti pe forum o schema bloc a analizorului de spectru ce va fi realizat de dv. ???cred ca puteti deschide dv. un topic legat de acest subiect,cu ceva ani in urma eu v-am propus asa ceva,sunteti cel mai in masura sa abordati acest gen de subiecte. Tema este mult prea serioasa ca sa nu fie tratata cu seriozitate,repet: SUNTETI SINGURUL IN MASURA SA ABORDATI ACEST GEN DE SUBIECTE la modul cel mai serios posibil. Personal va astept cu mare interes. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 23, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2013 @Misa, oare pe ce sectiune se poate discuta despre analizorul de armonici pe care i-l am in constructie ?Eu as dori sa deschizi aici la tuburi un topic sa fie daca se poate sticky si sa tot adaugi masuratori in masura timpului disponibil. Asa fiecare intra, vede masuratorile care il intereseaza si ia o decizie. Poti de asemenea sa pui masuratori si la topicuri unde se discuta despre o anumita lampa daca ai masuratori pentru acea lampa. De multe ori este bine ca si in topicuri sa se gaseasca niste masuratori pe langa comentarii. Concluzia lui Karpov fata de 6P3S este nedreaptafata de alte lampi, in test, 6P3S are un PSF care il avantajeaza. Alte lampi au fost mult mai vitregite de PSF-ul ales in test. Daca se gasesc alte masuratori care difera flagrant de cele ale lui Karpov putem sa ridicam un semn de intrebare, dar nu cred sa fie diferente mari. Nu conteaza ca nu ne convine o concluzie care este formulata in urma unei masuratori, masuratorile reprezinta realitatea. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Pai cum pot sa vad concluzia lui Karpov adevarata attita timp cit verifica 6n13 pe 5K sarcina....de exemplu. Ce-s io? Un fel de executant credul?Nu-mi zi ca in sfirsit s-a prins si papagalul ggg. Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Pai nu de documentul lui Karpov pus de Victor discutam? E el mai mult decit o analiza spectrala a semnalului de 1KHz cules de la iesire (si distorsionat de lampa)? Daca e mai e mai mult decit o comparatie intre lampi bazata pe aceasta masuratoare spuneti-mi si mie. Nu semnal sinus a injectat la intrare? (probabil pur din punct de vedere spectral) Cred ca ggg e intr-o mare confuzie. Am impresia ca judeca prin prisma faptului ca la intrare ar fi semnal dreptunghiular....Total gresit. Nu asa arata o analiza de spectru la acel montaj daca il ataci cu semnal dreptunghiular. (chiar si faptul ca pe poza in dreapta jos scrie "STOP 10KHz" e suficient sa-ti dai seama.... Pe linga imaginea in general... Ce sa mai vorbim de tabelul cu procente...) Nu neg ca dom' Karpov a facut multe alte masuratori dar nu in acel document. (Oricum a mai fost odata acest articol pe forum si de atunci am zis ca nu mi se pare concludent. Atunci am zis si motivele. Credeam ca macar interpretarea rezultatelor a fost inteleasa...nici nu mi-am pus problema ca nici macar conditiile initiale nu au fost intelese...) Dom' ggg, nu iti e rusine ca mi-ai pus poza aia? (macar asa...putin ) Esti complet pe dinafara. - ggg e in mare confuzie de cind a inceput sa se ocupe de electronica..... nu e pentru el....- Domn'Misa ! Sa-ti fie rusine pt atitudinea habotnica pe care o afisezi aici ...adica glumaDemonstrezi a nu stiu cata oara , ca in momentul in care argumentele nu exista , te comporti precum un pustan de clasa IV-a . Cu toate ca Domn'Lazaroiu ti-a pus o diagrama mai sus despre implementarea (generica) a FFT-ului in analizoarele de spectru , nu reusesti sa intelegi cum naiba daca pun semnal pur sinus, analizorul de spectru sa estimeze un anumit grad de armonici . Tocmai ma apucasem sa pun ,cap la cap , niste documente despre principiul Fourier , modul de evaluare a acelor puncte (coeficientii polinoamelor , adica DFT) rezultate din aplicarea teoriei lui Nyquist-Shannon.Si in final cum se ajunge la FFT ca operatie multiplicativa a componentelor discrete , care transforma X esantionari ale semnalului din domeniul de timp , in X valori in domeniul de frecventa . Dar te las in ignoranta ta. Sa fi sanatos ! P.S. Bine ca prin realizarea unor trafuri cu capacitati (nici nu mai conteaza care) de ordinul nF-arazilor demonstrezi ca electronica este pt tine. Mai le cosnideri si ideale ...tot gluma, bineinteles . P.S.I. Papagulul cel mai roz esti tu. De cand esti adminsitrator , a scazut numarul utilizatorilor acestui forum carora le este jena de aberatiile tale. Decat sa mai scrie cate ceva , mai bine se lipsesc.Te manifesti de parca esti pe propria plantatie si dispui de jigniri , in functie de nivelul uleiului de sarpe Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Nu inteleg de ce Karpov nu a facut testul mai relevant de atit. Putea elimina transformatorul de iesire si sa puna o rezistenta dupa condensator. Chiar daca transformatorul lucreaza la o tensiune mai mica, doar pentru un wat, totusi transformatorul e generator de distorsiuni. Chiar si la o tensiune mai mica. Odata cu micsorarea tensiunii, miezul se indeparteaza de saturatie si nu mai genereaza acele distorsiuni provocate de saturatia miezului dar ramin distorsiunile generate datorita latimii curbei de histerezis, latime ce e nenula. Daca latimea curbei de histerezis ar fi zero, odata cu indepartarea de saturatie am avea o linie dreapta a curbei B-H. Numai ca latimea curbei de histerezis nu e niciodata zero iar curba de histerezis va pastra forma specifica chiar si la valori mici ale tensiunii. Proiectia lui H pe o curba va rezulta o variatie distorsionata pentru B oricit de fara distorsiuni ar fi semnalul ce genereaza cimpul H. In consecinta si tensiunea generata in secundar va fi distorsionata. In contrast cu proiectia pe o dreapta. Iata de unde vin distorsiunile la un transformator. Unul ce nu ajunge la saturatie. Daca si generatorul de curent din anod e facut tot cu o bobina cu miez atunci avem alta sursa de distorsiuni. Karpov nu a pus in evidenta doar distorsiunile generate de tuburi ci si toate distorsiunile generate de miezuri. Pentru anumite miezuri distorsiunile pot fi chiar semnificative. Trec peste faptul ca o asemenea comparatie intre tuburi e nerelevanta. Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Nu inteleg de ce Karpov nu a facut testul mai relevant de atit.Scopul testului lui Karpov este simplu. Se refera la modul in care se pot controla acele armonice in functie de Ra si Ia . El nu spune ca Ra de 5K este optim pt 6P3S. Prin controlarea acestor doi parametrii se poate distribui energia semnalului catre armonice de un anumit grad. A folosit un PSF care sa fie satisfacator pt toate tuburile alese pt test . Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Nu inteleg de ce Karpov nu a facut testul mai relevant de atit.Scopul testului lui Karpov este simplu. Se refera la modul in care se pot controla acele armonice in functie de Ra si Ia . El nu spune ca Ra de 5K este optim pt 6P3S. Prin controlarea acestor doi parametrii se poate distribui energia semnalului catre armonice de un anumit grad. A folosit un PSF care sa fie satisfacator pt toate tuburile alese pt test .Stiam ca esti idiot. Nu mai vreau sa discut cu tine ggg Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Stiam ca esti idiot. Nu mai vreau sa discut cu tine gggPai de altceva esti in stare ? Mai am si bunavointa sa-ti si traduc(corect) si sa-ti indic ce doreste Karpov sa puncteze in acel articol , iar tu te dai in stamba...chiar ca un idiot . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Nu este bine, va jigniti inutil, este atit de simplu sa fi amabil...D-lor ,putem sa reconfiguram discutia,masuratorile pot fi utile tuturor dar trebuiesc detectate neintelegerile legate de metotologie ,va rog sa propuneti altceva... Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Nu este bine, va jigniti inutil, este atit de simplu sa fi amabil...De acord . Numai ca incep sa am rezerve ca poate fi in stare de asa ceva . In momentul in care nu esti de acord cu ceva , explici printr-un punct de vedere si nu prin tot felul de aprecieri. Mai ales ca nici nu este in masura sa o faca . Sunt oameni pe acest forum care-l ingroapa cu tot cu fizica si cu matematica si nu se manifesta in halul asta .Eu tot am acceptat iesirile de acest fel. Dar totul are o limita. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Nu inteleg de ce Karpov nu a facut testul mai relevant de atit.Scopul testului lui Karpov este simplu. Se refera la modul in care se pot controla acele armonice in functie de Ra si Ia . El nu spune ca Ra de 5K este optim pt 6P3S. Prin controlarea acestor doi parametrii se poate distribui energia semnalului catre armonice de un anumit grad. A folosit un PSF care sa fie satisfacator pt toate tuburile alese pt test .Daca Karpov (nu e cacofonie) ar fi dorit sa demontreze cit de mult se modifica raspunsul armonic in functie de PSF atunci nici-o comparatie intre tuburi nu e relevanta fiindca tuburile sunt folosite la PSF-uri diferite decit cele recomandate. Ar fi demonstrat ca nu se pot demonstra concluziile la care a ajuns. Q.E.D. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 23, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Poate ne lumineaza domnul Lazaroiu cu doua simulari (folosind schema lui Karpov cu traf si cum vrea si adigh cu rezistor) pentru a vedea "ce potenta" are 6P3S. Daca si simularea "bate" cu masurarile lui Karpov se va clarifica situatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate