miriffic78 Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 TV Eurocolor sasiu 11AK36 cu BV CI TDA8174AW.-schimbat TDA 8174AW,D606 - BA159, C617 - 470mF/50v , cond. de 470mF de pe tensiunea de 11V (C 822 si C 604).Manifestare defect:-Apare imaginea ingusta de 6 cm pe verticala dupa inlocuirea componentelor de mai sus;-Am verificat si prin inlocuire condesatoarele din BV...am umblat si in menu service (nu se schimba nimic)..nu mai am solutii..-tensiunile sunt in parametrii...115v BO ; 27V BV .Alte idei? Va multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Tranzistorii smd care fac reglajele verifica-i. Link spre comentariu
miriffic78 Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Am verificat Q603 BC 848B este bun, si este alimentat cu 8V in colector. Alti tranzistori in BV nu mai sunt. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Ei nu sunt.atunci Q606 si Q604 ce sunt? Link spre comentariu
miriffic78 Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Aceasta este schema...ajung la concluzia ca am luat un rebut de CI defect... ak36-a6_deflection.pdf Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Da greseala e a mea m-am uitat la o schema de ak30 :cry: La iesire din jungla misca ceva ?se modifica amplitudinea,cand modifici din service ?ai pus osciloscopul acolo?Parca pinul 42 e vert out.Si da se poate ca CIul sa fie stift. Link spre comentariu
miriffic78 Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Din service menu e mort, nu se schimba nimic. Am sa incerc cu alt CI dar peste cateva zile ca o sa fiu pe drumuri. Revin cu detalii. Va multumesc pentru raspunsuri!. O zi buna. Link spre comentariu
miriffic78 Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Tv Eurocolor un tv esuat din toate punctele de vedere.Daca atingi cablajul si cu 70 grade C (exemplu exagerat) se exfoliaza cablajul imediat...Am schimbat CI cu altul si face la fel aceeasi problema.Continuam depanarea si cu SMD-urile...dar cum am mai spus sunt lipite pentru a nu mai fi dezlipite.(am demontat un SMD cu cea mai mare atentie ,letcon special..operatie exacta care am facut-o la zeci de TV..si cablajul pur si simplu se sfarama..).Eurocolor =Made in EU..vai de noi...chinezii sunt la ani distanta la calitate fata de made in EU. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 SMD-urile, nu conteaza ce e dioda, condensatoare, rezistori se lipesc/dezlipesc cu aer cald. Link spre comentariu
sin Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 schimba memoria, iar la placa fa lipiturile cu atentie...se vede ca esti incepator sau pistolul nu este bun... Link spre comentariu
mariuscelemen Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 .verzi ca langa ci de bv(tda 8174aw) e o dioda,,,sa o schimbi,si tv trebe sa funct..... Link spre comentariu
miriffic78 Postat Aprilie 20, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Am schimbat toate diodele ,condesatoare...rezistente masurate...piesele SMD efectiv nu se pot dezlipi fara sa se exfolieze cablajul...Am aparat de lipit cu aer cald si nu e primul tv reparat...Calbajul e catastrofa,numai daca atingi o piesa se exfoliaza...Schimbat D601,D606,D609...Schimbat memorie...Ramane CI jungla banuit..nu am osciloscop sa verific semnalul de atac pe BV. Link spre comentariu
mariuscelemen Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 sper ca pana la urma o sa-l dovedesti,fa o pauza mai uita-te prin rev depanatorul,,,,sau poate colegii nostri din breasla o sa te ajute!!!!!!!!!!!!!un sfat oricand e binevenit Link spre comentariu
ionbel1 Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Incerc si eu sa-ti dau o idee.Intre pinii 8 si 9 ai o rezistenta de 10k.Eu am avut acest defect si a fost aceasta rezistenta.Succes. Link spre comentariu
miriffic78 Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Felicitari D-le Ionbel1 , ati reparat TV.Exact aceasta rezistenta era intrerupta.Din masuratorile mele facute la toate piesele nu imi dau seama cum am omis-o chiar pe aceasta care avea un rol important.Cum nu am avut timp de Tv si am lucrat pe fuga se pare ca mi-a scapat.Va multumesc celor care ati contribuit cu solutii la tipul acesta de defect. O zi minunata va doresc!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum