Vizitator valyy_dvd Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Salutare. Sper sa fi postat unde trebuie. Am mai multe nelamuriri ,dar sa incep cu prima. Cunoaste cineva doza pe care am postat-o in imagine?Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă. Nume: doza pick-up.jpg Afișări: 0 Mărime: 55.1 KB ID: 838 Doresc sa cunosc specificatiile ei ,deoarece se aude foarte bine si vreau sa stiu ce ac i se potriveste pentru schimb pe viitor. O alta problema ,am incercat sa pun acesta doza cu ac pe alt pick-up si se aude intrerupt ( se aude 1 secunda si una nu),conteaza de pick-up? Adica nu se potrivesc cu toate pick-upurile? Acesta doza este pusa pe un pick-up Marantz 6065 si funtioneaza ,dar am pus-o pe un Thorens 280 mk IV si merge intrerupr , Thorensul functioneaza cu o doza Ortofon OMB 10 ,dar se aude muuult mai slab decat cea din poza si de aceea as dori sa fac rocada . Care sa fie problema? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Verifica la doza Ortofon, uzura acului, vizual, cu acul pus in pozitia de redare, pe o oglinda asezata peste platan, o lumina puternica si o lupa. Posibil sa fie acul tocit, de aceea sa sune infundat (daca suna mai incet este alta poveste). Acea doza este excelenta! Daca cealalta se auzea intrerupt, sunt multe cauze, dar toate sunt de la montaj incorect - ori la fire, ori la aliniere. O doza merge bine sau nu merge bine, indiferent de unde o pui. Eventual foloseste un protractor la aliniere si un cintar, daca nu ai reglaj de VTF. O sa vad ce doza este cea din poza. LE. pt. moderatori - Nu este reclama. Uite si doza+ac http://www7b.biglobe.ne.jp/~myurata/en/grf/SZ_0019_00C.skp. La acel pret garantat este mai slaba ca Ortophon. Japonezii stiu ce vind si la ce bani. Link spre comentariu
Vizitator valyy_dvd Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Am luat si un protractor si am incercat sa o aliniez cat mai corect dupa care am plus in plan perfect paralel platanul ,dar cauza am observat ca este greutatea cu care apasa.Am dat contragreutatea la maxim, adica doza apasa cu 3,5g si a trebuit sa mai pun si o greutate pe doza sa se stea pe canal .Oricum forta de apasare depaseste 5 g cu siguranta ,dar merge ,adica se aude continu si foarte frumos. Dar stiu ca ceva nu e in regula ,pentru ca recomandarea acestei doze ac este de maxim 3,5 gCare sa fie problema.Ieri am comandat o doza audio-technica at95e ,a sosit azi dimineata ,deseara am sa incerc sa o pun.Diferenta intre ortofon/audiotechnica si cea pe care am postat-o in poza este ca au ace ascutite nu sferic cu este la acesta cu probleme.Protactorul folosit este STUPID PROTRACTOR.Nu am gasit ceva pentru thorens td280 mk IV,poate ma ajuta cineva sa il gasesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum