Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programare pic

Vizitator H4cK3r

Postări Recomandate

Vizitator H4cK3r

Buna seara,Doresc sa ma apuc de programare microcipuri,mai exact microcipurile “pic“, si caut cea mai accesibila varianta pentru a face asta, atat din punct de vedere al banilor cat si al usurintei.Ideal ar fi o metoda de programare in C, deoarece cunosc limbajul destul de bine.Ajutati-ma,va rog,sa realizez chestia asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

• Bandi Szasz

1

Vizitator H4cK3r

Mersi pentru raspuns!Mai am o intrebare,care n-are legatura cu microcipurile pic,insa nu vreau sa deschid inc-un topic.Vreau sa fac un ceas cu ajutorul circuitului integrat 4026 si niste display-uri cu 7 segmente,insa am observat ca led-urile de la display sunt conectate la +,iar daca as conecta pin-urile integratului la display si o rezistenta la borna pozitiva de la display,banuiesc ca s-ar aprinde led-urile invers.Am ce sa fac, sau trebuie sa iau alt display,cu led-urile conectate la -?

Link spre comentariu

Buna seara,Doresc sa ma apuc de programare microcipuri,mai exact microcipurile “pic“, si caut cea mai accesibila varianta pentru a face asta, atat din punct de vedere al banilor cat si al usurintei.Ideal ar fi o metoda de programare in C, deoarece cunosc limbajul destul de bine.Ajutati-ma,va rog,sa realizez chestia asta.

Ca program MicroC. Ca programator iti recomand o clona Pickit2 (cel original este in jur de 180 lej , o clona gasesti cu 60-70 lej). Mam chinuit zile in siri cu un programator JDM care in ruptul capului nu vroia sa programeze.La ceasul mentionat ai grija mai bine pune niste tranzistoare (gen BC547) pentru ca PIC ul poate asigura maximum 25mA pe un PIN I/O. Acuma depinde si de display dar un LED oarecare consuma 20mA asa ca la un display mai maricel cred ca depaseste cele 25mA.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări