Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

845-A1

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

7

• THOMAS

2

Cred ca deja s-a inceput sa se profite de naivitatea audiofililor care nu au notiuni de baza in electronica. E clar ca un cunoscator in domeniu simte imediat ca specificatiile sunt o pacaleala. Eu cred ca este si vina audiofililor care refuza cu indarjire orice demonstratie, calcul sau explicatie si sustine ca doar URECHEA UMANA este singura capabila sa dea un verdict corect. Pentru GM70 stiu ca am ajuns din grafic la o valoare de 7000 si anodica de 850V. Stiu ca Ciuffoli a mers pe Ra=10K si tensiune anodica mult mai mare dar nu stiu cum aratau oscilogramele.

Link spre comentariu

Datorită naivităţi ,instrumentaţiei sau dorinţei de a ne păcăli unii măsoară puterea utilă doar pe durata unei semiperioade(semiperioada convenabilă) fără a ţine cont de întreaga perioadă/average. Un sinus asimetric generează vârfuri de putere asimetrice pentru cele două semialternanţe aşadar pentru corectitudine precizăm average(ca să nu ajumgem la ZINUS).

post-18717-13982961629_thumb.png

Link spre comentariu

Eu nu am citit articolul in intregime dar amplificatorul CAD-805 are ca finala tubul 211 care este mai slab decat 845.

valderama se poate sa faceti aceleasi grafice (facute pentru 845 clasa A1 si A2) si pentru tubul 211, ca sa vedem totusi cum sta treaba real cu amplificatorul CAD-805 daca tot a fost adus in discutie. Daca poate si domnul lazaroiu sa faca si o simulare vedem clar si forma de unda, pacat ca nu scrie ce Ra are traful de iesire ca sa fie chiar spulberate minciunile cu dovezi clare. Pe pagina lor scrie:

The input signal is DC-coupled to the grid of a 6SL7 dual-triode operated in parallel as a single voltage-gain amplifier. The 6SL7's plate is AC-coupled to the control grid of an EL34 pentode wired as a triode (footnote 4). The EL34 dissipates about 19W of class-A power and produces 4W of audio power to drive the grid of the 211 through an inter-stage transformer of air-gap design. The 211 is cathode-biased, and the output stage is operated in class-A1 (no grid current) up to 25W output. As the drive to the 211's grid is further increased, operation shifts to class-A2. The 211's grid goes positive (and starts to draw current) while the output power with increased efficiency reaches about 50W. The ability to drive a 211's grid positive is made possible by the use of the inter-stage transformer coupling between the EL34 and 211. Unfortunately, substantial class-A2 power entails significant harmonic distortion, as the tube is eventually pushed into non-linear operation.

Link spre comentariu

In primul link specificatiile sunt date pe "stil vechi" (pe vremuri oamenii minteau mai putin):

Specifications

Type: vacuum tube monoblock amplifier

Power Output: 16 watt, RMS @ 1kHz

Total harmonic Distortion: less than 1% (10 watt @ 1kHz)

Signal To Noise Ratio: 90dB

Frequency Response: 5Hz to 47kHz ( -3dB)

si se pare ca stilul vechi va disparea incet incet :jytuiyu .
Link spre comentariu

Am venit cu cele două drepte solicitate(de această dată consider că se poate întâmpla fiu mai precis decât simularea ,simularea nu creează un model prea bun la baza caracteristicilor...) average A2 aproximativ 20W(12.000Ω!!! ).A1 provine din img.2(încercuit cu vede-aprins în careul roşu).Documentare elforum.

post-18717-139829616358_thumb.jpg

post-18717-139829616394_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cititi ce performante au aceste amplificatoare,bineinteles ca sunt foarte multe pe net,pe astea le-am gasit la intamplare...http://www.enjoythemusic.com/superiorau ... ber211.htmhttp://dagogo.com/melody-an211-integrat ... ier-review Dupa cate stiu,dl.Panaitescu lucreaza la un proiect cu aceste tuburi,asa ca asteptam rezultatele finale.

astea au fost ascultate de mine , chinezii de la XINDAK nu mint cu acele specificatii !http://www.xindak.com/en-us/product_det ... ductID=389http://www.xindak.com/en-us/product_det ... ductID=390http://www.xindak.com/en-us/product_det ... ductID=487 asa ceva am avut eu
Link spre comentariu

8 amplificatoare xindak au trecut şi prin mâna mea(două chiar de tipul celor prezentate mai sus) ,în urma unui proces de tuning devin aprope de nerecunoscut... ,supriza plăcută a fost 300B-shuguang (parametri prezentaţi de xindak sunt aproape de adevăr).

Doresc chiar să reintru în posesia unuia(300B ,numai 8W sinus nelimitat în sarcină).

Ţinând cont de raportul calitate preţ xindak o firmă oarecum respectabilă(nu fac reclamă gălbejiţilor dar am fost plăcut surprins...).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Daca spui ca chinezii nu mint (cacofonie intentionata) se cheama ca esti "politically correct". Daca in schimb spui ca chinezii mint se cheama ca incalci tot felul de norme stufoase. Eu n-am sa fac greseala asta si-o sa spun ca chinezii mint de ingheata apele (ca s-o leg de-un specific folcloric la care nici-o instanta nu ma poate dovedi). Incepind de la modul cu care-si impopotioneaza CV-urile si terminind cu ultima coada de sapa facuta in China totu-i o minciuna. Eu sint unul care am facut "quality control" cu China si nu va doresc sa treceti printr-un dialog surdo-mut cu partea chineza. Se fac ca nu stiu limba si-ti rid in fata, n-ai ce sa le faci... Vai de capu' alora care au inceput business-uri in China, or sa vada ei in cel mult 5 ani cum sta treaba cu adevarat...Despre japonezi, in schimb, numai de bine!

Eu fac afaceri cu chinezii de 15 ani,si nu am avut tepe,la chinezi cit platesti atit primesti!! e normal nu?! eu chiar sunt multumit de colaborarea cu ei.Nimeni nu poate face calitate cu "3" baniDaca ma agit putin pot importa toata gama XINDAK ,mai astept ...pina se mai civilizeaza tehnic consumatorul roman
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări