Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema programator PIC (varianta imbunatatita JDM)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

parca nu m-as apuca sa fac si a treia varianta dar ...

Alt PIC ai programat cu el? Sau PICul acesta este primul?La programator ai pus cablu cu mufa seriala? Sau mufa seriala direct pe cablaj?Intreb pentru ca este destul de pretentios, la mine NU a functionat cu un cablu mai lung, cu unul de maxim 20 cm merge ok.Era bun daca se putea alimenta extern, asa din serial mai face figuri, depinde de la calculator la calculator.
Link spre comentariu

am incercat si cu un 16f628 si am patit acelasi lucru insa pentru el am avut alt programator si am reusit pana la urma sa-l scriu .

pentru conectare am folosit un soclu db-9

http://www.opencircuits.com/images/b/ba ... -PCB-1.jpg

si un cablu serial prelungitor de 1,5M

http://images1.bizoo.eu/image/img360/sa ... 066011.jpg

la asta nu m-am gandit ...o sa incerc sa scurtez si cablul

Link spre comentariu

interesantă schema...totuși, se poate clarifica rolul porților ”și”???că buffere parcă n-au rost, dacă intră în scenă max-ul, chit că ele sunt conectate ca inversoare...de asemenea, cu ce soft și cu ce setări funcționează???eu am pus RCD-ul în PICpgm, și inițial n-a vrut să-l ”vadă”, apoi am dat autodetect hardware, apoi autodetect pic, și mi l-a recunoscut pe desktop, ca ”Olimex PIC-PG2 (JDM based)”și apoi la autodetect pic au apărut identificatorul și semnătura corectă a picului...dacă-l pun eu pe JDM, nu recunoaște nimic, nici programator, nici pic...(win7 pe desktop, RCD-ul nu-mi merge cu winpic800, nici cu icprog, pony nu știe de el, și nici autodetect nu are, iar softul lui feng3 o ține laie că vrea .net versiunea 1.1.33, cam așa... și nu se lasă instalat... dar pe laptopuri, unul mai nouț, cu xp, merge ok cu ambele softuri, la fel și pe o vechitură cu proc la 400 mhz, 64 rami și win98se...)

Link spre comentariu

io e mai jmeker, RCD-ul e conceput de un japonez, și n-are nici o urmă de tranzistor sau integrat!!! :ciuda:

serios vorbind, programatoarele pe serială sau paralelă și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul... dacă mai vrem să ne mai jucăm cu picuri, un pickit2 se impune (părerile de pe net despre pickit3 oscilează între proaste și foarte proaste...)

Posted Image

sus e RCD-ul, pentru pice, jos e siprog-base simplificat pentru ”concurență”.

aka avr-uri! :d

ambele merg ok, singura dudă e că nu pot programa direct din IDE-urile lor, pentru că sunt neoficiale!

doar din winavr, poate, dar n-am încercat până acum...

la plăcuța siprogului se adaugă o altă plăcuță cu un stabilizator cu 78L05 și socluri pentru tiny2313 și mega8. aia e obligatoriu s-o alimentez extern, baterie de 9 volți sau sursă, altfel ”nu prea merge”.

RCD-ul a programat ok un 509 și un 690, deocamdată softuri simpluțe, de blinker, push button, etc...

am decis să ”avansez” la 16F628A, (mai ales că vreau să-mi ”confecționez” un frecvențmetru) dar pentru ăla a trebuit să fac o altă placă, pentru că nu se potrivește deloc pinoutul lui 16F690 cu al lui 16F628A, și dacă tot trebuia s-o fac, s-o fac și ca bază de dezvoltare...

pentru 509 și 690 am făcut pur și simplu o clonă de LPC Demo board, pe o placă cu găurele, și m-am apucat de buchisit tutorialul de pe gooligum.com.au.

pentru 628A, am găsit tutorialul ăsta.

placa pentru 628A e asta, singura deosebire e că eu n-am găsit stripboard la un preț acceptabil... tipii ăia cu magazin care-au avut revistă au stripboard, dar la un preț de-a dreptul astronomic la cât de ”complex” e, așa că l-am făcut pe o plăcuță cu găurele, la fel ca și LPC-ul...

în rest... m-am pus pe ”colecționat” componentele pentru un pickit2 clonă... dar mă stresează cablajul... nu mi se lipește tonerul ăla de cablaj nici dacă-l rog frumos... sau cu bâta-n mână!!!...

singura „reușită” în direcția asta până în prezent a fost să... exfoliez foaia de cupru de pe o bucată de cablaj, atât!!! :rade:

Link spre comentariu

deoarece mai sus s-a vorbit de PicKit2 mi-am amintit ca am pe undeva si asa ceva :

http://www.adrirobot.it/programmatori_p ... ickit2.jpg

insa nu l-am folosit niciodata pentru ca imi lipsea ceva de genul acesta :

http://mobots.solarbotics.net/images/pickit2.jpg

Fara sa vad schema ci doar din dispunerea pieselor ,seamana cu programatorul serial de aici :

http://feng3.nobody.jp/en/pg5v2.html

...si deoarece am doua astfel de programatoare ma intrebam daca s-ar putea adapta unul dintre ele pentru a-l putea folosi impreuna cu PiCKIt-ul ...

Link spre comentariu

Pai bine ma, tu ai pickit2 si te chinui cu jdm? :nas: Tot ce-ti mai trebuie (daca in aplicatie n-ai prevazut conector ICSP) e o placa cu un soclu (daca e zif e OK, da' merg si nezif) in care sa poti infige picul de programat si un conector ICSP (legat la soclu la cei 5 pini necesari programarii). Si eventual un cablu sa le legi pe cele 2 daca nu ai deja. @MifTy: data viitoare fa si tu un pustiu de bine si micsoreaza pozele inainte sa le postezi.

Link spre comentariu
:jytuiyu il am de ceva vreme dar cum am spus , inca nu l-am folosit pentru ca pana acum aplicatiile mele n-au avut prevazut conector icsp . mai am un zif 2x14 pe care ma gandeam sa-l folosesc insa n-am gasit o varianta potrivita : vreau ceva cu selectoare (in functie de nr de pini si tipul memoriei) , ceva in genul programatorului JDM . Exista asa ceva ? ma puteti ajuta cu o schema pentru un asemenea montaj ?
Link spre comentariu

Ma bucur ca ai reusit sa scrii PIC-ul. Este destul de pretentios JDM-ul asta, asa cum am mai scris, NU vrea sa mearga (si nu numai la mine) cu un cablu mai lung intre el si mufa seriala.

Ideal este montarea programatorului direct in mufa seriala.

deoarece mai sus s-a vorbit de PicKit2 mi-am amintit ca am pe undeva si asa ceva ...

Pai vorba colegului @Liviu M, daca ai clona, ce rost are sa te mai chinui cu JDM-ul?

Eventual realizeaza un adaptor ZIF pentru clona si este super ok. Am realizat si eu o clona Pickit2 impreuna cu un adaptor ZIF, daca vrei te ajut cu pdf-ul cablajului sc1:1 pentru adaptorul ZIF.

Clona mea, din pacate, NU mai vrea sa faca servici, se pare ca nu mai merge PIC-ul pe partea de USB, cam ciudat dar asta este, am sa iau un alt PIC sa incerc, eventual realizez alta clona de la zero.

L.E.

Acum vad ca deja ai postat in timp ce eu scriam.

In adaptorul cu soclul ZIF (40 pini) conectat prin ICSP la clona Pickit, poti pune toate integratele (PIC-urile, parca si ceva memorii) de la 8 ->40 pini. :da

Link spre comentariu

@Liviu M: aș face-o cu plăcere, dar tinypic, mai nou, ori îți pune pozele cât peretele, ori thumbnail cât unghia... și oricum, aseară n-aveam nici un chef să stau să redimensionez pozele din telefon...@iuli09: adaptor universal, cu zif 40 pentru orice pic e cam vis frumos...problema e că nu toate picurile au aceeași configurație a pinilor de programare și alimentare.ca să te lămurești, compară pinoutul lui 16F690 cu cel al lui 16F628... eu am făcut-o deja, sperând să nu fie chiar nevoie de altă placă, dar modificările erau atât de multe, că riscam să nu mai pot programa nimic cu LPC-ul, așa că am făcut una de la 0.iar tutorialul lui Nigel, cu tot cu plăcile alea a picat la fix...mai ales că, dacă se repetă povestea, folosind cabluri-bandă cu pini separați, pot refolosi plăcile cu leduri, switchuri, etc, cu orice mcu de pe lume, numai să funcționeze la 5 volți.chiar și așa, un stabilizator de 5 volți suplimentar nu e deloc greu de făcut.în fine, meriți o bătaie bună: noi oftăm să punem mânuța pe un pickit2, tu ai unul în brațe și nu-l folosești??? :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări