Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator electronic pt banda led....

alin 105

Postări Recomandate

Buna ziua,As vrea sa stiu cum pot sa alimentez banda led de 12 v (2A la lungimea de 5 m de banda)avand ca sursa de alimentare un transformator electronic cu iesire 12 v/60 W.Mentionez ca am legat o punte redresoare sanatoasa la iesirea trafului, dar ledurile nu au functionat decat dupa ce am legat in paralel cu ele un spot de 12 v/ 10 A.Traful in cazuza:post-38270-139829614386_thumb.jpg Folosesc multe astfel de montaje cu led la mobilier (scop comercial) si mi-a atras atentia pretul mic al acestui transformator electronic.Pana acuma am folosit transformatoare dedicate, dar mai scumpe de circa 3-4 ori.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• alin 105

3

• The_Reaper

2

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator andreimihai3

Sursa aia e pentru spoturi, iesirea e direct pe secundarul trafului, frecventa de zeci de kHz. Punte ai putea pune cu diode rapide si cond low e.s.r, dar merge si unul simplu. Incearca cu diode N5822, n-ai nevoie de MBR-uri.

Link spre comentariu

La chestiile de electronica, cu mine trebuie sa o luati babeste.... 1.E OK acest transformator? 2.Nu stiu ce insemna diode rapide si nici condensator low.....Ce trebuie sa montez, o mica schitza electronica se poate? 3.nu scrie pe el precum ca ar trebui sa functioneze in sarcina minima...si ce ar trebui sa pun ca si sarcina?o....rezistenta, ceva? de care?cu multumiri anticipate

Link spre comentariu
Vizitator tyc

1.Da ,conditionat

2.dioda 1N58 20(21/22) si cand cumpari dioda ceri si un condensator electrolitic de 470uF /25V low ESR (stie vanzatorul ce sa-ti dea) http://www.tme.eu/ro/details/ce-470_25p ... ed-joasa/# ;dioda o legi cu anodul la o iesire a transformatorului ,iar catodul la plusul condensatorului ,minusul condensatorului il legi la cealalta iesire a trafului . Ledurile le legi la pini condensatorului in amandoua felurile posibile.

3. Daca nu merge atunci pune un spot ca sarcina sau renunta la el .

Link spre comentariu

Daca "transformatorul" e de 60 W trebuie sarcina de 25 - 60 W. Daca primarul e alimentat cu doua tranzistoare trebuie punte rapida in secundar. Daca e cu unul trebuie o singura dioda rapida, dar nu in orice sens, ci pe incercate. Mult mai bine merge cu un transformator cinstit.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări