Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentarea filamentelor în CA-50hz(etaje preamplificare)

Vizitator

Postări Recomandate

Dl Dorin (dvb) stii ce nu aveau aia din '57?...,calculatoare,ca daca aveau ar fi fost mai inteligenti decat noi,sau cel putin la fel de "inteligenti" ca noi,asa-i???

Don Lazaroiu, in primul rind aveau timp, noi nu mai avem luxul asta... in al doilea rind nu le era erodata/defocusata atentia, stiau una si buna, azi e ca miine si ieri e ca poimiine: poti sa mai zici asta in ziua de azi?!
Cu parere de rau ,dar trebuie sa-ti dau dreptate.... :nas: dar hai sa nu mai vb. ca ne inchide,incalcam regulamentul,dar promit sa mai gasesc ceva legat de acest subiect...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• PL500

4

• THOMAS

3

• felixx

2

• adrian_pic

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O întrebare suplimentară formulată în img. de mai jos(să simulăm ceva leakage ... o "diodă-două..." cu vacum...vedem şi noi formă de undă dată de leakage)

post-18717-139829615149_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dar in exemplul dat de dl. Vali nu ar trebui sa judecam si in ce pondere se atenueaza intruziunea parazita ? Adica nu cumva conceptul respectiv face mai bine decat rau ?@dvb: Sa fim sinceri: aspirina mai luam si si in afectiuni minore, nu inlatura complet cauza dar omai diminueaza.Tot pt.@dvb (complet off topic, insa ma adresez unei persoane cu simtul umorului): Felicitari pt. noua coafura !

Link spre comentariu

DA,dacă ne raportăm la putere "intruziunea parazita" se "descompune" cât de cât(chiar dacă forma de undă alocată combateri intruziuni parazite nu apare ca în prezentare).

Link spre comentariu

Este adevarat, nu apare, dar in speta discutam de brumul CA 50Hz.

Adevărat raportat la speţă(din aceste motive am definit întrebarea ca fiind suplimentară)

Dar sunt de acord cu adigh

In general e mai bine sa previi decit sa vindeci. Valabil la brum sau la orice altceva.

Link spre comentariu

De acord ! Am citit (inca o data). Ce inteleg: cu cat semnalul perturbator prezinta un dezechilibru intre semialternante mai accentuat cu atat va fi compensat in masura mai mica. Situatia critica arfi atunci cand ar fi prezenta doar o semialternanta, atunci eficienta compensarii ar fi zero (dar nudaunatoare).Bine, inteleg eu ca aceste compensari sunt neagreate de audiofili. Eu ma intreb daca reglajul de faza este incorect efectuat sau daca nu este stabil in timp, ce se intampla d.p.d.v. al sunetului ?

Link spre comentariu

Dar sunt de acord cu adigh

In general e mai bine sa previi decit sa vindeci. Valabil la brum sau la orice altceva.

E mai bine sa prevenim ridicind potentialul filamentelor decit sa lasam brumul sa intre iar apoi sa compensam introducind un semnal de compensare de 50Hz.Brumul existent pe linga ca poate avea o forma diferita decit brumul de compensare, din varii motive, mai poate avea si o defazare diferita de zero sau 180grade datorita condensatoarelor, iar in acest caz e mai greu de compensat.Nu ma refer numai la brumul introdus de la filament ci la brumul in general. Daca facem neglijent un amplificator spunind ca o sa compensam brumul la final am putea constata ca nu e asa usor. Nu mai spun daca avem brum introdus in diferite puncte ale amplificatorului fiecare cu defazaj diferit.Mai bine sa prevenim.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări