Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce pot face cu 2 trafuri identice ?

caris

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caris

9

• Marian

7

• Dr.L

4

• zal

3

Top autori în acest subiect

Dar la majoritatea ups-urilor trafurile merg nonstop in regim de stand-by, pt a mentine acumulatorii incarcati, numai in regim de avarie ele sunt solicitatea la maxim si nu rezista mult timp.

Link spre comentariu

@Zal nu stiu de ce am impresia ca ne pierdem timpul cu @caris, nu pare sa vrea ( sau sa stie ) sa faca niciunul din testele ce i-au fost sugerate, nu stim exact nici despre ce tensiune este vorba, nici despre curent, si nici despre regimul termic al trafurilor, cu alte cuvintea vrea totul de-a gata si fara efort, personal ma indoiesc ca la o astfel de atitudine poate ajunge la un rezultat.

Link spre comentariu

scuze dar nici nu am avut prea mult timp, am avut si eu ceva probleme, traful scoate fiecare 16,4 volti, diametrul secundarului e de 1.5 mm, iar pe primar e de 1,5 mm cam la fel. Cat despre curent cum fac sa aflu, ca stiu ca se pune aparatul in serie cu una din borne, dar sa unesc si sa inchid circuitul ce sa pun ca consumator puternic nu am gasit, eventual sa unesc firele de la secundar si sa fac un scurt pentru 1-2 secunde eventual.Eu am unit firele de la secundar si imi da pe iesire cam 32,8 volti alternativ, nu stiu dupa puntea redresoare cat o sa am , dar probabil cam 34 de volti o sa am. Tot nu am rezolvat treaba cu curentul cum fac. Daca am uitat ceva sa va zic , sa imi ziceti.

Link spre comentariu

Daca sarma din primar este la aceeasi grosime ca cea din secundar atunci ma indoiesc ca traful este dimensionat pentru perioade lungi de functionare, nu de alta dar greu de crezut ca ar fi fost spatiu suficient pentru numarul corect de spire...

Link spre comentariu

da scuze, dar m-am apucat de verificat din nou si celelalte fire mai groase , si da am observat ca pe firele de 3 mm groase din secundar am tensiuni de 8,4 v si respectiv de 16,5 volti. Deci ramane primar cat am zis, si secundarul de 3 mm. Nu stiu de ce dupa ce leam lasat conectate in serie trafurile timp de o ora in gol, ele doua sau incalzit putin, nu tare dar sau incalzit un pic. Sa am motive de ingrijorare? Iar tensiunea ramane ca am cea totala la 33 volti inseriat.

Link spre comentariu

Legi secundarele intre ele,si obtii un transformator separator de retea 220 la 220;in combinatia asta poti face o alimentare anodica pentru un amplificator liniar cu tuburi de exemplu...complet izolat de retea.

Link spre comentariu

scuze dar nici nu am avut prea mult timp, am avut si eu ceva probleme, traful scoate fiecare 16,4 volti, diametrul secundarului e de 1.5 mm, iar pe primar e de 1,5 mm cam la fel. Cat despre curent cum fac sa aflu, ca stiu ca se pune aparatul in serie cu una din borne, dar sa unesc si sa inchid circuitul ce sa pun ca consumator puternic nu am gasit, eventual sa unesc firele de la secundar si sa fac un scurt pentru 1-2 secunde eventual.

Eu am unit firele de la secundar si imi da pe iesire cam 32,8 volti alternativ, nu stiu dupa puntea redresoare cat o sa am , dar probabil cam 34 de volti o sa am. Tot nu am rezolvat treaba cu curentul cum fac. Daca am uitat ceva sa va zic , sa imi ziceti.

În nici un caz să nu faci aşa ceva! Poţi distruge trafo, te poţi curenta, dai foc la priză... etc.

Legat de redresarea bialternanţă urmată de filtrare, tensiunea continuă va fi cu circa radical din 2 mai mare ca cea alternativă (1,4 rotunjit) în gol, în sarcină apare şi o cădere mică pe diode (0,1...0,7V), deci vei avea proximativ +45V sau +/-22,5V, depinde cum foloseşti secundarele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări