Vizitator mj3000 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Hey! Am un proiect la fizica in care incerc sa fac o mini fantana a carei jeturi sa se miste pe muzica. Principiul pe care functioneaza necesita 2 pompe..una care sa pompeze efectiv apa si una care sa det inaltimea jeturilor de apa in functie de intensitatea melodiei- pentru asta trebuie conectat un dispozitiv(m`am gandit la unul asemanator cu cea de la o instalatie muzicala de brad). Am construit deja cele doua pompe, insa nu`mi iese partea cu conectarea pompei la dispozitiv, iar apoi la boxe. Am atasat si o imagine cu o schema realizata de mine sa intelegeti mai bine cam la ce m`am gandit.:)Sugestii? Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Ai putea sa imi spui si mie ce principiu eventual o schema a legarii celor doua pompe caci sunt si eu interesat de asa ceva. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 "The device" poate fi un canal (cel de joase, pt ca inertia mecanica e mare) al unei orgi de lumini. Motorul pompei se alege în functie de felul tensiunii de la iesirea orgii (curent continuu sau alternativ). În automatizari se foloseste o singura pompa si un ventil proportional http://www.fas.ch/info_tech_prop.asp care la rândul lui poate fi comandat de semnalul (de cc) dat de ex de o orga de lumini. Link spre comentariu
Vizitator mj3000 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 pai..schema ar fi cam cum arata imaginea pe care am atasat`o mai sus..prima pompa este conectata direct la sursa de curent..am realizat asta conectand`o la un incarcator de telefon (cu tensiunea de iesire de 8,5V -cea mai mare pe care am gasit`o la un incarcator, iar cea de`a doua inca incerc si eu sa vad cum merge exact..in principiu pt a o conecta la sursa de sunet (boxe), imi trebuie un dispozitiv intermediar pe post de stabilizator..eu m`am gandit la unul de la o instalatie muzicala de brad..inca nu reusesc sa o fac functionabila.. de asta ma si aflu aici imi poti da mai multe detalii? editat de mircea calin Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Daca amplificatorul e suficient de puternic si are o protectie buna si daca pompa are motor de cc cu tensiunea de lucru si consum pe masura amplificatorului, atunci "divaisul" se poate reduce la o simpla punte redresoare. Nu uita sa pui si o siguranta pe iesirea amplificatorului. Link spre comentariu
Vizitator mj3000 Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Daca amplificatorul e suficient de puternic si are o protectie buna si daca pompa are motor de cc cu tensiunea de lucru si consum pe masura amplificatorului, atunci "divaisul" se poate reduce la o simpla punte redresoare. Nu uita sa pui si o siguranta pe iesirea amplificatorului.merci!..o sa incerc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum