Vizitator Alynutza89 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Buna ziua!M-am inregistrat pe acest forum pentru ca am mare nevoie de ajutorul vostru!!Vreau sa ii fac o surpriza prietenului meu deoarece se apropie ziua lui de nastere si as vrea sa ii cumpar un osciloscop. Deja am gasit ce vreau sa ii iau, insa il voi lua second, preturile fiind foarte mari pentru unul nou si din moment ce am observat ca el deja se uita la un anumit model vandut de cineva stiu exact ce ii voi cumpara.Problema este ca nu stiu cum sa il verific. Nu am nici o cunostinta in domeniu si desi am descarcat si manualul osciloscopului, pentru mine e chineza curata!!! Asa ca as vrea sa ma ajutati sa imi ziceti pas cu pas ce am de facut... de exemplu conectez sonda la canalul 1, apoi o agat la CAL si ajustez...ce? Focusul? Volts/DIV? Pozitia? Din ce am vazut si pe youtube ar trebui sa obtin un val patrat.... Fac ajustari de la DC la AC? Si ce anume trebuie sa vad pe ecran ca sa stiu ca functioneaza corect? Cand vad in poza cate butoane are efectiv ma simt pierduta si nu as vrea ca dupa ce il cumpar sa constat ca are defecte, ca nu da bine valul pe ecran...Va rog mult ajutati-ma! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 A naibii de norocos prietenul asta al tau...Era bine daca dadeai si tipul vizat,indicatiile probabil erau aproape de nivelul cerut de tine.Si asa,la modul general,se poate spune ca semnalul de calibrare are nivel si frecventa prestabilit,deci ca sa-ti formezi o parere despre functionare in linii mari,dupa ce ai cuplat intrarea la semnalul de calibrare,pozitionezi atenuatorul pe Y in asa fel incat sa te incadrezi in dimensiunea ecranului.Dupa aia,incerci din butonul bazei de timp sa obtii sincronizare buna(sau cum ii spui tu,valul,sa fie stabil,fara tremuraturi sau tendinta de rupere a frontului).Inainte de toate astea,incerci sa reglezi luminozitate si focalizare in asa fel incat trasa(linia care in mod normal apare pe ecran) sa fie cat mai subtire,bine definita,cu luminozitate buna...asta e un fel de reglaj comparabil cu reglatul scaunului si al oglinzii retrovizoare la masina,inainte de a face orice altceva.Mai poti comuta pe intrare X extern si sa incerci sa misti punctul luminos stanga-dreapta,sus-jos,din butoanele centrare X si Y -deplasarea punctului trebuie sa fie lina,fara intreruperi,si sa poti posta acel punct oriunde dorest pe ecran,in felul asta se verifica amplificatoarele X,Y si daca potentiometrele sunt in regula.Desi cred ca ar mai fi multe de spus,daca faci macar verificarea asta,poti sa afli daca cumperi o epava sau ceva functional.Ca o parere strict personala,ar fi fost bine sa vorbesti cu cineva cunoscut care stie cu ce se mananca,si erai mai sigura de reusita,desi sincer,mie daca mi-ar fi facut prietena un asemenea cadou,nici nu mai luam in considerare daca e bun sau e doar coasca goala...gestul spune multe.Acum nevasta nici nu se pune problema, nu vrea sa vada o sarma prin casa,decat cand i se strica cate ceva,si atunci imi vine sa-i spun sa sune la un numar de la ziar Succes Link spre comentariu
Vizitator Alynutza89 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Multumesc pentru raspuns! Modelul este un Trio Kenwood CS-2070 70 MHz. Aici i-am gasit manualul: http://elektrotanya.com/trio_kenwood_cs ... nload.html Din pacate nu cunosc pe nimeni care sa se priceapa la osciloscoape si tocmai de aceea m-am gandit sa postez aici! Am vazut ca trebuie sa pun sonda aia pe CAL si sa umblu la toate butoanele alea ca sa imi iasa o unda perfecta...cat de cat! Vad acolo la osciloscop ceva buton cu Position X-Y, presupun ca acela e atenuatorul, nu? Daca apar intreruperi si tremuraturi atunci presupun ca exista un defect ceva. Sper sa reusesc sa-l verific desi n-am vazut in viata mea asa ceva.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Nu,de acolo reglezi pozitia trasei pe X si Y.La atenuator de regula e inscriptionat cu V/div,n-am reusit sa descarc manualul,dar din ce-am vazut e multicanal,deci se complica putin treaba...trebuie verificat macar in felul cum ti-am explicat pe fiecare canal in parte,de regula sunt optimist,dar aici revin cu recomandarea sa apelezi totusi la cineva priceput,mai ales daca nu cunosti vanzatorul...se prea poate sa fie totul ok,sau nu.E ca si cum ai incerca sa ma inveti sa tricotez din 2 cuvinte si eu n-am tinut scule de tricotat in mana 1 min la viata mea ... Link spre comentariu
Vizitator Alynutza89 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Am pus manualul aici http://www.mediafire.com/?va4t450am0yufsr si incerc sa atasez si o poza la mesaj. Vad ca are V/Div pentru ambele canale....deci sper sa imi dau seama daca ceva nu e ok. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Din pacate nu cunosc pe nimeni care sa se priceapa la osciloscoape si tocmai de aceea m-am gandit sa postez aici!Vad ca esti din Cluj;cu siguranta sunt pe forum colegi din aceeasi localitate,cu experienta,care te-ar putea ajuta la testarea osciloscopului,la fata locului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 O idee mai mult decat buna,cel mai elegant rezolvi asa,banuiesc nu e chiar ieftina jucaria ca sa mergi la risc. Sigur se gaseste un forumist din Cluj care sa sacrifice 1/2 ora pt un gest frumos,nu fiti invidiosi ca ale voastre nu suporta sarmele,macar aveti ocazia sa aflati cum arata prietena ideala a unui pasionat de sarme Urmatorul cadou ce va fi? Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Buna ziua!M-am inregistrat pe acest forum pentru ca am mare nevoie de ajutorul vostru!!Vreau sa ii fac o surpriza prietenului meu deoarece se apropie ziua lui de nastere si as vrea sa ii cumpar un osciloscop. Deja am gasit ce vreau sa ii iau, insa il voi lua second, preturile fiind foarte mari pentru unul nou si din moment ce am observat ca el deja se uita la un anumit model vandut de cineva stiu exact ce ii voi cumpara.Problema este ca nu stiu cum sa il verific. Nu am nici o cunostinta in domeniu si desi am descarcat si manualul osciloscopului, pentru mine e chineza curata!!! Asa ca as vrea sa ma ajutati sa imi ziceti pas cu pas ce am de facut... de exemplu conectez sonda la canalul 1, apoi o agat la CAL si ajustez...ce? Focusul? Volts/DIV? Pozitia? Din ce am vazut si pe youtube ar trebui sa obtin un val patrat.... Fac ajustari de la DC la AC? Si ce anume trebuie sa vad pe ecran ca sa stiu ca functioneaza corect? Cand vad in poza cate butoane are efectiv ma simt pierduta si nu as vrea ca dupa ce il cumpar sa constat ca are defecte, ca nu da bine valul pe ecran...Va rog mult ajutati-ma!BunaCauta-l pe userul "misa",e clujean si elSporAlex Link spre comentariu
Vizitator Alynutza89 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Urmatorul cadou ce va fi?Un ESR metru poate :DE ok, am reusit si singura sa-l testez! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum