Vizitator sfetcu_adrian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Salut!!!Am si eu de alimentat vreo 2000 de led-uri ce tensiune si ce curent pot folosi?Sunt led-uri de 0.5 mm albastru transparent.am 11 litere scrise cu led-uri.ele sunt legate ca in imaginea pe care am atasat-o.Va rog sa ma ajutati!!!Ms mult! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Mutat la leduriN-ar fi rau sa citesti inainte de a scrie. Ca nu esti primul care alimenteaza leduri pe acest forum (sau pe net) Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Toate ledurile sunt legate asa, serie-paralel sau numai ledurile unei litere ? Specifica cate leduri are o litera.Trebuie sa legi si cate o rezistenta de limitare macar la fiecare litera in parte. Ideal era sa legi ledurile in serie, astfel puteai alimenta direct la 220Vc.a. fara multe complicatii.Pune niste poze cu ledurile asa cum sunt montate acum. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 ...Sunt led-uri de 0.5mm...Esti sigur ca ledurile sunt de 0,5mm? nu de alta dar in ciuda evolutiei tehnologiei smd, 0,5mm mi se pare totusi cam putin pentru un led... Confirma dimensiunile ledurilor apoi tensiunea Vf si curentul necesar pentru fiecare, dupa care spune exact cum sunt conectate toate ledurile, adica spre exemplu ai "x" coloane formate din "y" leduri in serie, care coloane sunt apoi conectate in paralel, in fine se intelege ideea, trebuie sa explici clar exact cum sunt conectate pentru a sti ce sa ti se sugereze. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 0.5mm? Ochiul meu a devenit subler digital, nu stau sa masor burghiile, sarmele cu sublerul. Gasisem odata in bazar o lupa cu sticla gradata ruseasca(se punea in cavitatea oculara), posibil pentru ceasornicari si asa am invatat zecimile de mm la perfectie, masuratorile ochiometrice la distanta. Sa lipesti 2000 leduri iti ia timp, distractie, ca la bobinatul primarului la un toroidal de putere mica. Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Daca inca nu le-ai lipit, renunta la idee si pune benzi cu leduri. Le alimentezi la 12V cc si basta. Si arata bestial! La lucrarea din imaginile de mai jos am folosit banda RGB dar se poate pune si monocroma. Daca le-ai lipit ca in schema e prea tarziu! Apropo de schema, de obicei in partea de sus e + si in partea de jos e - , ledurile nu sunt diode zenner! Vad ca ai realizat proiecte serioase, matrice cu leduri, ceas cu leduri. Sau nu le-ai mai finalizat? Ai trecut direct la chestii mai serioase? Ma intreb macar stii cum se testeaza un led cu o baterie? Link spre comentariu
Vizitator sfetcu_adrian Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Ca sa ii raspund lui Salsa, da le-am facut acele proiecte si multe altele daca te intereseaza eu am cerut un sfat,niste idei nu critici din partea unora care se cred mari electronisti!!sunt la inceput mai am de invatat dar asta nu inseamna k nu stiu sa fac difetenta intre o dioa si un condensator!!!Si da sorry de greseala cu led-urile sunt de 0.5cm(5 mm) din graba am scris asta!! Sa revin la subiect am in jur de 150 de led-uri pe litera!as vrea k o litera sa fie dubla cu doua randuri de led-uri si as vrea sa leg o litera k in schema de mai jos apoi toate literele legate in paralel. Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Daca dupa atat de multe proiecte intentionezi sa legi ledurile ca in schema postata eu n-am nimic impotriva. Nu pot decat sa-ti urez succes!L.E.: Uite, ca sa nu zici ca-s rau si stiu doar sa critic, eu as face asa:- pun o sursa stabilizata de tensiune cat mai mare, cu separare de retea (de ex 32V 950 mA de la HP)- formez grupuri de N leduri inseriate cu cate o rezistenta- aceste grupuri le leg in paralelRecomand aceasta configuratie mai ales daca montajul e pentru exterior.In toamna am schimbat cateva sute de leduri din niste lampi de exterior care erau alimentate la 220V, cu cond+punte etc. Am pus banda cu gel si le-am dat 12V. De atunci merg fara probleme. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 @sfetcu_adrian eu unul nu te-am criticat de nici un fel, n-am facut decat sa imi exprim nedumerirea legata de dimensiunea ledurilor, nu-i treaba mea sa judec experienta ta.Acuma revenind la subiect, ai zis ceva de 150 de leduri pe fiecare litera dar vad in imaginea postata de tine doar 84, care este varianta corecta? sau sa inteleg ca schema prezentata era doar o sugestie de principiu?... in fine chestia e ca prin conectarea predominant in paralel tensiunea necesara este destul de mica dar curentul mare/foarte mare, varianta inversa adica conectarea predominanta in serie presupune curent mic dar tensiune mare/foarte mare, prima are avantajul ca daca un led pica celelalte functioneaza in continuare in conditiile in care limitarea este facuta separat pe fiecare altfel prin arderea mai multor leduri celelalte vor fi supraalimentate; reversul este ca la conectarea in serie nu mai este nevoie de limitare separata pentru fiecare dar daca unul pica celelalte se sting, alegerea iti apartine, eu as sugera un compromis dintre cele 2 variante dar trebuie specificata detaliat si clar configuratia fiecarei litere ca sa se poata alege o varianta cat mai eficienta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Era bine daca-l asculta pe Salsa in loc sa-l ia in bombeu ca a facut destule litere si are ceva experienta .Solutia cu leduri e alimentarea la 24V ,6 leduri serie+rezistenta si grupurile astfel formate puse in paralel . Sau redimensionata seria pt tensiunea disponibila . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum