Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rolul transformatoarelor de iesire in amplificatoarele audio

steffy89

Postări Recomandate

Salutare tuturor! A ajuns pe la mine un amplificator audio fabricat in India de 60W avand ca finali 4 tranzistori 2N3773 ce are o constructie destul de ciudata pentru mine dar ce mi-a atras atentia cel mai mult la el este prezenta unui transformator de iesire.Credeam ca se folosesc doar in amplificatoarele audio pe lampi.Ce rol au transformatoarele de iesire intr-un amplificator audio cu tranzistori?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• steffy89

5

• costinium6

4

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

s-a mers pe tensiuni mai mari, posibil din cauza unor stocuri mari de tranzistori, ori ampliful a fost initial proiectat sa excite un numar mare de difuzoare cu traf personal si dovedindu-se fiabil sa il fi fabricat pentru 8 sau 4 ohm prin traf.

Link spre comentariu

pot aparea probleme pentru ca la intrarea in transformator vor fi tensiuni mai mari decat pentru un dif de 8 ohm, masoara in timp ce merge tensiunea de intrare in traf si cea de iesire cu un semnal constant, poti folosi brumul de retea 50Hz daca nu ai generator de semnal.

Link spre comentariu

Chiar,de ce din acel transformator de iesire imi ies doua tipuri de iesiri:5 fire(unul comun si restul pentru difuzoare de 2,4,8 respectiv 16 ohmi) si alte 5 fire in dreptul carora sunt mentionate niste tensiuni...40V,50V etc si niste sarcini de 40 respectiv 160 ohmi cu difuzoare desenate langa ele.Iesirea cu tensiunile este acoperita cu o placa dar se poate vedea ca unele sunt conectate intre ele prin niste rezistente.Care e treaba cu acele tensiuni?La ce folosesc?

Link spre comentariu

sunt iesiri pentru difuzoare normale de 4 sau 8 ohmi, mai multe dar alimentate prin traf separat, cum e la supermarchet, nu poti sa mergi de la amplificator cu 2 km de cablu de 16mm sa cante 2W ca e scump (cablul), se trece pe tensiune mare si cablu subtire iar fiecare difuzor are traful lui.nu e complicat mai ales ca nu e fidelitatea lu peste acolo, pune cateva poze, poate raspund si audiofilii, eu nu sunt avizat ca m-am lasat de audio cam de 14-15 ani.masoara semnalul la intrare in traf (tensiunea) si se reface traful daca tensunile sunt prea mari.asteapta raspunsuri mai specializate si pune poze.

Link spre comentariu

Cred ca varianta cu sala de conferinte este adevarata.Se pot pune pe el trei microfoane deci e plauzibila varianta.Cred ca o sa-l dezmembrez si am sa folosesc protectiile si finalii la alt amplificator.

Link spre comentariu

de ce sa il dezmembrezi? mai bine il pui la punct si il vinzi cui are nevoie de asa ceva, bisericile sunt amatoare de astfel de amplifuri, sa nu ragneasca popii pana in zare.

Link spre comentariu

Pai de pus la punct nu mai am ce-i fac,se prezinta bine atat tehnic cat si estetic dar bisericile din zona mea folosesc deja amplificatoare....pentru al meu nu mai e loc;))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări