Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme instalatie electrica

Vizitator astheron

Postări Recomandate

Sa folositi consumatori mai economici, acesta este raspunsul. Un televizor cu plasma consuma in medie 500W (0,5kW) si in decurs de 24 ore numai el singur consuma 12kW. Atat consuma "frica copilului" cand puteti folosi o veioza care face acceasi lumina ca si ecranul televizorului dar la un consum de 100 de ori mai mic (exista lampi de noapte de 5W). Boilerul cand "sta degeaba" consuma cam 100W doar pentru mentinerea calda a apei. In rest celelalte calcule par corecte.Efectul unui cablu atat de lung este ca scade tensiunea disponibila odata cu marirea numarului de consumatori.O curiozitate. Aveti bransament trifazic? pentru ca la 25kW sunt cam 108A in varianta monofazica si doar 36A in varianta trifazic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

2

• H Robert

2

• laur_12

2

• briobit

1

Top autori în acest subiect

Este vorba de 20-25 kWh (energie) pe zi, nu PUTERE.Da, consumul (si costul) e mare, insa asta e situatia, la casa consumurile sunt mai mari decat la un apartament. Pe de alta parte, lasand la o parte neplacerea produsa de balbele celor de la facturare, eu nu cred ca aveti ce reprosa (serios) celor de la Electrica. Diferenta pe care ati observa-o dv intre contorul "oficial" si cel instalat de dv poate proveni atat din faptul ca cel pe care vi l-a instalat electricianul e mai vechi (si nu-i asa ca nu are certificat de verificare metrologica?), si diferenta de sensibilitate, mai mare la contorul oficial, adica contorul dv nu inregistreaza consumuri mai mici, in timp ce celalalt nu scapa aceste consumuri.Solutia e sa inlocuiti unde e posibil consumatorii mari (becuri economice, e surprinzator cat de mult consuma modernele "spoturi" si cat de putina lumina dau!), sau sa limitati consumurile unde e posibil (cum va sfatuia un coleg, utilizati o lampa de veghe de 5W in locul TV-ului de 500W); un alt consumator gurmand e boilerul (stiu ca soacra-mea foloseste numai apa calda, chiar cand pune la caine si gaini). Acesta consuma si pentru a compensa pierderi, insa orice deschidere a robinetului nu inseamna numai apa adesea aruncata la canal ci si kWh de platit...Echiparea moderna inseamna multe aparate si consumul creste in consecinta...Sanatate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări