Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC si GPS

Mar

Postări Recomandate

Am cumparat acu citeva luni de zile un GPS de la comet si m-am gindit saptamina trecuta sa il testez. GPS-ul este cu comunicatie seriala si comunica bine cu PC-ul. Am un program facut de mine pentru comunicatia seriala la un PIC(16F877A) pe care il utilizez in aplicatiile mele(la fel, comunica foarte bine cu PC-ul). Problema este ca daca conectez GSM-ul la PIC nu comunica, adica PIC-ul nu receptioneaza nimic desi receptia PIC-ului functioneaza pe intrerupere. Va rog sa-mi spuneti si mie daca aveti vreo ideie despre acest fenomen paranormal pentru mine. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mar

6

• sifor

2

• puiu

2

• bogdanm

1

Top autori în acest subiect

1Sunt interesat de conectarea unui PIC cu un GPS. Ce modul GPS folosesti?2Vezi daca ai setat aceasi viteza de comunicatie a PIC cu GPS? Ai conectat corect RX si TX?3Ai folosit un integrat adaptor pentru conectarea PIC cu GPS? Eu folosesc pe iesirea seriala un MAX232 cu care conectez PICul la calculator.Cu respect,

Link spre comentariu

Viteza de transmisie este 9600baud si la GPS si la PC si la PIC Desi am testat si prin intermediul MAX232 (GPS <->PIC) nu este nevoie de acest IC deoarece amindoua functioneaza intre 0 si 5V. MAX232 se utilizeaza numai la comunicare intre PC<->PIC sau PC<->GPS. GPS-ul cumparat de la COMET este TIM-LF-0-000 (ublox)

Link spre comentariu

Viteza de transmisie este 9600baud si la GPS si la PC si la PIC Desi am testat si prin intermediul MAX232 (GPS <->PIC) nu este nevoie de acest IC deoarece amindoua functioneaza intre 0 si 5V. MAX232 se utilizeaza numai la comunicare intre PC<->PIC sau PC<->GPS. GPS-ul cumparat de la COMET este TIM-LF-0-000 (ublox)

Pai daca ai testat si prin intermediul MAX232 si el mergea direct TTL mi-e sa nu-l fi ars nitel ... ca ala scoate cu totul alte nivele logice.
Link spre comentariu

Nu l-am ars, l-am testat si functioneaza cu PC-ul dar MAX232 si GPS-ul merge la 5V deci nu aveam cu sa-l ard. Bineinteles ca nu l-am conectat in paralel cu PC-ul

Link spre comentariu

Man .... uite aici datasheet-ul ... sper sa nu ma insel ... http://www.microem.ru/pages/u_blox/tim_LP_LF_LC/TIM-LF_Data_Sheet(GPS.G3-MS3-03017).pdf ... acolo spune ca se alimenteaza la maxim 3.6V ... ca l-ai pus la PC si inca nu s-a ars eu zic ca esti norocos ... insa nu cred ca o sa sa citesti ceva cu pic-ul (parerea mea) ... uita-te cu atentie pe datasheet si mai cauta pe net ceva scheme de conectare cu un pic ... vezi ca mai are si comunicatie SPI .... eu zic ca cu pic-ul e mai comod sa te conectezi in modul asta decat sa folosesti RS-ul ...

Link spre comentariu

eu cred ca daca merge cu max232ar trebui sa mearga si TTL numai caiesirile TTL sunt inversate ca sa mearga direct cu max232pune si tu un 74HC04 (inversor) intre PIC <> GPS

Link spre comentariu

Nu trebuie nici un inversor. Cobori alimentarea picului la 3,6V si le legi direct. Merge perfect. Zi mersi ca a scapat "gipiesu" dupa ce l-ai alimentat la 5V.Don Mario

Link spre comentariu

Nu trebuie nici un inversor. Cobori alimentarea picului la 3,6V si le legi direct. Merge perfect. Zi mersi ca a scapat "gipiesu" dupa ce l-ai alimentat la 5V.Don Mario

Link spre comentariu

GPS-ul gunctioneaza la 5V. Aici sunt datele tehnice la GPS-ului care l-am cumparat de la COMET.Am testat si cu inversor si imi afiseaza o litera(T) pe LCD dar daca conectez GPS-ul la PC nu trimite nici un T.

Link spre comentariu

In final am rezolvat. Acu functioneaza, inainte se bloca PIC-ul cred ca era defect, am schimbat PIC-ul si functioneaza dar numai prin MAX232 intre PIC si GPS. Multumesc pentru sfaturi :yawinkle: :yawinkle:

Link spre comentariu

Am vazut ca GPS-ul accepta 2-3 protocoale, dar eu citesc serial (nu stiu pe ce protocol transmite) important e ca functioneaza. GPS-ul transmite caractere ASCII, eu doar le iau din regstrul de receptie si pe afisez pe LCD.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator cristian_agiu

Am vazut ca GPS-ul accepta 2-3 protocoale, dar eu citesc serial (nu stiu pe ce protocol transmite) important e ca functioneaza. GPS-ul transmite caractere ASCII, eu doar le iau din regstrul de receptie si pe afisez pe LCD.

Sal se pote sasa primesc si eu proiectul?multumesc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări