Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se izoleaza doua circuite.

Vizitator pianosso

Postări Recomandate

Vizitator pianosso

As avea nevoie de ajutor intr-o problema de incepator.Vreau sa folosesc un switch on/off (un intrerupator) care afecteaza doua circuite - unul are 6V si unul mult mai putin. La apasarea butonului ON vreau sa activez cele doua circuite dar nu vreau ca cei 6V sa se duca pe ciruitul de voltaj mic. Cum sa procedez pentru izolarea lor?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

8

• gauss

7

• validae

1

• xragon

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foloseste un comutator cu doua sectiuni separate. De ce nu pui o schita de mana macar cu ce vrei sa faci ? Ar fi mai usor de inteles pentru toti.

Link spre comentariu

cu un singur buton poti alimenta din +6v bobina unui releucu alimentare la+5...6v cu doua rinduri de contacte,pe fiecare contact poti pune cate una din tensiunile tale

Link spre comentariu
Vizitator pianosso

Nu vad unde am fost ambiguu. Uite schemaEu vreau izolare intre rosu si albastru. Intrebarea initiala era pentru 2 circuite, pentru simplitate. Daca tot am ajuns la scheme, iata ca am de fapt 3 circuite la iesire care folosesc acelasi selector. Banuiesc ca trebuie sa folosesc diode intre rosu si albastru. Tocmai am folosit cateva pentru a reduce 7.5V. Am folosit 3 x 1n4001 in serie si evident ca puse anapoda, nu trimit tensiune mai departe. Sa folosesc asa ceva?

post-74821-13982961447_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu vad unde am fost ambiguu. Uite schema......?

Chiar si acum sunteti ambiguu.... dar:Daca consideram "circuit" minim 2 fire ....si "circuitul " albastru n-are legatura ( masa comuna , etc) cu "circuitul" rosu atunci puteti sa folositi un comutator cu 4 x 3pozitii .Daca se considera un fir comun intre cele doua "circuite " ...spe ex. masa comuna...atunci se poate folosii un singur comutator 2x3 pozitii stima
Link spre comentariu
Vizitator pianosso

Excelent, banuiam ca exista comutatoare de-astea dar nu eram sigur. Am fost in "Silicon Valey" si nu stiam ce sa cer. Cele doua circuite nu am nimic comun. Exista comutatoare basculante 4circuite x 3 pozitii?

Link spre comentariu

Ok dar unul basculant precum produs.php?id=20811 e similar celui rotativ?

Multumesc mult.

"basculat" are doar doua pozitii ....gen ON/OFF ...pe cand am inteles ca tu ai nevoie de 3 pozitii!!! ...poate vrei sa spui cu "translatie liniara" in loc de "rotativ"
Link spre comentariu

Sint basculante cu 3 pozitii ...

"basculant" ....ca si circuitul electronic "basculant" la mine are doua pozitii...asta am invatat. Ca sunt comutatoare basculate ( doua pozitii) dar 1, 2, ...50 sectiuni ...asta e altceva PS: poate sunt eu de moda veche dar ca sa inteleg mai bine ...puteti sa-mi trimiteti o schita? cu circuit basculant cu 3 pozitii?LE: va rog sa nu o luati ca pe un atac ...departe de mine asta ...dar poate mai invat si eu ceva
Link spre comentariu

Si eu sint de moda veche ... asa erau denumite comutatoarele de care vorbesc , de catre fabricant si in fisa de magazie la o intreprindere unde am lucrat . Aveau o pozitie intermediara , in care parghia era perpendiculara pe corpul comutatorului , variante mai mici au fost produse si de raposata Conect . Am sa incerc sa caut ceva documentatie ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări