Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

845-A1

Vizitator

Postări Recomandate

Am consultat datele de catalog RCA-845-A1 ,avem o curiozitate să văd ce putere utilă ar fi la anod pentru acest tub(poate ne face Lăzăroiu o simulare) ,estimez 25W-A1/ ,graficul ar fi pregătit şi pentru "A2"(...).6000Ω spune RCA în catalog 6000Ω(verde aprins) am pus şi eu în acord cu psf dat de RCA.845 trioda asta(RCA) nu pare un tub pentru A2 dar hai să admitem şi "un A2" în coadă(poate ne precizează cineva puterea utilă/ 845-A2-SE).

post-18717-139829615692_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

7

• THOMAS

2

Am consultat datele de catalog RCA-845-A1 ,avem o curiozitate să văd ce putere utilă ar fi la anod pentru acest tub(poate ne face Lăzăroiu o simulare) ,estimez 25W-A1/ ,graficul ar fi pregătit şi pentru "A2"(...).6000Ω spune RCA în catalog 6000Ω(verde aprins) am pus şi eu în acord cu psf dat de RCA.845 trioda asta(RCA) nu pare un tub pentru A2 dar hai să admitem şi "un A2" în coadă(poate ne precizează cineva puterea utilă/ 845-A2-SE).

Rezultate simulare pentru SE cu 845,am postat si modelul pentru 845 pentru cei interesati.Se intra foarte usor cu ceva pozitiv pe grila de comanda,insa eu as alege un alt Ra in locul celor 6K,ceva la 10K mi s-ar parea ai potrivit,in detrimentul pierderi a 3-4W pe sarcina. Cu cei 6K pentru Ra se observa asimetria clara a semnalului pe sarcina.Atentie! modelul de traf ales este unul ideal.
Link spre comentariu

,insa eu as alege un alt Ra in locul celor 6K,ceva la 10K mi s-ar parea ai potrivit,in detrimentul pierderi a 3-4W pe sarcina.

Cu cei 6K pentru Ra se observa asimetria clara a semnalului pe sarcina.

Atentie! modelul de traf ales este unul ideal.

Sigur că da(astfel încât să evităm pe cât cu putinţă corectarea prin reacţie negativă sau pre-distorsiune/contradistorsiune) mă gândeam undeva între 7k-8k pentru psf-RCA-A1(thd_minim probabil 7k5-7k6 pentru A1 sau chiar 10k pentru A2 situaţie când înregistrăm

o creştere a puteri utile în raport cu A1 ,avem aici download/file.php?id=41710&mode=view trei drepte chipurile... ,A2 posibil 34W-35W putere utilă în sarcină la anod în sarcină secundar circa 30W sinus nelimitat cu un OT_real).

Link spre comentariu

parametru ne-deductibil de moment (A2 intuiesc vârf igc 30-40mA pentru vârf ugc +35V până în +40V) etajul de atac poate fi repetor pe catod bine implementat(EL84 ,6P14P ,etc.)chiar dacă tensiunea de atac gc-845 atinge 380-390Vvv(pentru modulaţia maximă ia).

Consider gm70 ca fiind superioara 845(A1 sau A2) ,gm70 necesită atac de amplitudine mai mică/aspect-esential şi dispune de Pda mai mare în raport cu 845).

Link spre comentariu

Da , ai dreptate poate reies mai bine avantajele gm70(sarcină mai mică la anod bla bla bla) gm70-A2 ugc vârf +35V/(OT gm70 mai uşor de realizat/bandă mai extinsă...).poate remarcăm şi cum/cât se înclină dreapta de sarcină în A2gm70 43-44W sinus ne-limitat în sarcină la anod(A2).

post-18717-139829616179_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mdea cu

5dB negative feedback

si cu o oscilograma la 10KHz - 1W ca mai jos:

Posted Image

pot sa spun ca se afla SUB un amplificator facut cu trafuri LMO fara ractie globala negativa:

5KHz

Posted Image

si 10KHz

Posted Image

linkurile cu poze mai mari le gasiti aici:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=128093&hilit=GM70

Dar ce ma deranjeaza mult in link-ul ala este:

Power output: 25W (14dBW) class-A1, 50W (17dBW) class-A2 into 4, 8, and 16 ohms.

Deja cred ca am sa propun sa apara notiunea de WATT romanesc si WATT audiofil ca e cam mare diferenta! WATT-ul asta care iese din desenele lui valderama si se "pupa foarte bine" cu simularile lui lazaroiu se pare ca nu-i acelasi cu WATT-ul mincinos din unele specificatii.
Link spre comentariu

Nu ai treabă uneori cu simularea sau documentaţia producătorului ,ai treabă "acum" cu wattul obţinut din forma de undă ZINUS(să nu mă întrebi cum arată un ZINUS ,a se înţelege că poate fi oricum... astfel încât se ajunge la... 50% din Pda_0...fară g2 g3...poate intra în calcul şi puterea consumată de filament/catod...).

Hai ,poate vedem pentru ce sarcină la anod(pentru ce disipaţie anodică) se poate obţine Pu 50W(845-A2) sinus nelimitat măcar la anod(curaj...).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări