allexx1968 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Salutare tuturor.Printr-o intamplare am ajuns in posesia unor boxe ITT Superion 301.Am gasit multe despre ele pe net dar nimic despre SPL.Stie cineva ce SPL au?MultumescSporAlex Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Se pare ca producatoru a uitat sa specifice.... Poate gasesti ceva in specificatile astea: Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 12, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Se pare ca producatoru a uitat sa specifice.... Poate gasesti ceva in specificatile astea: BunaMultumesc,din pacate nimic despre SPL.O sa scot difurile sa caut dupa tipul de difuzor.Se pare ca nu am alta solutie. Spor Alex Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Nici asa nu cred ca gasesti, de obicei pe boxele nemtesti itt, grundig, saba, braun, canton etc.. vechi nu este specificat spl-ul. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 12, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Nici asa nu cred ca gasesti, de obicei pe boxele nemtesti itt, grundig, saba, braun, canton etc.. vechi nu este specificat spl-ul.BunaPosibil.Le-as folosi pentru o statie pe tuburi(suna bine oice s-ar zice),dar sa stiu ce statie sa-i fac.Din pacate nu-mi permit boxe extravagante asa ca vor merge cel mai probabil pe un PP pe la 30W RMS.Multumesc inca odata pentru ajutor.SporAlex Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Merg foarte bine cu amplifurile pe lămpi, eu am două perechi de boxe nemţeşti (Braun L1030 şi Heco PS120 modificate cu filtre Saba şi difuri Canton, adică tot Braun) şi sînt foarte mulţumit. E drept că ITT îşi făcea în mare parte difurile în ograda proprie, dar sînt absolut comparabile ca performanţe, nemţii respectau standardele proprii.Singura grijă e să schimbi cond electrolitici din filtre cu unii mpp, mkt... etc. Şi să refaci apoi etanşeitatea incintelor. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Merg foarte bine cu amplifurile pe lămpi, eu am două perechi de boxe nemţeşti (Braun L1030 şi Heco PS120 modificate cu filtre Saba şi difuri Canton, adică tot Braun) şi sînt foarte mulţumit. E drept că ITT îşi făcea în mare parte difurile în ograda proprie, dar sînt absolut comparabile ca performanţe, nemţii respectau standardele proprii.Singura grijă e să schimbi cond electrolitici din filtre cu unii mpp, mkt... etc. Şi să refaci apoi etanşeitatea incintelor.Buna Multumesc "zal",difurile sunt proprii intradevar, ITT "made in sweden"(sper ca am scris corect).Interesant este ca sunt pe 4 cai,sunt mai rare incintele pe 4 cai.Nu am studiat inca filtrele,dar nu ar trebui sa aiba condensatori nepolarizati de la bun inceput?In orice caz daca sunt electrolitici am sa-i schimb in mod sigur.Spor Alex Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Trebuie să aibă şi cond electrolitici, cam tot ce depăşea 10uF, uneori şi mai jos, erau aşa, iar cei mai mici tip mkt. Valori de 12-15-22-33-39-47-68uF...Ceva în stilul ăsta (se poate şi mai bine, cu cond mai scumpi): Link spre comentariu
laur+ Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Sa ma corecteze cineva daca gresesc dar este dat si spl-ul: ''praktische betriebleistung = 500mwAdica sunt necesari 500 mw pentru a produce o presiune acustica de 86 db -am vazut pe niste prospecte vechi ale firmei dual. Val de 86db era standard si la mai multe tipuri de boxe erau trecute diverse valori ale puterii pt a produce o presiune acustica de 86 db.Deci boxele de mai sus ar avea spl 89db/1w. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Trebuie să aibă şi cond electrolitici, cam tot ce depăşea 10uF, uneori şi mai jos, erau aşa, iar cei mai mici tip mkt. Valori de 12-15-22-33-39-47-68uF...Ceva în stilul ăsta (se poate şi mai bine, cu cond mai scumpi):BunaAvand in vedere ca sunt pe 4 cai si filtrul trebuie sa fie conceput ca atare,adica mai complex decat unul pe 3 sau 2 cai.Vor fi verificate(incintele) in cel mai scurt timp,iar daca sunt condensatori electrolitici vor fi schimbati cu nepolarizati.Multumesc "zal" si spor.Alex Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Sa ma corecteze cineva daca gresesc dar este dat si spl-ul: ''praktische betriebleistung = 500mwAdica sunt necesari 500 mw pentru a produce o presiune acustica de 86 db -am vazut pe niste prospecte vechi ale firmei dual. Val de 86db era standard si la mai multe tipuri de boxe erau trecute diverse valori ale puterii pt a produce o presiune acustica de 86 db.Deci boxele de mai sus ar avea spl 89db/1w.Buna"laur+" nu stiam de acest mod de calcul al SPL-ului.Multumesc.Stiam ca nu au un SPL extraordinar aceste boxe dar e mai mare decat ma asteptam(ma asteptam la 83,max87)Avand in vedere varsta lor e destul de bun.SporAlex Link spre comentariu
laur+ Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Majoritatea boxelor vintage au din punctul meu de vedere spl mai mare comparativ cu cele moderne;ampliurile acelor vremuri rar treceau de 30w, asa ca le trebuiau boxe harnice. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 17, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2013 BunaZal ai avut dreptate,fiecare filtru contine 2 electrolitici 4,7 si 22 microfarazi.O sa-i comand pe undeva(poate primesc si un sfat,unde sa fac comanda ca nu am asa ceva) si o sa-i schimb.Multumesc de ajutorul de pana acum, mi-a fost de un real folos.SPorALex Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Sînt valori accesibile uşor, se găsesc pe la magazinele de pe net şi nu trebuie să fie unii de fiţe. Ideal ar fi unii mkt, mpp... la 250V.Ptr un răspuns identic, e bine să le împerechezi, de exemplu dacă unul are 21,7uF şi celălalt 22uF (toleranţa), mai adaugi unul mic de 0,33uF la cel cu valoarea mai mică. Evident că şi bobinele au o toleranţă, dar nu ezita acolo unde poţi interveni. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Sînt valori accesibile uşor, se găsesc pe la magazinele de pe net şi nu trebuie să fie unii de fiţe. Ideal ar fi unii mkt, mpp... la 250V.Ptr un răspuns identic, e bine să le împerechezi, de exemplu dacă unul are 21,7uF şi celălalt 22uF (toleranţa), mai adaugi unul mic de 0,33uF la cel cu valoarea mai mică. Evident că şi bobinele au o toleranţă, dar nu ezita acolo unde poţi interveni.BunaNici nu ma gandeam sa imperechez condensatorii.Nici nu stiam ca-i bine sa fie imperecheati.Voi comanda mai multe bucati din fiecare si sper sa gasesc 2 identici.SporALex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum