hpavictor Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 http://www.wharfedalepro.com/Home/Produ ... fault.aspx Din pacate nu se mai produce incinta din care ai acel difuzor ...era o incinta clasica BR , activa ( clasa AB ). Varianta activa ( clasa D ) aflata inca in productia curenta ( este de tipul BP , nu BR !!! ) foloseste un difuzor identic cu cel prezentat de tine in pozele de la inceputul subiectului , dar cu bobina mai mica ( 3" ) . Totusi , pentru a inlatura orice indoiala , merita sa masori ( aproximativ ) diametrul bobinei . Ar putea fi acelasi difuzor... 1 Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 multumesc mult pentru ajuror. sunteti o mina de aur cand timpul imi va permite, o sa ''clonez'' incinta ca dimensiuni si am sa incerc sa fac 2 basi. nu o sa mai fac filtru pasiv, o sa incerc varianta activa ca tot am un crossover behringer super x-pro model cx-2310 si sa vedem ce rezultate da. sper sa fie bunicele. momentan inainte de a ma lua de constructia incintei propriuzise, principala problema ar fi grosimea si lungimea porturilor de bass pentru a avea frecventa optima de acord, dar asta probabil intr-un nou topic. multumesac inca odata. Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 nu prea am avut cu ce sa masor diametrul bobinei dar am dedus-o. am inconjurat partea exterioara unde vine bobina cu un cablu si am obtinut la exterior 265 mm, adica o lungime de cerc.265/2x3,14=42.1 raza, deci 84.2 diametrul. 84.2/25.4=3,3 inch. tinand cont ca eu am masurat la exterior, unde se adauga si grosimea conului, plus adeziv, mai ales ca e si inclinat iar cablul nu era chiar subtire,zic ca ar fi cel mai probabil 3 inch. deci se complica putin treaba, in cazul acesta probabil trebuie sa fac o incinta bandpass... Link spre comentariu
corneillus Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 http://www.wharfedalepro.com/Home/Products/POWEREDLOUDSPEAKERS/TITANACTIVE/TITANSUBA15/tabid/182/Default.aspxDin pacate nu se mai produce incinta din care ai acel difuzor ...era o incinta clasica BR , activa ( clasa AB ).Varianta activa ( clasa D ) aflata inca in productia curenta ( este de tipul BP , nu BR !!! ) foloseste un difuzor identic cu cel prezentat de tine in pozele de la inceputul subiectului , dar cu bobina mai mica ( 3" ) .Totusi , pentru a inlatura orice indoiala , merita sa masori ( aproximativ ) diametrul bobinei . Ar putea fi acelasi difuzor...dupa masuratoarea bobinei par a fi cele pentru bandbass. ce imi recomandati sa fac bandpass sau bass-reflex? sa copii fidel dimensiunile incintei originale pentru a avea garantia ca am acelasi volum? Link spre comentariu
corneillus Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 astazi mi-am propus sa tai niste resturi de pal ramase sa fac o incinta de proba pentru unul din difuzoare. am copiat dimensiunile exterioare ale incintei , dar mai am o mica nelamurire, nu stiu la ce inaltime de baza, la ce distanta sa pozitionez placa pe care vine difuzorul, cea de la interior. presupun ca difuzorul vine cu sasiul in sus catre partea inchisa si cu fata in jos catre porturi?...multumesc mult. o sa revin cu detalii dupa ce testez. stima. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 incinta trece banda este mai pretentioasa la calcule decat br,daca o faci la nimereala fara sa stii daca difuzorul are aceeasi parametrii sau macar apropiati nu se stie ce o sa iasapoti incerca cumva sa lasi placa cu difuzorul demontabila daca tot e de proba cutia si sa ii schimbi pozitia(desi e o mare ciocanarie),in ultima faza o scoti la ras si faci br,vezi poate e mai bine asa Link spre comentariu
corneillus Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 sunt difuzoarele care echipeaza acest model de bass, de aceea vreau sa copiez dimensiunile incintei. Link spre comentariu
corneillus Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 ieri am facut o incinta din pal de 18 mm de proba pentru unul din difuzoare. am copiat dimensiunile incintei originale iar marimea portului am aproximat-o descarcand o fotografie cu rezolutie mare, am marit-o, am masurat si am facut raportul marimilor.. . le-am atacat cu o putere peavey pv1.3k (doar un canal), pe intrare un crossover behringer cx 2310. ca si impresie, difuzorul are potential, se aude ok, dar cred ca ar fi loc si de mai bine. inainte de a face varianta definitiva as vrea sa incerc si o cutie de proba bass-reflex. o sa o las pe cea bandpass asa cum este, celelalt difuzor o sa il bag in cea bass reflex si sa fac o comparatie. inainte de a face asta am rugamintea sa imi recomandati si mie un volum care il considerati optim pentru bass-reflex si orientativ cam in jurul carei lungimi sa incerc porturile. porturile cred ca vor fi in nr. de 2, diametrul de 10 cm (sa vad ce gasesc mai exact pe la magazinele de profil de prin zona). multumesc mult. Link spre comentariu
corneillus Postat Iunie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2014 probabil nu mai urmareste nimeni acest topic, ca nu s.a mai discutat nimic de mai bine de un an.... dar in final am reusit sa trimit unul din difuzoarele de mai sus la CBI pentru masurarea parametrilor, ocazie cu care tin sa ii multumesc in mod deosebit userului CBI pentru ajutorul acordat, timpul pierdut si amabilitatea de care a dat dovada. Cam asa arata rezultatul masurarilor: si aici o parte din comentariile lui CBI: am atasat parametrii si un raspuns in ax la 50cm.Diful a fost tinut in aer liber ca nu am cutie asa ca raspunsul de la 500hz in jos pica rapid,insa ce este de vazut se vede , nu are rezonante urate pe la 2-3khz,deci poate fi folosit si in 2 cai cu un driver de format mare(bobina de minim 2,5-3") taiate undeva pana in 2000hz.Si la teste pe cateva piese cunoscute suna placut,nu are coloratii evidente. Proiect nu am la indemana ,dar am facut o simulare in basbox si cutia optima pt fulrange ar fi undeva la 90-95litri cu acord la 45hz si F6 la 45hz.Pt F6 la 40hz volumul trebuie crescut la 120L,acordul tot la 45hz.Mai mare de atat nu se mai castiga mare lucru. daca pui 2 (porturi) cel mai ieftin iesi cu tevi de instalatii sanitare,au 110mm ext si 104 int pt volumul de 90L(+5) trebuie ~160mm lungime la ambele,pt cel de 120(+5) trebuie de 100mm lungime.Cei 5L sunt pt volumul ocupat de spatele difuzroului,cele 2 tuburi si ranforsari.Dava vrei kick mai bun(atac) poti merge si pe 95L volum total,la 125L insa castigi ceva extensie,pt un bas mai jos. Cu difuzoarele respective intentionez sa fac 2 suburi bass-reflex. volumul ar fi undeva la 95 litri. Materialul va fi tego de 21 mm din ala folosit in constructii. Are cineva vreun proiect disponibil, care sa se incadreze in cerintele sus mentionate, sau macar niste dimensiuni ale incintei? sau macar o indicatie cam cat sa fie panoul frontal, si spatele il calculez ca si adancime sa se incadreze in volumul specificat? stima. Link spre comentariu
corneillus Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 Nu are nimeni nici o sugestie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum