Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda afisaj led 100mm cu 3 digit sau chiar4

Vizitator shadownike

Postări Recomandate

Vizitator shadownike

Trebuie sa construiesc aproximativ 15 montaje pentru afisaj cu led de preferinta cu anod comun de 100 mm cu 3 digit si care sa fie folosite doar ca simple numaratoare ,deci la fiecare comanda(impuls)sa numere si sa aibe o comanda de reset(sa-l dai la zero)atat.Practic un contor care sa fie o schema cat mai simpla.Am gasit ceva cu PIC16F88 dar habar n-am cum se programeaza iar la programat n-am incercat niciodata,deci nu ma pricep.As fi foarte recunoscator daca ma-ti putea ajuta in aceasta privinta. Multumesc pentru rabdare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vcdec

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator shadownike

Buna ziua ,va multumesc pentru raspuns ,am sa ma documentez despre fisierul HEX caci nu prea am cunostinte despre acest lucru si de unde sa-l iau,normal ar fii mai bine sa cumpar PIC-urile de la dumneavoastra gata programate,ar fii mai convenabil ,singura problema ca voi avea nevoie si de un act fiscal (factura) pentru decontare. Si voi avea nevoie de vreo 15buc min Daca v-ar ajuta cu ceva as posta schema dar nu prea stiu cum am ramas putin in urma cu tehnologia.Astept raspunsMULTUMESC

Link spre comentariu
Vizitator shadownike

Da aceea este schema Mie mi s-a parut a fii cea mai simpla de confectionat avand in vedere numarul lor.Maine la serviciu voi lua legatura cu patronul meu si daca-mi da unda verde va voi trimite mesaj in cel mai scurt timp posibil.Sunt sigur ca el doreste numai cu 3 digiti dar cred ca functioneaza.Alta schema n-am gasit.SI o intrebare ..voi cumpara pt fiecare modul cate 3 digiti ,mai trebuie ceva tranzistoare suplimentare pt a proteja PIC-ul? ex. afisajul este LD-S400G-C . Numai Bine

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator shadownike
post-55866-139829628652_thumb.pngHelp... afisajele consuma nu-l pot pune direct pe PIC16F88 sunt SA40-18SWA 101mm.dela pic am rezolvat cu un tranzistor pnp BC327 si un ULN2003(afisaje cu ANOD COMUN)dar tranzistoarele dela ANODUL afisajelor PIC-ul nu le poate deschide.. plus ca a trebuit sa separ tensiunile de lucru.afisajele sub nici un motiv nu merg cu 5V ci de la 7V in sus plus vreo 200mA consum pe digit Deci la ANOD ce piese sa pun(tranzistoare)ca PIC-ul sa-l deschida maxim si plaja de tensiune sa fie cat mai brusca .Rog un sfat sau o schema driver ceva viabil .Am incercat sa conectez si 2 tranzistoare in cuplaj Darlington dar la PIC nu ia placut deschide prea putin Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări