Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita construit?

Tita

Postări Recomandate

Condensatorii de 100n din schema nu sunt electrolitici asa cum se poate observa, se folosesc la decuplarea alimentarii si la filtrul de pe iesire, e recomandabil si important sa nu fie electrolitici in ambele cazuri si condensatori pe care sa scrie 104 se gasesc pe toate drumurile, mai bine folosesti ceramici decat electrolitici...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tita

7

• ratza

5

• Marian

3

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Şi ăia electrolitici decuplează la fel de bine, iar valoarea de 100nF e pusă din obişnuinţă în 95% din cazuri. De unde ştii că nu merge mai bine cu altă valoare? De unde ştii că nu-i trebuie snuber? Cine spune că trebuie să fie electrolitici neapărat?

Link spre comentariu

Nu am contestat vreo configuratie ( nu tin minte sa fii pomenit macar ceva de snubber ), si nici nu am insistat neaparat asupra valorii, sunt categoric de acord cu ideea ta ca 100n pare mai degraba a fi o valoare aleasa din obisnuinta decat din calcule. Singurul lucru pe care am incercat sa-l subliniez este faptul ca condensatorii neelectrolitici decupleaza mult mai bine, si aici ma refer strict la eventualul zgomot de inalta frecventa, si nu o spun arbitrar ci in urma unor teste, cele mai bune rezultate le-au oferit niste condensatori de tip MKP la 330n. Asadar sunt anumite conditii in care condensatorii electrolitici nu reactioneaza la fel de bine si aici intervine ceea ce am spus eu.PS: Mi-as dori sa nu transformam discutia asta intr-o alta disputa personala impotriva mea, mi-am cerut deja scuze la sectiunea incepatorilor la acea discutie, fata de tine, recunosc ( si am mai admis pe aici ) faptul ca tu ai avut dreptate acolo si eu m-am inselat destul de tare, daca este cazul imi voi cere iarasi scuze si aici fata de tine, ca sa demonstrez ca nu-s om rau sau nesuferit asa cum probabil ma percepi tu a fi, si in nici un caz suficient de orgolios incat sa nu pot admite ca am gresit, da am gresit si dandu-mi seama m-am simtit destul de neplacut, ai avut dreptate ( pana la urma mi se pare normal, esti mult mai experimentat ) mi-as dori tare mult sa inceteze aceste ostilitati.

Link spre comentariu

Am îndoieli că acei cond despre care e vorba ar putea fi electrolitici la valori aşa de mici, am mai întîlnit în practică prin unele scule japoneze, chiar şi cu tantal, dar foarte rar.O poză cu ei ar fi lămuritoare, să nu fie vorba de alte piese.

Link spre comentariu
:offtopic2

PS: Mi-as dori sa nu transformam discutia asta intr-o alta disputa personala impotriva mea, mi-am cerut deja scuze la sectiunea incepatorilor la acea discutie, fata de tine, recunosc ( si am mai admis pe aici ) faptul ca tu ai avut dreptate acolo si eu m-am inselat destul de tare, daca este cazul imi voi cere iarasi scuze si aici fata de tine, ca sa demonstrez ca nu-s om rau sau nesuferit asa cum probabil ma percepi tu a fi, si in nici un caz suficient de orgolios incat sa nu pot admite ca am gresit, da am gresit si dandu-mi seama m-am simtit destul de neplacut, ai avut dreptate ( pana la urma mi se pare normal, esti mult mai experimentat ) mi-as dori tare mult sa inceteze aceste ostilitati.

1. Nu e o dispută personală, doar că eşti mult prea migălos acolo unde nu e cazul. Faptul că eu greşesc şi tu ai dreptate sau invers nu e o situaţie în care să-ţi ceri scuze. La fel e şi în cazul de faţă. Greşelile sînt modul prin care înveţi ceva nou.2. Nu te percep ca pe un nesuferit, nu-mi dau seama cum ai ajuns la concluzia asta.3. Nu sînt ostilităţi, am atacat ideea. Acum cîţiva ani i-am mai zis cuiva să nu mai ia totul personal. Acelaşi lucru ţi-l recomand şi ţie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări