Drk_alien Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Buna, Se apropie licenta la faculta si nu reusesc deloc sa interfatez un modul sd card cu pic MCU. Sunt dispus sa platesc pentru cine se ofera sa ma ajute. Doresc interfatarea cu un pic 18f4550 sau pic18f2580 a unui modul de citire sd ( https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... EvbMmSHu8U ). Programul sa foloseasca libraria de la MicroElectronika pentru scriere si citire de fisiere,creare director..etc (neaparat libraria de la MicroElectronika ) . Eu am modul, am carduri de 16mb si 1Gb, am placile de dezvoltare cu aceste pic-uri, am clona Pickit2. Astept oferte si eventual sa imi ziceti daca e nevoie sa va trimit cardul,modulul..etc. Ma puteti contacta la [email protected]. Multumesc. Link spre comentariu
marinp Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 http://www.todopic.com.ar/foros/index.p ... c=28403.40 Link spre comentariu
Mondan Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Incerca sa folosesti Micro C. Uite-te la help. S-ar putea sa aiba exemple si proceduri deja definite pentru SD card. Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 22, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Deci..(fara deci ) Am pus aici o poza cu circuitul,am mai observat ca nu imi scrie programul in pic.Oare de ce?(ultima poza - memoria ramane asa D7FF FFF.....etc. Deci gol.) Apoi o poza cu ce notite mi-am luat despre SPI si conexiunea in cauza. Pe scurt , placa merge pt ecran 3310, PS2 ...leduri . Am legat asa: RC5->MOSI RC4->MISO RC3->SCK RC0->CS Daca scriu un program care imi aprinde niste leduri...memoria este scrisa.Ciudat..nu? Va multumesc . Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Chiar asa de complicata e treaba, sa nu ma poata ajuta nimeni? :cry: Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 In primul rand ti-as recomanda sa folosesti fire mai scurte intre pk2 si pic, si nu neaparat paralele.In al doilea rand as incerca si cu mplab, eu am mai avut probleme cu softul pks. Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Poate cineva sa imi compileze codul asta?... special pt pic18f2580 la 6 mhz. Cred ca hexu' generat de microC-ul meu e cam puscat. O sa incerc si mplab. sbit Mmc_Chip_Select at LATC0_bit; // for writing to output pin always use latch (PIC18 family)sbit Mmc_Chip_Select_Direction at TRISC0_bit;// eof MMC module connectionsconst LINE_LEN = 43;char err_txt[20] = "FAT16 not found";char file_contents[LINE_LEN] = "XX MMC/SD FAT16 library by Anton Rieckertn";char filename[14] = "MIKRO00x.TXT"; // File namesunsigned short loop, loop2;unsigned long i, size;char Buffer[512];// Creates new file and writes some data to itvoid M_Create_New_File() { filename[7] = 'A'; Mmc_Fat_Set_File_Date(2010, 4, 19, 9, 0, 0); // Set file date & time info Mmc_Fat_Assign(&filename, 0xA0); // Find existing file or create a new one Mmc_Fat_Rewrite(); // To clear file and start with new data for(loop = 1; loop <= 99; loop++) { UART1_Write('.'); file_contents[0] = loop / 10 + 48; file_contents[1] = loop % 10 + 48; Mmc_Fat_Write(file_contents, LINE_LEN-1); // write data to the assigned file }}// Main. Uncomment the function(s) to test the desired operation(s)void main() { ADCON1 |= 0x0F; // Configure AN pins as digital //CMCON |= 7; // Turn off comparators Delay_ms(10); // Initialize SPI1 module SPI1_Init_Advanced(_SPI_MASTER_OSC_DIV64, _SPI_DATA_SAMPLE_MIDDLE, _SPI_CLK_IDLE_LOW, _SPI_LOW_2_HIGH); // use fat16 quick format instead of init routine if a formatting is needed if (Mmc_Fat_Init() == 0) { // reinitialize spi at higher speed SPI1_Init_Advanced(_SPI_MASTER_OSC_DIV4, _SPI_DATA_SAMPLE_MIDDLE, _SPI_CLK_IDLE_LOW, _SPI_LOW_2_HIGH); //--- Test start //--- Test routines. Uncomment them one-by-one to test certain features M_Create_New_File(); } else { }} Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 In atasament ai fisierul compilat pentru 18F4550 si quartz de 8MHz si pentru uC specificat de tine Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Va multumesc frumos pentru sfaturi.Am reusit cu ajutorul vostru sa identific problema, aceasta fiind chiar microC-ul meu care imi genera un hex prea mic si cu erori.Intradevar era foarte ciudat pentru ca verificasem de 1000 de ori circuitul atat electric cat si in soft si nu vedeam nimik deosebit.Va multumesc pentru ajutor si pentru rabdare.Codul nu este unul special, este cel din help. Circuitul la fel , tot din help.Multumesc inca odata... icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum