bogdanm Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 Acest thread contine o schema de programator PIC care este o variatie a unei scheme foarte raspandite (JDM). Schema prezentata aici are alimentare externa, ceea ce ar trebui sa rezolve mare parte din problemele care apar la schema clasica. Schema a fost trimisa de Filipone si este prezentata mai jos impreuna cu comentariile trimise tot de el. Atentie: nu am folosit aceasta schema, nu am testat-o, deci nu pot spune nimic (bun sau rau) despre functionarea ei. Pe de alta parte Filipone si altii au testat-o cu succes, iar faptul ca are alimtentare externa ar trebui s-o recomande din start. Din seria "Caut si eu un programator PIC care merge": "Chestia aia" este un programator PIC, compatibil cu JDM Programmer ce poate programa toate microprocesoarele ce suporta ICSP. L-am facut dupa o schema ce mi-a fost daruita de un prieten, schema fiind o conceptie proprie a sa. L-am testat pe un PIC16F77, folosind ICProg si Windows XP SP2. Daca il veti testa pe alte sisteme de operare va rog sa anuntati pe forum cum a mers. Circuitul integrat poate fi inlocuit cu SN74LS06N "Happy Fishing!" Unul din programele cu care se poate folosi aceasta schema este urmatorul: http://www.ic-prog.com Orice comentarii/sugestii referitoare la schema sunt binevenite. Link spre comentariu
bogdanm Postat Noiembrie 3, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2004 In continuare se prezinta o varianta modificata a circuitului, impreuna cu comentariile autorului: A doua schema a fost modifcata in urma sugestiilor lui cirip: Au fost adaugate doua diode zenner 4V7 care protejeaza cei doi pini de programare(pentru orice eventualitate). A fost marita tensiunea de alimentare la 16V si a fost adaugata inca o dioda la pinul 2 al 7812 pentru a asigura o tensiune de 13V pentru MCLR. Schema a doua reprezinta o implementare ICSP a acestui programator adica programarea procesorului in circuit. Este foarte important sa izolam cei doi pini de programare RB6 si RB7 de restul montajului fie prin excluderea lor, fie prin utilizarea a doi jumperi cum este indicat in schema. O alta aplicatie se mai poate face prin legarea soclurilor in paralel pentru toate tipurile de procesoare 16F. Pentru folosirea cu usurinta a schemei se poate folosi corespondenta dintre pinii circuitului integrat si conexiunile programatorului din tabelul de mai jos: Pentru Memorii EEprom 24CXX: pinii 1, 2, 3, 4, 7 ==> GND; pinul 5 ==> RB7; pinul 6 ==> RB6; pinul 8 ==> VDD; Pentru seria 16F cu 18 pini: pinul 4 ==> MCLR; pinul 5 ==> GND; pinul 12 ==> RB6; pinul 13 ==> RB7; pinul 14 ==> VDD; Pentru seria 16F cu 28 de pini: pinul 1 ==> MCLR; pinul 19 ==> GND; pinul 20 ==> VDD; pinul 27 ==> RB6; pinul 28 ==> RB7; Pentru seria 16F cu 40 de pini: pinul 1 ==> MCLR; pinul 11 ==> VDD; pinul 12 ==> GND; pinul 39 ==> RB6; pinul 40 ==> RB7; Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 3, 2004 Partajează Postat Noiembrie 3, 2004 D6 si D7 sunt puse invers. Trebuie "rotite" cu 180 de grade. Asa cum e, schema nu merge.Daca pui D6 si D7 cum trebuie, D1 si D2 nu mai sunt necesare.Filipone, poate era bine sa-mi trimiti si mie schema sa trag un ochi inainte de a ma arunca in gura lupilor :)Cirip Link spre comentariu
cniky Postat Noiembrie 3, 2004 Partajează Postat Noiembrie 3, 2004 D6 si D7 sunt puse invers. Trebuie "rotite" cu 180 de grade. Asa cum e, schema nu merge.Daca pui D6 si D7 cum trebuie, D1 si D2 nu mai sunt necesare.Filipone, poate era bine sa-mi trimiti si mie schema sa trag un ochi inainte de a ma arunca in gura lupilor :)CiripD6 si D7 sunt zener , nu au cum sa fie puse in conductie la masa, deci clar invers... :wink: Link spre comentariu
bogdanm Postat Noiembrie 4, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2004 D6 si D7 sunt puse invers. Trebuie "rotite" cu 180 de grade. Asa cum e, schema nu merge.Daca pui D6 si D7 cum trebuie, D1 si D2 nu mai sunt necesare.CiripCorect si respectiv corect. Din pacate nici eu nu m-am uitat prea atent pe schema. Asteptam sa faca autoru modificarile si postam din nou. Link spre comentariu
bogdanm Postat Noiembrie 5, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2004 Am corectat greselile. Completarile lui Cirip au fost bune dar implementarea mea era defectuoasa. Ultima schema care sper sa nu mai fie modificata este:Am mutat postul lui Filipone aici si am modificat schema in postul meu. Acum ar trebui sa fie OK. Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 6, 2004 Partajează Postat Noiembrie 6, 2004 (editat) Schema seamana mult cu programatorul de la Adelaida pe care l-a imbunatatit si @aionescu, regland tensiunea de 13V printr-un semireglabil pus intre pinul de masa a lui 7812 si masa. Varianta lui @aionescu o gasiti la http://danolteanu.webs.com Editat Martie 4, 2018 de craciun Link spre comentariu
Vizitator nicu Postat Februarie 25, 2005 Partajează Postat Februarie 25, 2005 MULTUMIRI PENTRU CEI CE AU PUS SCHEMA DE PROGRAMATOR AICIE OKMULTUMIRI Link spre comentariu
i0nutzb Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 Nu aveti si pcb la acest prog?! nu de alta.. dar abia m-am obisnuit cu folia pnp... si nu prea ma pricep sa folosesc prog de cad... 10x ;) Link spre comentariu
bobtech Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 am eu pcb la progamatorul ICSP care este similar cu cel prezentat aici, doar ca nu are soclu cu 18 pini , ci un conector cu 5 pini. detalii la http://www.bobtech.ro sectiunea Catalog. P.S. cine vrea poate sa puna schema si cablajul aici, eu nu ma inteleg cu fileserver-ul Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 Nu aveti si pcb la acest prog?! nu de alta.. dar abia m-am obisnuit cu folia pnp... si nu prea ma pricep sa folosesc prog de cad... 10x ;)o fac eu, dar nu reusesc sa vad schema. Link spre comentariu
aionescu Postat Martie 17, 2005 Partajează Postat Martie 17, 2005 Nu merita cablaj. Eu am facut-o pe placa de test, lipind fire. Link spre comentariu
UnD3aD Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 de ce nu se vad schemele? Link spre comentariu
cniky Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 de ce nu se vad schemele?pt. ca cei de la as.ro au avut "bunavointa" sa ne sterga contul http://www.izatech.as.ro ... :twisted: :twisted: :twisted: :? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum