Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminare lcd termometru

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare.... credeti ca as putea modifica cumva acest termometru auto astfel incat noaprea sa poata fi vizibil(iluminat)? S-ar putea monta cumva un led de dimensiuni mici in spatele ecranului daca acesta nu a fost prevazut cu asa ceva de la fabricare?

post-59360-139829615244_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

3

• validae

2

• Georgefreerunner

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu da randament un iluminat din lateral, afisajul este reflexiv fara backlight.Am incercat cu asemenea afisaje si nu se transmite eficient lumina in lipsa unui ghid de unda. Mai degraba poti pune leduri SMD recuperate de la backlight-ul telefoanelor mobile pe marginea exterioara a afisorului, orientate spre el, la unghi de 45*, de jur imprejur, ar lumina satisfacator displayul. Cele de la telefoane sunt foarte mici si au o lumina bine directionata si foarte puternica.

Link spre comentariu

Mai degraba poti pune leduri SMD recuperate de la backlight-ul telefoanelor mobile pe marginea exterioara a afisorului, orientate spre el, la unghi de 45*, de jur imprejur, ar lumina satisfacator displayul, Va referiti la montajul intre ecran si carcasa? Sau la montajul led-urilor pe carcasa? Ma mir cum de nu le-au prevazut cu asa ceva din fabrica.

Link spre comentariu

Ma refeream la montarea pe carcasa exterioara, a unor leduri SMD din telefoanele mobile defecte.

S-ar putea lipi pe marginea dinspre afisaj, astfel incat sa bata catre el, intre carcasa si afisaj nu ar avea eficienta.Operatiunea cere mare rabdare si atentie, ledurile de care vorbesc sunt foarte mici dar foarte luminoase.Au cam 4x1x1mm ca dimensiuni. Faptul ca nu s-a prevazut o iluminare a acestor termometre tine de autonomia bateriei. Puteau totusi sa faca iluminatul doar la nevoie, prin apasarea unui buton, dar astia se uita sa le simplifice si sa le faca cat mai ieftine. Sincer, nu as avea mare incredere in precizia lor de masurare.Am cumparat un termometru/higrometru/ceas pe la 50 de lei, mai mult pentru higrometru, voiam sa vad ce umiditate am dupa montarea termopanelor.Eu tremuram de frig si el arata 24-25*C. Am comparat cu un termometru de laborator si avea eroare de vre-o 4 grade Celsius.Am fost nevoit sa-i pun o rezistenta in serie cu senzorul de temperatura (termocuplu bimetalic) pana l-am adus la temperatura reala. N-ar strica sa-l testati in paralel cu un termometru clasic, poate aveti surpriza sa bata campii la cat sunt de bine calibrate.

Link spre comentariu

In general temp ext e masurata destul de bine, cu o abatere de 1 grad, poate. Senzorul l-am montat pe bara fata a masinii . Dar temp int e o aberatie - din cauza ca bate soarele pe el. Multumesc pt raspuns , m-am hotarat sa-l las asa .... credeam ca pot cumva sa-i montez in interior un led si acesta legat la pozitii - era o chestie faina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări