Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor depanare amplificator rusesc vega

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acolo merg mj15003 15004 dar ma indoiesc ca o sa-l repari singur daca nici macar nu sti care sant intrarile

Nu merg înlocuiţi unii cu alţii, MJ-urile sînt în capsulă TO3, KT-urile sînt în capsulă TO220 şi cu cracii inversaţi faţă de trz ceilalţi de pe planetă (ECB faţă de BCE).
Link spre comentariu

Acolo merg mj15003 15004 dar ma indoiesc ca o sa-l repari singur daca nici macar nu sti care sant intrarile

imi era mai util un raspuns constructiv de la dvs.din schema intrarile par sa fie cele care ajung in comutator, dar nu inteleg de ce mai sunt inca un rand de trasee.daca pun degetul pe diverse componente se aude baraitul specific in difuzor, doar destul de incet pentru 25w, cat am inteles ca ar avea.voi incerca sa aplic semnal dupa acest selector de surse.dar tot nu inteleg de ce nu comuta intrarile atata timp cat selectorul este unul mecanic si care pare sa lucreze (l-am masurat).potentiometrele de 33k din corector pot fi inlocuite cu cele de 50k?Multumesc!
Link spre comentariu

Dacă schimbi puţometrii de 33k cu alţii de altă valoare, trebuie schimbate şi piesele din reţeaua de corecţie, rez le măreşti proporţional cu noua valoare, cond îi micşorezi, ptr a păstra caracteristica de corecţie. Nu văd clar schema că îţi spuneam şi valorile exacte.Operaţionalul acela îl poţi schimba cu LM301, nu direct desigur ci făcînd legăturile în aer, sau poţi încerca 4558.

Link spre comentariu

amplificatorul operational este defect, am facut shtrap intre intrare si iesire si pe canalul OK functioneaza.

ca si putere se aude destul de bine, acel operational influenta mult sunetul? ma gandesc sa renunt la el.

am pus aici poza pe alt site, ca pe ala nu se vede bine.

potentiometrii i-am curatat cu alcool si uns cu ulei, nu mai fasaie dar cel de bas si de inalte are zone moarte si intrerupe.

daca ii schimb trebuie sa schimb si butoanele, ceea ce nu-mi place :(

ma tem ca nu voi gasi trz. KT818 si va trebui sa pun alti finali

daca inlocuiesc trz finali, este dificil de reglat curentul de mers in gol doar cu un multimetru?

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări