Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se izoleaza doua circuite.

Vizitator pianosso

Postări Recomandate

....Aveau o pozitie intermediara , in care parghia era perpendiculara pe corpul comutatorului , variante mai mici au fost produse si de raposata Conect . ......

..ceva de genul "semnalizare"....St<---Null--->Dr ......inteleg dar nu-mi pare "basculant" :jytuiyu....adica are 3 "stari" ==> daca facem o analogie cu circuitele logice ar fi "1,x,0" (considerand null=x)...pe cand in acceptiunea mea basculant = 1,0
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

8

• gauss

7

• validae

1

• xragon

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Prin analogie cu circuitul electronic , sigur nu ... se refera la modalitatea actionarii parghiei , are un mecanism cu arc si stabilirea pozitiei cu bile si " adincituri " in corpul acesteia . Repet , a fost decizia fabricantului de a le denumi asa ... de aici si imboldul meu de a posta , nu din vreo dorinta de a contrazice sau " Gica contra " . Am vazut fabricate si de ALPS , Toshiba , si chiar de fosta URSS , acestea erau robuste , cu 2 si 3 circuite comutate , iar in capul parghiei aveau un punct fosforescent , vizibil pe timp de noapte , o indicatie privind aparatura la care erau folosite ...

Link spre comentariu

Prin analogie cu circuitul electronic , sigur nu ... se refera la modalitatea actionarii parghiei , are un mecanism cu arc si stabilirea pozitiei cu bile si " adincituri " in corpul acesteia . ...

:aplauze multumesc mult...am inteles d.p.d.v. al actionarii

Stima

Link spre comentariu

Nu Conect a fost "naşul". Comutatoarele de toate tipurile au fost preluate cu cod, denumire si matrite de la Electronica din str. Baicului in 1974 pe masura ce se construia Conect-ul. Pe vremea aia am reactualizat documentatie tehnica de produse (cod P.....) de mi s-a acrit, dar eram stagiar, trebuia sa inghit, ca un post in Bucuresti nu fusese usor de prins... Iar carnatul in pauza de masa il mancam la cantina SMRTV (sectia montaj radio-televizoare), vecina de pe Dimitrie Pompei.

Acum cladirea Conect e sediu pentru altii, pana si Enel sta pe acolo.

Denumirea oarecum improprie "intrerupator basculant cu 3 pozitii" pare sa vina de la francezi: http://www.arcolectric.co.uk/arcolectri ... _8670.html dar si ai nostri continua s-o foloseasca http://www.contactelectric.ro/intrerupt ... 50vac.html

Link spre comentariu
Vizitator pianosso

Ma interesa comutatorul basculant pentru ergonomie insa nefiind documentat corespunzator, nu am gasit decat basculante de tip ON-OFF-ON pe cand eu am nevoie de 3 x ON. Varianta cu translatie este cea mai incomoda ergonomic deci in ramane cel rotativ pe doua circuite.Multumesc pentru asistenta.

Link spre comentariu

Nu Conect a fost "naşul". Comutatoarele de toate tipurile au fost preluate cu cod, denumire si matrite de la Electronica din str. Baicului in 1974 pe masura ce se construia Conect-ul. Pe vremea aia am reactualizat documentatie tehnica de produse (cod P.....) de mi s-a acrit, dar eram stagiar, trebuia sa inghit, ca un post in Bucuresti nu fusese usor de prins... Iar carnatul in pauza de masa il mancam la cantina SMRTV (sectia montaj radio-televizoare), vecina de pe Dimitrie Pompei.Acum cladirea Conect e sediu pentru altii, pana si Enel sta pe acolo.Denumirea oarecum improprie "intrerupator basculant cu 3 pozitii" pare sa vina de la francezi: http://www.arcolectric.co.uk/arcolectri ... _8670.html dar si ai nostri continua s-o foloseasca http://www.contactelectric.ro/intrerupt ... 50vac.html

Multumesc pentru info ... unele produse CONECT de dupa ' 85 mi-au placut , erau bunisoare . Nu chiar ca importurile , dar se puteau folosi . Altele lasau de dorit , mai ales dupa asimilarile repetate . Oricum nu mai are relevanta astazi , destul de putini si le mai reamintesc si nu mai sint disponibile decit ocazional , mai ales din recuperari , fiind deja vechi de cel putin 20 de ani ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări