Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda IGBT cu TC4422

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

Vizitator smilex

Eu din PDF vad altceva: la 150 gr.C temperatura jonctiunii, diferenta de tensiune Uce fata de 15V (ceea ce probabil ai avut inainte) este de 0,3V la un varf de 40A. Asta ar insemna 12W, iar la o umplere de o treime ar fi cca. 4W in plus fata de anterior. Eu zic ca merge. Poate castigi pe pierderile in comutatie utilizand TC-ul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Maricel

5

• diaconuliviu

3

• nickrvl

2

• nel65

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc, domnule Smilex acum nu-mi ramane decat sa fac driverul si pentru cealalta ramura si sa testez invertorul in sarcina. Domnule Smilex, am schimbat toate componentele din driverul original si nu pot obtine un semnal de comanda asa curat ca la TC-uri, de ce oare? Va multumesc!P.S. In datasheet unde scrie ce tensiunea trebuie aplicata igbt-ului pentru care acesta sa fie deschis ferm.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Intreaba-l pe matache de ce. El s-a chinuit cu discretele. E greu de egalat ce scoate un TC, dar nu imposibil. Insa nu merita. Probabil configuratia driverului original nu e prea stralucita. Sau poate ai ceva defect vizibil in forma de unda pe traful driver, pe care TC-ul il rectifica.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

P.S. In datasheet unde scrie ce tensiunea trebuie aplicata igbt-ului pentru care acesta sa fie deschis ferm.

http://www.infineon.com/dgdl/SGP_W30N60 ... 282dff3d86Fig 5-6,arata cum se modifica caderea de tensiune EC,la diversi curenti,functie de tensiunea de comanda GE.Cu cat aceasta tensiune e mai mare,cu atat caderea de tensiune e mai mica,respectiv puterea disipata de mosfet,e mai mica.Cred ca respectivele grafice,mai ilustreaza ceva;importanta comutarii rapide deschis/blocat si invers,a IGBT.Cu cat Uge scade mai rapid de la 15V la cativa volti,cu atat pierderile pe comutatie sunt mai mici.
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Am dezgropat acest topic din curiozitate daca s-a reusit cresterea tensiunii de comanda GE cu schema discutata, la intrare sa avem 15v si la iesire sa obtinem peste 11v (care ar fi elementele pentru obtinerea acestei tensiuni - sa crestem tensiunea de alimentare pentru TC - sau alte idei....). Multumesc.

Link spre comentariu

In poze este afisat un semnal la invertorul meu de sudura (pe care nu l-am terminat),cu cate trei SGW30N60 pe ramura,montati pe placa.Am testat si varianta cu driver PNP BC327 si varianta cu TC4422.Tensiunea de alimentare la TC4422 nu a fost mai mare de 15sau 16V ,cu primarul trafo alimentat la 17V.

Prima poza este cu PNP ,cealalta cu TC...se observa diferenta la rise si fall time!

Chiar daca am micsorat R39 si R44 la valori mai mici ,tot nu am obtinut micsorari de rise si fall time semnificative ,comparativ cu varianta cu TC4422

IGBT-urii au montate in grile rezistente de 1R,pe schema nu sunt desenate

Editat de nel65
Link spre comentariu

...................cu cate trei SGW30N60...................

In cea ce privesc IGBT-urile, acesti SGW si mai ales cei cu HS la sfarsit i-i foloseam si eu care din experienta ii stiu foarte buni si foarte "potenti" chiar daca sant mai scumpi dar ca orice lucru bun acestia nu se mai fabrica/gasesc, la cereri scrise mi sau recomandat altii, IGW50N60H3, cica sant noua generatie bla bla bla, i-am incercat in mai multe invertoare si au pleznit din prima.... am pus acei SGW din care mai am cativa in stoc si care bineanteles merg foarte bine....

Ca si driver, in multe aparate am procedat la modificarea acestora cu ceva simplu si fara pretentii, cu transformator, capabil sa comande si trei IGBT-uri (SGW50N60HS) la 80Khz, mai mult decat suficient pentru un aparat de 130A 100%

post-175768-0-94676900-1485682874_thumb.jpg

In sfarsit idea este ca trebuie sa caut altceva in "noile produse" compatibil cu aceste SGW-uri....

Sau poate (sper) ca am nimerit eu lotul prost....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Mi-am adus aminte din postarile lui "miticamy", alti IGBT folositi de mine cu brio chiar si la 80KHz sant HGTG30N60A4, singurul inconvenient e ca nu se gasesc mai mari de 30A, de acea preferam acei SGW de 50A......

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

HGTG30N60A4 nealimentati

Nu reusesc sa scad Trise si Tfall sub 600us respectiv 400us. La tranzistorizat cu BD140 Trise 800us. La TC4427 (cu ambele sectiuni in paralel pe fiecare canal) Ce nu am respectat din schema, Cfiltrare/deparazitare 47uF in loc de 22uF si Dz 3V3 au fost 2V7+UF4007. Alimentare driver 17.5V

Driver TC4427 osc UNI-T.png

Driver Trans osc UNI-T.png

Driver-TC4427.png

Driver trz.jpg

Editat de diaconuliviu
Link spre comentariu

Care e schema completa? Ce tranz sunt in primar?

Care-s datele trafului? Ce inductanta de scapari are?

1N4007 ar tb. inlocuita cu o dioda rapida.

Valori prea mici pentru timpii respectivi o sa aduca ale probleme... din ce motiv se doreste scaderea lor?

Link spre comentariu

In primar e IRF540, schema e de la acel invertor "rusesc" V8.6.

Un timp mai lung la deschidere nu presupune o incalzire a IGBT mai mare? De asta il doream mai scurt, plus ca se spune ca la driver cu TC Tr si Tf scad.

Editat de diaconuliviu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări