Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectarea unei pompe de apa la un amplificator

Vizitator mj3000

Postări Recomandate

Vizitator mj3000

Hey! Am un proiect la fizica in care incerc sa fac o mini fantana a carei jeturi sa se miste pe muzica. Principiul pe care functioneaza necesita 2 pompe..una care sa pompeze efectiv apa si una care sa det inaltimea jeturilor de apa in functie de intensitatea melodiei- pentru asta trebuie conectat un dispozitiv(m`am gandit la unul asemanator cu cea de la o instalatie muzicala de brad). Am construit deja cele doua pompe, insa nu`mi iese partea cu conectarea pompei la dispozitiv, iar apoi la boxe. Am atasat si o imagine cu o schema realizata de mine sa intelegeti mai bine cam la ce m`am gandit.:)Sugestii?:d

post-76102-139829614952_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• franzm

2

• Georgefreerunner

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"The device" poate fi un canal (cel de joase, pt ca inertia mecanica e mare) al unei orgi de lumini. Motorul pompei se alege în functie de felul tensiunii de la iesirea orgii (curent continuu sau alternativ).

În automatizari se foloseste o singura pompa si un ventil proportional http://www.fas.ch/info_tech_prop.asp care la rândul lui poate fi comandat de semnalul (de cc) dat de ex de o orga de lumini.

Link spre comentariu
Vizitator mj3000

pai..schema ar fi cam cum arata imaginea pe care am atasat`o mai sus..prima pompa este conectata direct la sursa de curent..am realizat asta conectand`o la un incarcator de telefon (cu tensiunea de iesire de 8,5V -cea mai mare pe care am gasit`o la un incarcator, iar cea de`a doua inca incerc si eu sa vad cum merge exact..in principiu pt a o conecta la sursa de sunet (boxe), imi trebuie un dispozitiv intermediar pe post de stabilizator..eu m`am gandit la unul de la o instalatie muzicala de brad..inca nu reusesc sa o fac functionabila.. de asta ma si aflu aici

imi poti da mai multe detalii?:d

editat de mircea calin

Link spre comentariu

Daca amplificatorul e suficient de puternic si are o protectie buna si daca pompa are motor de cc cu tensiunea de lucru si consum pe masura amplificatorului, atunci "divaisul" se poate reduce la o simpla punte redresoare. Nu uita sa pui si o siguranta pe iesirea amplificatorului.

Link spre comentariu
Vizitator mj3000

Daca amplificatorul e suficient de puternic si are o protectie buna si daca pompa are motor de cc cu tensiunea de lucru si consum pe masura amplificatorului, atunci "divaisul" se poate reduce la o simpla punte redresoare. Nu uita sa pui si o siguranta pe iesirea amplificatorului.

merci!:)..o sa incerc!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări