Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire acumulator UPS compatibil

Vizitator ausar

Postări Recomandate

Vizitator ausar

Buna,

Am un UPS PowerWalker VI 1400 ce nu mai merge . Cand l-am desfacut unul din cei doi acumulatori era fisurat ( umflat ). Am citit prin forum ca e posibil de la sulfatarea lui datorata regimului de functionare ...

Problema mea e ca nu gasesc acumulator identic cu cel pe care il are in interior si vreau sa stiu daca variantele pe care le-am gasit ar fi bune pentru a-l inlocui pe cel defect.

Acumulatorul original e :

CSB Battery

12 v 9 Ah

Plumb

Stand By 13.5-13.8v

Incarcare 14.4-15 v

Curent initial 3.4A max

Variantele pe care le am :

Ultracell

12v 9 AH

Stand By 13.5-13.8v

Incarcare 14.4-15 v

Curent initial 2.7 A max

sau

Foton

12v 9ah

Stand By 13.5-13.8v

Incarcare 14.4-15 v

Curent initial 2.5 A max

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• validae

1

• ain

1

• str8klaw

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cate stiu eu, acel curent maxim initial este se refera la incarcarea acumulatorului si nu la descarcare. Prin urmare, o valuare mai redusa a acelui parametru este chiar dezirabila, deoarece va solicita mai putin incarcatorul acumulatorului in primele momente de la inceperea incarcarii. Iar in cazul in care incarcarea se face de la o sursa de curent constant prectic acest parametru este nereprezentativ.Parerea mea e ca poti sa utilizezi oricare din variante, insa astepta si alte sfaturi care iti pot indica care este mai fiabil.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa-ti faci probleme privind curentul de incarcare, oricum la atingerea praguluide 13,8V, incarcarea practic inceteaza datorita configuratiei circuitului de incarcare, ramane un curent de mentinere foarte mic (trickle charge).

Link spre comentariu

Amandoi acumulatorii par a fi chinezesti, deci nu cred ca-i mare diferenta.Mai cauta pareri despre respectivele marci, poate gasesti ceva relevant.Intr-adevar UPSul a omorat acumulatorul, dar cam asa sunt ele facute. Acumulatorul tine cam 2 ani la chinezarii si poate depasi nitel 5 ani la cele de firma, facute mai bine (acumulatorul sta rece, deobicei pt ca e ventilat).Si trebuia sa postezi in subiectul dedicat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări