Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se face un aparat de auz?

Vizitator CLASS

Postări Recomandate

Vizitator CLASS

Buna seara! As dori sa construiesc un aparat de auz pentru o persoana din familie... Am tot cautat pe internet si am gasit scheme dar care sunt complicate, eu caut ceva cat mai simplu. Eu as dori sa fac un amplificator de sunet de mici dimensiuni care sa fie alimentat la bateria unui tel... Va rog sa ma ajutati cu o ideie sa fac un aparat de auz , necontand daca sunetul din fundal este enervant. Ceva simplu... gen: casca, microfon, baterie, amplificator. Persoana care nu aude ar fi multumita si cu un sunet mai deteriorat... Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator CLASS

Imi poti da un link direct catre acel fisier?... De pe mobil nu imi da posibilitatea sa o vad la rezolutia initiala... E foarte mica nu vad aproape nimic. Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator CLASS

Sunt incepator si nu inteleg mare lucru din schema atasata de @validea.Poate cineva sa imi explici in detalii cum se procedeaza mai exact. Am pistol de lipit, fludor si sacaz... insa nu stiu cum as putea procura piesele din schema, gen: "u10, 3R3 etc". Pot lua piese de la diverse placute? (le dislipesc cu pistolul si le lipesc pe placuta facuta de mine)

Link spre comentariu

Persoanele cu deficiente auditive nu sufera numai de o lipsa de sensibilitate ci au si dinamica redusa. Acesta este unul din motivele care complica aparatele auditive fabricate industrial.Daca vreti sa faceti asa ceva în regim de amator, probabil ca va trebui sa recurgeti la o arie analogica programabila ca sa implementati toate functiile într-un spatiu acceptabil.

Link spre comentariu
Vizitator CLASS

Persoanele cu deficiente auditive nu sufera numai de o lipsa de sensibilitate ci au si dinamica redusa. Acesta este unul din motivele care complica aparatele auditive fabricate industrial.Daca vreti sa faceti asa ceva în regim de amator, probabil ca va trebui sa recurgeti la o arie analogica programabila ca sa implementati toate functiile într-un spatiu acceptabil.

In mare parte ai dreptate. Eu vreau sa fac singur , iar cand se strica sa il pot face din nou...
Link spre comentariu

Nu am nici un fel de experienta in aparate auditive asa ca este posibil sa fiu total paralel si-mi cer scuze in avans daca este asa ( si totodata rog sa fiu corectat, un astfel de aparat este mult mai important decat un amarat de amplif ) dar dupa umila mea gandire as zice ca ar fi mult mai eficient sa se apeleze la un amplificator pe baza de CI, totul SMD pentru dimensiuni cat mai mici devreme ce un aparat auditiv nu-i precum un mpx-player pe care cand te plictisesti il pui intr-un sertar, trebuie purtat permanent si deci trebuie sa aiba dimensiuni cat mai mici ca disconfortul sa fie minim.

Link spre comentariu

Eu cred ca un asemenea aparat este foarte greu de construit in regim de amator.

Stiu ca persoanele cu deficiente auditive au deficienta selectiva in functie de frecventa sunetului.

Deci trebuiesc personalizate pentru un randament maxim.

Nu vreau sa dezamagesc , dar mai bine cumperi asa ceva de la o firma specializata care va recomanda aparatul in urma unui consult al aparatului auditiv.

Mai multe detalii aici;

http://www.auz.ro/proteze_auditive.html

Sper sa nu se considere reclama.

Link spre comentariu
Vizitator CLASS

Eu cred ca un asemenea aparat este foarte greu de construit in regim de amator.Stiu ca persoanele cu deficiente auditive au deficienta selectiva in functie de frecventa sunetului.Deci trebuiesc personalizate pentru un randament maxim.Nu vreau sa dezamagesc , dar mai bine cumperi asa ceva de la o firma specializata care va recomanda aparatul in urma unui consult al aparatului auditiv.Mai multe detalii aici;http://www.auz.ro/proteze_auditive.htmlSper sa nu se considere reclama.

:nebunrau: care costa o caruta de bani si se arde la 2-3 saptamani.
Link spre comentariu
Vizitator CLASS

Eu vreau ceva sa amplific sunetul de zeci de ori daca se poate... Daca extrag diverse circuite de pe minicasetofoane sau alte minunati... +++ dar sunetul preluat de microfon e slab... Ori folosesc placute de la diverse aparate, ori pun microfon, casca si le leg la curent in serie, e tot dracu ala... Microfonul capteaza de la maxim 5.cm, insa eu vreau de la 10 metri cel putin sa capteze...

Link spre comentariu

...care costa o caruta de bani...

Si de ce crezi ca un dispozitiv profi atat de micut costa atat de mult? ca pana la urma nu-i vorba de elemente electromagnetice masive, nu-i vorba de semiconductori de mare putere, sunt doar elemente miniaturizate la maxim, dar spilul este ca acelea sunt realizate si configurate profesional in functie de necesitatile pacientului, trebuie sa te gandesti ca tu practic te joci cu sanatatea omului ( ca pana la urma si deficienta de auz tot problema de sanatate se numeste ca este ), prin insasi admisiunea ta esti incepator, intrebarile si felul tau de a privi lucrurile evidentiaza si mai bine acest lucru... ori daca era vorba despre un amarat de amplificator ( fie el si de casti ) cu draga inima eu cel putin m-as fi apucat sa insir aici tot felul de lucruri care te-ar fi initiat in electronica audio, dar nu mi se pare normal sa te joci cu sanatatea cuiva, sa experimentezi pe spinarea lui fie el chiar si membru de familie.Asadar sustin parerea lui @flores72, cumpara ceva comercial care sa fie configurat profesional in urma unui control ORL amanuntit, altfel poti accentua si mai tare deficienta persoanei respective, si spre exemplu eu unul n-as putea suporta asa ceva pe constiinta.
Link spre comentariu

Bunicu-meu, Dumnezeu sa-l ierte, avea doua aparate auditive de firma, nu dau nume, oricum o firma americana.Il costasera vre-o 1000 lei (din astia noi) acum cativa anisori buni. In fine, intr-o zi pe cand mergeam cu bunicul in masina, aud un suierat dubios, scot capul pe geam sa ma conving de unde se aude, ma gandeam - ,, uite ma, ca s-a dus naibii si uleiul din cutia de viteze" . Nu mi-am dat seama imediat, parea ca se aude prin toata masina. Cand incolo, aparatele auditive intrasera in reactie acustica, suierau de mama focului.Aparatele fiind retroauriculare erau predispuse la autooscilatii, microfonul era foarte aproape de casca, si olivele (chestiile din urechi) nu etansau perfect.Pana nu am mai umblat putin la ele (aveau ceva reglaje de frecvente in afara de volumul brut) nici nu prea le-a purtat. Dovada ca desi erau performante, cei ce trebuiau sa le regleze (personalizat) nu prea i-si facusera treaba, in ciuda costului ridicat. Un aparat auditiv in regim DIY e perfect realizabil chiar daca nu la nivelul de miniaturizare al produselor de firma. Dar macar iesi la un pret rezonabil.Trebuie lucrat cu grija si reglat pe frecventele deficitare, nu trebuie sa amplifice aiurea tot spectrul audio.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări