Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema programator PIC (varianta imbunatatita JDM)

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator cristian_agiu

Sal am facut si eu acest programator.sunt la inceput si miar prinde bine o mina de ajutor daca se poate.Mam jucat putin cu un PIC 16F84-04/p.Am ales 16f84 din Ic prog Am dat "erase all"a fost k dupa aceea am dat "blank check"a fost k.Dupa care am incercat sa programez si mia dat aceasta eroare.Va rog sa ma ajutati.multamVerify failed at address 0000h! :yawinkle:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator 0cta

Buna ziuaSunt un student care ar dori sa afle ce inseamna un microcontroller si as dori daca aveti documentatie de spre ele. Cum ar fi ce inseamna, ce tipuri de baza exista si utilizarea lor.Am de facut un proiect si de aceea ma intereseaza deocamdata partea teoretica.Va multumesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

m-am apucat sa fac un programator la repezeala, mai mult din carpeli ca nu am avut toate piesele. valorile cu negru sunt cele din schema originala, cele cu rosu sunt ce am pus.. ce ziceti va fi OK?si inca ceva: cablul serial pe care il am este de 5m (nu am gasit mai scurt) de asta ce parere aveti? afecteaza cu ceva?

Link spre comentariu

Ciudoasa schema :)Desi nu e prea inalta tensiunea pe acolo (adica MJE-ul ala e cam ciudat ca substitut), n-ar trebui sa fie probleme.Ti-as recomanda totusi 2 diode in serie, catod spre masa in locul semireglabilului ala din pinul de masa al lui 7812. Daca totusi folosesti semireglabilul (de ce valoare va fi fiind el), masoara mai intai tensiunea la iesirea lui 7812 sa fie... ce trebuie.

Link spre comentariu

probleme, probleme.Asa cum este schema, nu-mi functioneaza. Toate componenetele functioneaza OK, dar primesc eroare de la pony prog (probe failed). Nu inteleg niste chestii: avem cei 5 pini de comada a PIC-ului, pe care ii conectez adecvat in functie de uC, ceilati pini i-am lasat liberi. gresesc la chestia asta? am vazut ca JDM-ul mai are ceva din pinii uC-ului legati la masa/Vcc. pinul de comanda RB6 nu trebuie conectat direct pe port, adica inainte de rezistor? ca asa cum este, cu 5V pe port, am 2.9V pe RB6.help pls :prayer:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

..Asa cum este schema, nu-mi functioneaza. Toate componenetele functioneaza OK, :prayer:

Daca ai reprodus intocmai cablajul dat in revista, sau l-ai cumparat de la un anumit magazin, care repeta ce s-a publicat, ar fi util sa vezi daca nu cumva traseele de clock si date sunt -doar intamplator- scurtcircuitate cu un strap, parca pe langa soclul mare.....Altfel ar trebui sa te duci la autor si sa il intrebi. Evident ca bunul tau simt va impune sa nu te duci cu mana goala. Bunul lui simt zice ca..."Scuze, am gresit. Se mai intampla. Si ce daca, doar sti sa urmaresti o schema si sa masori traseele ..."Da, stiu. Sunt rau. Mai ales cand intreb daca lui i-ar face placere sa fie in locul meu, sau daca i-a mers asa..Dupa inlaturarea strapului -de fapt mutarea lui- mi-a mers, evident cu setarile corecte..
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Pavel
In continuare se prezinta o varianta modificata a circuitului, impreuna cu comentariile autorului:

A doua schema a fost modifcata in urma sugestiilor lui cirip:

Au fost adaugate doua diode zenner 4V7 care protejeaza cei doi pini de programare(pentru orice eventualitate).

A fost marita tensiunea de alimentare la 16V si a fost adaugata inca o dioda la pinul 2 al 7812

pentru a asigura o tensiune de 13V pentru MCLR.

Schema a doua reprezinta o implementare ICSP a acestui programator adica programarea procesorului in circuit.

Este foarte important sa izolam cei doi pini de programare RB6 si RB7 de restul montajului fie prin excluderea lor,

fie prin utilizarea a doi jumperi cum este indicat in schema.

O alta aplicatie se mai poate face prin legarea soclurilor in paralel pentru toate tipurile de procesoare 16F.

Posted Image

Posted Image

Pentru folosirea cu usurinta a schemei se poate folosi corespondenta dintre pinii circuitului integrat si conexiunile programatorului din tabelul de mai jos:

Pentru Memorii EEprom 24CXX:

pinii 1, 2, 3, 4, 7 ==> GND;

pinul 5 ==> RB7;

pinul 6 ==> RB6;

pinul 8 ==> VDD;

Pentru seria 16F cu 18 pini:

pinul 4 ==> MCLR;

pinul 5 ==> GND;

pinul 12 ==> RB6;

pinul 13 ==> RB7;

pinul 14 ==> VDD;

Pentru seria 16F cu 28 de pini:

pinul 1 ==> MCLR;

pinul 19 ==> GND;

pinul 20 ==> VDD;

pinul 27 ==> RB6;

pinul 28 ==> RB7;

Pentru seria 16F cu 40 de pini:

pinul 1 ==> MCLR;

pinul 11 ==> VDD;

pinul 12 ==> GND;

pinul 39 ==> RB6;

pinul 40 ==> RB7;

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pt a programa 18F2550 sau 18F4550 ce programator pot sa folosesc. de preferat pe portul paralel. mentionez ca cu acest pic odata programat vreau sa fac un programator cu care sa pot programa cam orice. uitati schme programatorului al carui pic vreau sal programez. http://www.p10link.net/plugwash/picsquirt/

sau cea dea doua varinta ar fii sa fac un programator care sa stie cam toate microcontrolerele ca apoi sa nu mai am probleme eventual si eperon etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări