Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema programator PIC (varianta imbunatatita JDM)

bogdanm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

10

• iuli09

9

• vasile eugen

7

• Cozonac

6

• 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput sa fac si eu jdm-ul de aici dar se pare ca nu e cea mai buna alegere,daca aveti ceva mai bun astept pareri, cam tot ce era la inceputul topicului a ramas fara attach-uri.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

tot cu acest programator am inceput si eu.....

dar cum sunt si noutati....poti trece pe ceva mai nou...

doar dai o cautare mai ales aici si gasesti mai multe variante....

clona pickit2 ...si varianta cu soclu ZIF inclus...

USB branner8 [ acesta este in uz la mine ]

OpenProg  [ stie si pic / avr ]

si etc....doar un port USB trebe sa ai....care imposibil sa nu ai....

Bafta !

Link spre comentariu

... tot trebuie să aibă un programator cu care să programeze picul/avr-ul programatorului! :))

dacă mai ai încă serială sau paralelă, fă RCD-ul, pentru picuri, pe serială şi ori siprog simplificat, ori programatorul BSD pe paralelă, cât să programezi cu succes un pic pentru o clonă pickit2, şi un atmega8 pentru un usbasp.

openprog e pic-based, dar ştie să programeze şi picuri, şi avr-uri... pentru programat 2550-ul, faci ART2003 pe un breadboard, schema e simplă şi-l foloseşti doar odată, după aia ai fie openprogul, fie clona pickit2...

problema cu openprog e că nu o să poţi programa direct din mplab...

Link spre comentariu

de fapt, problema se rezumă la:1. ai un pc, desktop sau laptop care mai are mufa de interfaţă paralelă şi/sau serială? dacă da, faci una din schemele pe interfaţă serială sau paralelă, ca să ai apoi cum programa un pic pentru openprog, dacă te-ai hotărât la el.

2. dacă nu ai decât usb-ul la pc-ul ăla... ori găseşti pe cineva din zona ta dispus să-ţi scrie 2550-ul, ori cumperi unul preprogramat (sunt câţiva la bazar care oferă picuri, la dorinţă, preprogramate), eventual cu placa corodată cu tot.

nu folosi convertoare usb/serial sau paralel, alea nu au toate semnalele, şi nici nu oferă tensiunile normale pe care le oferă "the real thing"!

excepţia e un cablu care foloseşte un FT232RL, ăla oferă la ieşire toate semnalele de port serial, dar nu există decât în versiune smd, iar cabluri gata făcute cu el sunt aproape de negăsit, şi la nişte preţuri... încolo, toate cablurile usb-serial nu oferă decât Tx, Rx şi GND, atât.

io am pitici pe creier că vreau să fac un usbasp "manu propria", şi mai am pc-uri funcţionale cu serială şi paralelă, aşa că...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am avut ceva timp liber si am terminat JDM-ul expus cateva topicuri mai sus, incerc sa programez cu icprog un 12f629 dar din pacate nu reusesc, probabil ca nu stiu sa setez programul,incarc hexul si ii dau scriere dar dupa ce scrie si ajunge sa faca verificare imi da mesajul 'fail;', daca ii dau fara verificare se incheie totul cu succes dar cand vreau sa vad ce este pe el imi spune ca e blank

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări