Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

line out ars

Bogdantog

Postări Recomandate

Salut Am un pc cu placa audio Realteck ALC 850 7.1 on board. o data dintr-o prostie cred ca am ars canalul line out. Acum sunetul 'iese' prin rear out dar la jocurile care nu suporta sunet pe mai multe canale nu aud nimic. ce pot sa fac cu ea sau pot sa o pacalesc sa iasa line out pe rear out. daca aveti vre-o idee va rog sa ma ajutati

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cr1stache

2

• Extasy2525

2

• Bogdantog

2

• Mr_Devil83

1

Top autori în acest subiect

Eu zic ca nu mai ai ce sa ii mai faci...doar sa ii faci legatura la mufe..sa legi firele de la rear out la line out si se va auzi si line out la fel ca rear out.....sau sa iti iei alta placa de sunet....alta posibilitate nu ai.P.S. eu am o placa de la Creative de 4 canale....si odata luat semnal pt un amplificator de la line out si nu stiu ce avea ca nu se mai auzea ( am crezut ca am arso).....si am instalat din nou softul sa auzit :) incearca si asta.

Link spre comentariu

Si eu am o placa de baza cu aceiasi placa audio vezi daca merge sa iei sunetul direct de pe placa de baza acolo unde ar trebui conectate mufele pentru front panel-ul carcasei. Ai grija sa nu o strici mai tare.P.S. Locatia si semnificatias pinilor o gasesti in manualul placii de baza

Link spre comentariu

mersi pentru ajutor dar din pacate nu am gasit doar AUX-IN CD-IN si SPDIF. ce e SPDIF ? am si in spate o mufa RCA si una digitala pentru SPDIF. la ce le pot folosi ?

Link spre comentariu

SPDIF este iesirea de sunet din calculator.....ca sa o poti asculta la ea trebuie sa ai un amplificator ceva mai modern sa aiba intrare de SPDIF.....conectarea intre mufe se face cu cablu coaxial. Si aici o sa iti dau o definitie dintro revista de calculatoare. SPDIF este un standard de transfer al informatiei audio. Prin aceasta conexiune semnalele de sunet sunt transferate in format digital. Aceasta ofera un sunet de calitate superioara pentru ca nu se mai face conversia din digital in analog, ce distorsioneaza semnalul audio.

Link spre comentariu

Ar trebui sa scrie in manualul placii de baza unde sunt amplasati conectorii nu cred ca exista fara mufe pentru front panel.Am scanat pagina din manualul placii mele de baza poate te lamuresti

Link spre comentariu

Auzi da nu gasesti pe la un magazin de calculatoare sau intr-un service o placa de baza defecta cu modelul ala de placa de sunet? Mi se pare mai simplu sa dai un 15 - 20ron pe o placa de baza si sa schimbi integratul ala sau eventual sa cumperi alta placa de sunet si sa scoti 78l05-ul care alimenteaza placa de sunet onboard.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări