cosmin_cosmin_1 Postat Iulie 31, 2006 Partajează Postat Iulie 31, 2006 Ma depaseste problema ce o am. Cu un ATTiny13 doresc sa fac un receptor de telecomanda, cu un echivalent pentru TSOP 1738.Portiunea de inceput a codului este:while (1) { // Place your code here while (PINB.0==1) {;}; PORTB.2=1; delay_ms(1000); PORTB.2=0; delay_ms(1000); };Iesirea de date a TSOP-ului este conectata la PORTB.0 la ATTiny (configurat ca intrare) iar la PORTB.2 am conectat un led. Teoretic, ar trebui sa fie in asteptare pana se apasa o tasta de pe telecomanda, apoi sa aprinda si sa stinga ledul timp de o secunda.Alimentarea montajului este din sursa de la calculator, 12V, trece printrul 78L05, cu doua condensatoare 4.7uF.Problema este ca daca tin mana pe carcasa calculatorului, merge perfect. Daca iau mana, incepe sa se aprinda ledul cand vrea el, fara sa apas nici o tasta de pe telecomanda.Are cineva idee din ce cauza se poate intampla asta? Daca e nevoie, postez si schema, dar este simplista. Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat Iulie 31, 2006 Partajează Postat Iulie 31, 2006 Probabil că oscilează 7805-ul. Pune-i şi nişte condensatoare de 47nF..100nF pe intrare/masă respectiv ieşire/masă. Link spre comentariu
pavcostel Postat Iulie 31, 2006 Partajează Postat Iulie 31, 2006 Verifica daca ai impamantare la carcasa! Daca nu, e in jur de 85Volti pe ea, si o sa aprinzi mai mult de un led...Costel Link spre comentariu
cosmin_cosmin_1 Postat Iulie 31, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2006 Am schimbat condensatoarele cu altele de diferite marimi, acelasi lucru. daaar, am alimentat montajul de la un transformator de perete (cu tensiune reglabila) si merge perfect. La fel merge bine daca il alimentez de la baterie. Din sursa calculatorului nu vrea nicicum, am incercat doua si AT si ATX. Probabil ca e de la impamantare, nu cred ca am, ma mai "pisca" din cand in cand, accidental. Cine stie... Link spre comentariu
pavcostel Postat Iulie 31, 2006 Partajează Postat Iulie 31, 2006 Ai masa comuna la montaj? Prin cablu ? Verifica cu un voltmetru de ca cat ai intre carcasa si masa montajului.Costel Link spre comentariu
nicu_stef Postat August 2, 2006 Partajează Postat August 2, 2006 am decuplat tsop-ul cu clasicul 0.1micro cat mai aproape de pinii de alimentare si am scapat de zgomotul de pe iesire.poate tine si la tine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum