Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfar reparare statie (amplificator)

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare ... in ceea ce priveste raspunsul postat de "leoncris" - linkul nr 2 postat referitor la BDX66 datashet. Sunt cam in ceata .... dupa cum m-am uitat pe net 2N6051, 2N6058, BDX66 si BDX67 au colectorul pe carcasa. Nu stiu cum de in linkul postat de el BDX66 apare ca avand emitorul pe carcasa.

http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 8314_1.pdf

Ma puteti lamuri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

18

• zal

9

• leoncris

4

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Astazi am achizitionat finalii BDX66 si BDX67 au fost mult mai ieftini decat 2N6051, 2N6058 care erau disponibili doar pe comanda cca 3 sapt. Astept doar un raspuns din paretea voastra la intrebarea de mai sus si o sa-i montez.

Link spre comentariu

Salutare, v-as ruga sa mai aruncati o privire la poza de mai jos. Am cumparat tranzistorii si nu as vrea sa gresesc la montaj. In locul lui 2n6051 pun BDX66, iar in locul lui 2n6058 pun BDX67, corect? Urmatoarea problema ar fi ca, pe cei defecti i-am scos de acum 4-5 ani si nu mai stiu pe care tre' sa-l montez in stanga sau dreapta. Va puteti da seama din poza? Sau pentru a fi sigur sa ma apuc si sa masor cu multimetrul tensiunile pe cei montati deja si terminalele libere de la cei lipsa urmand ca la sfarsit sa fac o analogie. O alta problema - trebuia sa cumpar si mica pt transferul termic sau doar pasta ? Ce sa pun?

post-59360-13982961791_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vorbim împreună, ne-nţelegem separat.

Cu ce terminaţie ai cumpărat acei trz?

BDX66/67A,B,C

Dacă sînt simpli au numai 60Vce şi s-ar putea să-i arzi din prima.

Dacă nu mai cunoşti ordinea pe radiator, identifici ce tensiune ajunge în dreptul fiecăruia şi se montează logic, npn (BDX67x) la U+ şi pnp (BDX66x) la U-.

Link spre comentariu

Tranzistorii sunt cu terminatia C (ISC-BDX67C), am avut noroc :). Am identificat prin masurare si ordinea in care se monteaza masurand cu multimetrul. Acum, intampin alta problema. Suruburile de prindere nu le mai am.(i-am luat jos acum 5 ani si le-am pierdut, mai am doar unul). In magazinele de piese am vre-o sansa sa gasesc suruburi? Atasez o poza cu singurul pe care-l mai am.Dupa cum se vede acesta are o izolatie de plastic pe el. Cred ca tranzistorii sunt izolati fata de radiator prin mica, pasta termoconductoare si aceste suruburi cu plactic. Gasesc asa ceva in magazin? Multumesc anticipat.

post-59360-139829618105_thumb.jpg

Link spre comentariu

Evident că trebuie izolaţi de radiator cu foaie de mică şi izolatori la şuruburi, plus pastă siliconică ptr transferul termic. Rămîne de văzut şi dacă trz ISC sînt pocnitori sau rezistă cît de cît. Data viitoare cînd mai demontezi ceva, pune toate mărunţişurile într-o cutiuţă în carcasa amplifului. Fă poze sau schiţe de mînă dacă nu ţii minte ordinea de montare, lipiturile, conectori... etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare. In cele din urma am reusit sa montez finaii noi izolaţi de radiator cu foaie de mică şi izolatori la şuruburi, plus pastă siliconică. A functionat din prima, dar am constatat ca partea care a fost arsa, cea cu finalii noi merge mult mai incet. Asa ca am echilibrat din balans dar diferenta e destul de mare intre cele 2 canale. Care poate fi explicatia?

Link spre comentariu

Trebuia sa aleg cumva 2N6051 si 2N6058 in locul BDX67 si BDX66? Finalii de tip 2n erau cam de 3 ori mai scumpi ca BDX. Asa ca am ales varianta mai economica. Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Placutele cu circuite din imagine le-am putut schimba intre ele (au ceva mufe cu pini prin intermediul carora se conecteaza la cablaj). Nu am obs nici o schimbare .... deci ma gandesc ca condensatorii de pe ele sunt buni. In fata lor mai este o placuta mai lata - asejata pe mijloc - s-ar putea sa fie acei consensatori.

Link spre comentariu

E vorba de cond electrolitici de valori mici aflaţi între etajele amplifului. Schimbă ce găseşti între 1...22uF. Dacă ai nepolarizaţi tip mkt, mpp ptr valorile mai mici dintre ei, pune-i aşa, sînt mult mai buni.

Link spre comentariu

Ok Zal, o sa-mi fac o lista si o sa-i schimb. Totusi nu inteleg ce ai vrut sa zici "Dacă ai nepolarizaţi tip mkt, mpp ptr valorile mai mici dintre ei, pune-i aşa, sînt mult mai buni."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări