Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu parola pe BIOS

Vizitator americanuu

Postări Recomandate

Vizitator americanuu

Salutari si bine v-am gasit. Intampin o problema la un laptop mini compaq 700EL si pana acum n-am gasit rezolvarea (oricat as fi umblat la el). Sper totusi sa gasesc aici pe cineva care ma poate ajuta.Dar sa va spun despre ce este vorba..Totul este ok la partea hardware, in momentul cand il aprind imi cere o parola care banuiesc ca este de la bios. Am scos orice sursa de alimentare, inclusiv bateria biosului dar aceeasi problema. Am scos placa de baza, m-am asigurat ca nu exista nici-o sursa de curent insa la fel.Tin sa cred ca parola este setata pe BIOS din fabrica dar nu prea inteleg cum. Orice parere e bine venita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• popa ionut

9

• tranzistoras

4

• strombi

2

• lavynyu

1

Salutari si bine v-am gasit. Intampin o problema la un laptop mini compaq 700EL si pana acum n-am gasit rezolvarea (oricat as fi umblat la el). Sper totusi sa gasesc aici pe cineva care ma poate ajuta.Dar sa va spun despre ce este vorba..Totul este ok la partea hardware, in momentul cand il aprind imi cere o parola care banuiesc ca este de la bios. Am scos orice sursa de alimentare, inclusiv bateria biosului dar aceeasi problema. Am scos placa de baza, m-am asigurat ca nu exista nici-o sursa de curent insa la fel.Tin sa cred ca parola este setata pe BIOS din fabrica dar nu prea inteleg cum. Orice parere e bine venita.

spune numarul care ti-l da dupa ce bagi parola gresita de cateva ori,treb sa iti dea un cod.
Link spre comentariu

:nas: interesant si care ii procedura implicita ? Cum se afla parola ???

Parola se genereaza din codul pe care il afiseaza laptopul dupa un anumit nr de incercari gresite....se genereaza un mastercode... :da
Link spre comentariu

Da.

"CNU903165V"

parola este e9lo1f3gq6 bafta... :aplauze

Banui ca sunteti in cunostinta de cauza privitor la ilegalitatea "ajutorului"

Daca e un bun subtilizat !!! Pentru asta la un service sau o filiala oficiala trebuie sa faci dovada propietatii.

Link spre comentariu

Da,hai frate sa fim seriosi...ce ,mai conteaza..in tara asta in care toti ne furam pe la spate etc...nu se scufunda nici un vapor cu "sare" din cauza ca am oferit un ajutor colegului de mai sus...si daca nu stiati cei de la compaq si Dell iti activeaza automat parola de boot/start daca aparatul a fost folosit fara baterie mai mult de x ore pe care ei il seteaza din fabrica pentru a te determina sa iti cumperi baterie si sa mergi la service sa il deparolezi..nu este singurul care a patit asa ceva,au fost nenumarate cazuri!...

Link spre comentariu

Banui ca sunteti in cunostinta de cauza privitor la ilegalitatea "ajutorului"

Daca e un bun subtilizat !!! Pentru asta la un service sau o filiala oficiala trebuie sa faci dovada propietatii.

Hai ca asta nu e o problema ca ajuti un om pana la urma in cazul unui furt cu autori necunoscuti,se acorda prezumtia de nevinovatie cel pagubit trebuie sa dovedeasca ca i sa furat nu detinatorul (hotu)sa dovedeasca ca nu l-a furat.

Mai interesant in cazul asta e cum a gasit acea parola dl Popa Ionut adica cu ce sursa sau ce generator.

P,S am gasit si eu solutia!

Link spre comentariu
Vizitator americanuu

Solutia (linkul) am gasit-o si eu dupa ce am aflat de la Ionut ca se genereaza un mastercode. Laptopul nu l-am mai folosit de multa vreme si din acceasta cauza nu am mai avut acces.Multumesc Ionut si se poate inchide topicul daca tot am primit raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări