Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Din punctul meu de vedere, un amplificator foarte OK pentru home use. A venit cu un canal mort, mai fusese intervenit in el, insa inlocuiti finalii si prefinalii, cu clone, care se pare ca au cedat (era logic acest aspect, alimentarea fiind cam 2x56Vcc in idle). Am hotarit cu proprietarul ca merita readucerea lui la viata prin schimbarea COMPLETA a celor 8 finali si 4 prefinali ai ambelor canale, cu ce este mai bun in domeniu, adica cu MJL4302A si MJL4281A respectiv MJF15030 si MJF15031. Am inlocuit si foliile izolatoare din pad siliconic , cu folie de mica+pasta siliconica, am recalibrat biasul ca in schema, si am dat power on cu boxe la iesire. Ampliful lucreaza MINUNAT, a fost stabil si pe sarcini de 2 ohm, la 60-70% din putere, aspect ce vi-l poate confirma atit proprietarul cit si HPAVictor, care a fost prezent pe la mine sa asculte InfraBassul. Toti 3 (eu, Victor cit si proprietarul), am ramas surprinsi de "curatenia" si transparenta sunetului, cit si de liniaritatea in domeniul audio. Am ascultat diverse chestii, evident din cd originale Warner Bros, Sire Records,Epic si Atlantic Records. Coboara foarte bine in frecventa, liniar cam de la 12-14Hz in sus, corectii placute si deloc agresive. Cel mai important aspect al masuratorilor facute (pe care nu le-am mai filmat), a fost ca in semnal dreptunghiular, la frecventa de 10Khz/8 ohm, timpul de crestere a fost de 1,78-1,85uSec, un timp FOARTE bun pentru un amplificator de acum ceva ani buni, destinat home use. Citeva poze, unde la poze cu finalii si prefinalii sparti (toti au fost ciocaniti, inclusiv cei buni) , cei de sus sint originalii. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Aveti cumva si niste poze cu prefinalii originali înainte de "ciocanire"? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Din pacate NU, erau un capsula TO220 Fullpack, adica full izolati (originalii), facaturile erau TO220 clasica. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Frumos lucrat, nu degeaba ai pus la titlu "reparatie Profi", asta numesc eu reconditionare de top, nu doar exteriorul sa arate ok, jos cu basca... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Asa ar trebui sa repare toata lumea, nu ca sint eu Leco, dar cu piese de calitate.Eu nu accept reparatii gen, "schimba domne DOAR piesa arsa si e bine", vrei reparatie calumea, schimbi automat finalii si prefinalii pe canalul defect, si faci treaba.Dar asta costa, si multi nu isi permit, din pacate sintem saraci... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Crede-ma ca mesajul anterior s-a vrut a fi o compliment cat se poate de sincer la adresa ta, admir si respect mult stilul tau de lucru.Si da, sunt de acord intrutotul ca asa ar trebui sa lucreze oricine, nu doar ingrijit dar si cu componente de calitate si fara jumatati de masura, s-a dus etajul final? atunci normal ca tot ce tine de el trebuie inlocuit pentru siguranta, numai ca asa cum si tu spui, uneori suntem prea saraci pentru asta, sunt destul de putini tehnicieni care isi permit componente din clasa celor pe care tu le folosesti ( eu n-as putea decat sa visez la ele ) si sunt destul de putini si cei care isi permit achitarea costului unei asemenea reparatii, trist dar real... Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 @DjlecoCum ti se pare ca suna acel denon fata de receiveru Sony DA5ES ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Sincer nu le-am comparat in aceeasi incapere, cu aceeasi pozitie a boxelor, insa pe inalte, are ceva in plus, sony este putin de tot mai puturos.Ca putere, parca Sony, impinge mai bine, poate si traful ca este mai mare in W.La Denon, ai avantajul corectiei cu potentiometrii, la Sony, avantajul ca sint parametrice digitale, desi as fi preferar corector clasic cu potentiometrii, insa fiind multichannel, banuiesc ca de aia au lasat digital pe mai multe canale. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Secretul sunetului la acest model de amplificator Denon este ( exact cu ai precizat deja ) in timpul de crestere . Are o valoare foarte buna ( 1,8 microsecunde pentru o alimentare + / - 55V ) pentru un amplificator din categoria " consumers " si demna de amplificatorele cu pretentii serioase . Sa nu uitam ca toti finalii pe care i-ai folosit au FT = 35MHz , adica tranzistori foarte performanti . La nivel mare , pe sarcina de 2 ohmi s-au comportat impecabil . Link spre comentariu
Vizitator bibu Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Salut, sunt fericitul 'propietar'.Vreau să-i mulţumesc lui Leco pentru că a readus la viaţă acest câine bătrân.. am stat ceva pe gânduri înainte să iau decizia, dar acum sunt sigur că a fost cea corectă.Ca şi schimbări în sunet sunt destul de evidente.. îl am de ani buni şi tot timpul am avut impresia că unul din canale e şchiop.E suficient ca să-mi dea motive să reascult colecţia de muzică.. şi să-mi deschidă apetitul pentru alte upgrade-uri.Stress test i-a făcut şi Leco, şi urmează să-i mai fac şi eu Mă întreb dacă au nevoie de 'rodaj' noii finali. Link spre comentariu
Vizitator elamator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Bravo Leco pentru inca o reparatie profi,ca intodeauna.Indata ajunge si Crown-ul meu la tine. Link spre comentariu
xti000 Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Salutare,Ca sa nu mai deschid un thread nou:Am gasit de vanzare un Denon PMA 1060 produs in 1990. Vroiam sa stiu daca se merita cumparat un amplificator vechi de 25 de ani (ma gandesc cel mai mult la condensatorii din interior, in eventualitatea in care mai are toate componentele originale). Stiu ca e un thread vechi dar nu avea rost unul nou doar pentru o intrebare.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Depinde la ce pret il cumperi. O schimbare de finali si prefinali pe ambele canale la mien te costa 100USD, se folosesc exact aceleasi componente ca la anteriorul. Este un ampolif bun, care suna foarte bine, sunet "gras", cald si prezent. Ca imbunatatiri se mai pot schimba filtrajele si puntea redresoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum