GanMark Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 da, se poate conecta , numai sa selectezi din jumper 8,14,18,20 sau 28,40 pini....mai atasez si alt model.... SILK-PCB.pdf Link spre comentariu
maxente Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Varianta asta e de vis , pe asta o fac Multumesc ! Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Probabil nu si la cat costa o clona chinezeasca, nu stiu daca merita efortul s-o faci acasa. Link spre comentariu
GanMark Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 din mai multe privinte nu merita dar e .....pasiune.....si cateodata stii ca te costa dublu...dar ...din orgoliu o faci....proiectul Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Habar n-am cum a ajuns postul meu aici, raspundeam la intrebarea din postul viewtopic.php?f=11&t=129326#p1108617 Link spre comentariu
quinn Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 La aceasta schema e musai folosirea stabilizatoarelor 78LXX pt. ca vad ca 78L05 sunt folosite pt. alimentare si numai 78L12 e folosit pt. tensiunea de programare? Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Am inceput sa fac si eu jdm-ul de aici dar se pare ca nu e cea mai buna alegere,daca aveti ceva mai bun astept pareri, cam tot ce era la inceputul topicului a ramas fara attach-uri. Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 tot cu acest programator am inceput si eu..... dar cum sunt si noutati....poti trece pe ceva mai nou... doar dai o cautare mai ales aici si gasesti mai multe variante.... clona pickit2 ...si varianta cu soclu ZIF inclus... USB branner8 [ acesta este in uz la mine ] OpenProg [ stie si pic / avr ] si etc....doar un port USB trebe sa ai....care imposibil sa nu ai.... Bafta ! Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 ... tot trebuie să aibă un programator cu care să programeze picul/avr-ul programatorului! ) dacă mai ai încă serială sau paralelă, fă RCD-ul, pentru picuri, pe serială şi ori siprog simplificat, ori programatorul BSD pe paralelă, cât să programezi cu succes un pic pentru o clonă pickit2, şi un atmega8 pentru un usbasp. openprog e pic-based, dar ştie să programeze şi picuri, şi avr-uri... pentru programat 2550-ul, faci ART2003 pe un breadboard, schema e simplă şi-l foloseşti doar odată, după aia ai fie openprogul, fie clona pickit2... problema cu openprog e că nu o să poţi programa direct din mplab... Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Multumesc, vorbiti alta limba pentru mine dar invat, o sa il fac pe asta sa programez unul ce stie si pic si atmel. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 de fapt, problema se rezumă la:1. ai un pc, desktop sau laptop care mai are mufa de interfaţă paralelă şi/sau serială? dacă da, faci una din schemele pe interfaţă serială sau paralelă, ca să ai apoi cum programa un pic pentru openprog, dacă te-ai hotărât la el. 2. dacă nu ai decât usb-ul la pc-ul ăla... ori găseşti pe cineva din zona ta dispus să-ţi scrie 2550-ul, ori cumperi unul preprogramat (sunt câţiva la bazar care oferă picuri, la dorinţă, preprogramate), eventual cu placa corodată cu tot. nu folosi convertoare usb/serial sau paralel, alea nu au toate semnalele, şi nici nu oferă tensiunile normale pe care le oferă "the real thing"! excepţia e un cablu care foloseşte un FT232RL, ăla oferă la ieşire toate semnalele de port serial, dar nu există decât în versiune smd, iar cabluri gata făcute cu el sunt aproape de negăsit, şi la nişte preţuri... încolo, toate cablurile usb-serial nu oferă decât Tx, Rx şi GND, atât. io am pitici pe creier că vreau să fac un usbasp "manu propria", şi mai am pc-uri funcţionale cu serială şi paralelă, aşa că... Link spre comentariu
dzyk2000 Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Am avut ceva timp liber si am terminat JDM-ul expus cateva topicuri mai sus, incerc sa programez cu icprog un 12f629 dar din pacate nu reusesc, probabil ca nu stiu sa setez programul,incarc hexul si ii dau scriere dar dupa ce scrie si ajunge sa faca verificare imi da mesajul 'fail;', daca ii dau fara verificare se incheie totul cu succes dar cand vreau sa vad ce este pe el imi spune ca e blank Link spre comentariu
amudsen Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Incearca http://picpgm.picprojects.net/. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Am incercat acum si cu picpgm si imi spune ca nu este conectat picul. Link spre comentariu
amudsen Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Verifica setarile si montajul, mie mi-a functionat din prima, pentru o gramada de pic-uri. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum