caris Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Sal , am si eu doua transformatoare identice, spun identice pentru ca ambele le am de pe aceleasi ups-uri, iar la iesire fiecare pe secundar scoate cam aproximativ 15-16 v alternativ, acuma eu am facut rost de o cutie mare de aluminiu unde pot pune cati finali doresc pe ea, deci nu e problema de racire. Unul din asta scoate ceva amperi , probabil chiar peste 10 amperi, nu conteaza din ce ups-uri le-am dat jos, ideea e ca vreau sa fac ceva cu ele, si anume poate reusesc sa le montez in paralel sau in serie , in serie ar fi mai bine ca as avea o tensiune mai mare , unde as putea face si tensiuni reglabile . Astept sugestii si scheme sa pot sa imi dau si eu seama. Mersi tuturor. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Nu cred ca ar sta cineva sa enumere exact ce si cum se poate face cu acele trafuri, asta numai tu poti decide ce anume doresti de la ele, sursa reglabila de laborator, amplificator, incarcator de acumulatori auto... etc... Si inainte sa ti se prezinte exact scheme sau sugestii trebuie sa specifici clar si masurat tensiunile la iesirea/iesirile fiecaruia si cam ce de ce curent sunt capabile ( spune-ne ce diametru exact au conductoarele fiecaruia, atat secundarele cat si primarele ). Link spre comentariu
caris Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Deci carcasa de aluminiu e mare , tocmai i-am facut gauri pentru 10-12 tranzistori finali pe spate , deci tind sa ii folosesc daca tot am asa radiator mare, si da vreau sa folosesc aceasta cutie atat ca amplificator audio , sursa reglabila, stabilizata, de putere, incarcator baterii, etc, pentru ca nu e nevoie sa fac toate deodata , dar le pot folosi cate una din abilitati pe rand cand am nevoie.Cat despre iesirea si intrarea transformatorului o sa revin cu detalii mai exacte, pana atunci ce stiu e ca scoate 15v pe secundar fiecare si curentul peste 10 amperi. Astept idei. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Ai masurat cu multimetrul fix 15Vca pe iesirile trafurilor? ai masurat cu subler diametrul conductoarelor din trafuri si ai gasit ca ar corespunde cu 10A sau doar ai dat niste cifre aproximative? Link spre comentariu
caris Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 mda asa e, revin cu date concrete. Link spre comentariu
retrosong Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 cu tensiunea asa mica nu prea ai ce face degeaba ai loc pentru o gramada de finali Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Nu intotdeauna si nu toti cauta sute de W, un amplif simplu cu TDA20xx, eventual chiar un sistem 2.1, apoi daca cutia permite ( spatiu suficient ) de la aceleasi trafuri se poate obtine si o sursa de laborator reglabila simetrica, si chiar si un redresor auto, evident folosite alternativ nu simultan, deci teoretic se poate. Link spre comentariu
caris Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 eu am facut deja gauri pentru tranzistori tip 2n3055, pot pune si alti tranzistori de modelul gaurilor facute, cum ar fi un mj 808 sau ceva de genul, care duce curent mult mai mare, si vreau sa merg pe partea cu tranzistori si nu cu integrat tda cum ziceai, desi e adevarat cu integrat ai fidelitate mai mare. Oricum vreau sa imi fac cu ajutorul acestor 10 tranzistori ceva cu ei , in asa fel incat sa ii pot folosi pe toti la maxim, in asa fel incat sa " incing" statia sau sursa de putere. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Hai sa lamurim cateva chestiuni: ...eu am facut deja gauri pentru tranzistori tip 2n3055... O ideie cel putin nefericita devreme ce nici macar nu stii ce vrei de la traf... ...vreau sa merg pe partea cu tranzistori si nu cu integrat.. E dreptul tau sa alegi ce vrei sa faci dar la aproximativ 20V pe ramura mi se pare risipa sa alegi varianta tranzistorizata, depinde insa ce pretentii ai de la el. ...desi e adevarat cu integrat ai fidelitate mai mare... Serios, cine spune asta? cate amplificatoare de calitate pe tranzistori ai realizat si cu ce integrate le-ai comparat ca sa ajungi la concluzia asta? ...Oricum vreau sa imi fac cu ajutorul acestor 10 tranzistori ceva cu ei , in asa fel incat sa ii pot folosi pe toti la maxim, in asa fel incat sa " incing" statia sau sursa de putere... 10 tranzistori pentru un amplificator caruia nu-i dai decat 20V e chiar o risipa inexplicabila, vorbind strict de amplificator audio cu 1 pereche 2n3055 la 20V pe ramura nu prea ai cu ce sa-i incinzi ca tensiunea e prea mica, evident daca pui radiator prea mic ii incinzi fara prea mare efort... Concluzia ar fi ca esti cam slab pregatit, si totusi vrei marea cu sarea, pretentiile nejustificate sunt explicabile tocmai datorita lipsei de experienta, si sincer sa fiu nu prea stiu de unde sa incep cu sugestiile, ca nici tu nu stii sigur ce anume vrei exact, nici ce parametrii V/I ai la trafuri, stii doar ca ai 2 trafuri de la UPS si cu ele vrei sa faci muuulte... pot sa spun ca-s dezamagit?... Link spre comentariu
caris Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 pai si ce-mi sugerezi sa fac in situatia mea , din moment ce dispun de cei 10 tranzistori, si am si cele 2 trafuri. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Sa faci ce te-am intrebat/cerut aici: Ai masurat cu multimetrul fix...pe iesirile trafurilor? ai masurat cu subler diametrul conductoarelor din trafuri...?Abea dupa aia putem sa ne dam cu presupusul despre ce se poate face, altfel n-avem decat sa ne dam cu ghicitul in carti. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Ai putea face un amplif de vreo 20W/8 Ohmi şi cam dublu pe 4 Ohmi, dacă acele trafo sînt aşa de puternice. Înseriezi secundarele, punctul comun va fi masa, redresarea o faci cu o singură punte, aşa se vor corecta eventualele diferenţe de tensiune dintre secundare. Vei obţine aproximativ +/-20V după filtrare, avantajul e că poţi folosi cond la tensiune mică (25V) şi capacităţi mari. Scheme de amplifuri cu trz sînt destule. Link spre comentariu
caris Postat Aprilie 15, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2013 o schema ceva , la ce ai zis tu mai sus Link spre comentariu
Relav Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Esti sigur ca acele transformatoare pot fi folosite in regim continuu(functionare 4-5 ore continuu)? Din cate stiu eu (am si testat) transformatoarele din UPS-uri sunt calculate "foarte strans" (adica nr de spire pe volt-mic), pentru o functionare scurta de timp (max. 1/2 ora). Ele se incalzesc tare chiar si in gol. Fa o proba, alimenteaza-l la 220V si nu-i pune sarcina. Masoara curentul ce-l absoarbe din retea. daca consuma mai mult de 100 mA sigur se va incalzi. Vezi dupa o jumatate de ora , dupa o ora, cat de tare se incalzeste. Abia dupa ce esti sigur ca trasformatoarele sunt bune poti sa te gandesti si la ce sa le folosesti. Link spre comentariu
caris Postat Aprilie 15, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2013 hmm, nici nu m-am gandit la asta, hai ca o sa fac niste teste sa vad, ca m-ai facut curios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum