tranzistoras Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Domnule mare talent, ati spus o vorba de aur: "sa trecem la treaba". Asa cum am spus astept sa vedem de ce esti in stare, in afara de a raspunde obraznic unor colegi de forum. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Daca studiezi mesajele mele vazi ca recurg la raspunsuri mai incisive doar la adresa celor care merita sau care ma provoaca..Si dupa cum am mai spus, rezultatele nu vor fi publice. Adica nu vor fi accesibile tuturor. O sa va anunt doar daca am reusit sau nu.. Atat.. Detaliile le vor primi doar cei care merita. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Si cine esti tu bre sa spui cine merita sau nu? Da' cand ti-ai facut cont pe acest forum te-a intrebat cineva daca meriti sau nu? Hai ca intreci orice limita de bun simt. Ce sa studiez la mesajele tale? un semianalfabetism continuat? Ei eu zic sa nu te mai deranjezi sa ne spui daca a mers sau nu. Iti spun eu ca nu va merge la modul cum abordezi problema. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Iti spun eu cine sunt. Cel care a realizat cateva lucruri singur, pe care putini le-au facut. Acuzatiile de analfabetism sunt trase de par pt ca sint false. Ca nu prea stau sa corectez greselie asta e altceva.. Pe de alta parte eu am adus contributiile mele cu ce am realizat, si am indrumat bine si pe alte persoane. Deci nu-mi spune dumneata ca eu merit sa fiu membru mai putin decat tine. Spune ce realizare personala deosebita ai aratat lumii de aici? Pana nu interveneati voi doi aici totul decurgea normal. Asa ca intrebati-va cine defapt e cel care nu merita sa aiba cont aici.Eu am deschis subiectul acesta doar pentru cei interesati si care au ceva cunostinte in domeniu. "Criticii forumului" sa plece in alta parte pentru ca nu sunt bineveniti aici si asta am specificat de la bun inceput. Voi nu ati ascultat si acum va simtiti ofensati desi v-ati facut-o cu mana voastra. Sa stiti ca intotdeauna se gaseste cineva mai tare ca noi in unele chestii., inclusiv in critica si altele. Nu ii provocati si vorbiti civilizat si totul va decurge normal. Cred ca ajunge atat off topic.. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Sunteti off topic. Asteptam poze, schite... sa ne aducem contributia si sa ne dam cu parerea. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Daca tot folositi apa ca agent primar (mentiunea cu temperatura de fierbere in functie de presiune) de ce nu realizati un frigider cu abur? Stiu ca pe "clippere", vapoarele cu zbaturi, se folosea un asemenea dispozitiv. Daca randamentul este superior instalatiei gandite de dv. poate merita luata in considerare si aceasta varianta. Un punct de plecare (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_jet_cooling . Singura problema ramane ISCIR pentru ca se discuta de recipiente sub presiune. LE: un link (Eng): http://www.crses.sun.ac.za/files/resear ... _meyer.pdf Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 Ffoarte interesanta ideea.. Am studiat cu atentie de 2 ori. Pare un pic complicat sistemul si necesita strungri si pompe.Dar odata realizat scapam de multe griji.. Inca nu am inteles bine unde apare frigul.Banuiesc ca la fierberea apei la temperaturi normale in conditii de vid.. desi nu sunt sigur. Plus ca nu am inteles de ce este nevoie de al doilea fierbator montat in evaporator Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Practic aburul, prin ejectorul acela, "trage" "aerul" din rezervorul cu apa pentru racit sau vaporizator (tehnic, "aerul" acela este format numai din vapori de apa) si astfel scade presiunea. Scazand presiunea in acel rezervor apa incepe sa fiarba la o temperatura mai mica, se evapora, extrage caldura din apa ramasa scazandu-i temperatura, si apoi condenseaza in condensor. Este asemanator cu situatia cand se stinge un foc aruncand cu apa pe el (nu e cea mai buna descriere dar nu am alta momentan).Nu am studiat in detaliu, doar cat sa-mi fac idee cum functioneaza. Faptul ca foloseste doar apa elimina din start componentele toxice existente in celelalte variante dar probabil cu un randament mai scazut. Din ce am citit acolo nu se poate scadea eficient temperatura sub 4 grade si se foloseste sarea pentru a scadea si mai mult temperatura. Daca aveti nevoie de o solutie nontoxica si care sa nu necesite o temperatura sub 4 grade sau energie electrica cred ca aceasta este solutia. Acumularea "racelii" se face simplu, volum de apa in rezervor termoizolat.Cred ca al doilea fierbator este necesar pentru a suplini perioada cand nu este soare, in pdf se experimenteaza cu racirea avand ca sursa de caldura energia solara, si cand este innorat este necesara alta sursa pentru mentinerea functionarii sistemului. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 Multumesc mult.O sa experimentez creand un vid cu ajutorul compresorilui de frigider ca sa imi fac o idee daca am inteles eu bine modul de functionare.Apoi voi incerca sa realizez ejectorul pentru pompa de vid dar experimantand doar cu ajutorul compresorului ca sa imi verific presupunerile. Este foarte interesanta instalatia plus ca scapi de extragerea amoniacului din azotat de amoniu cu ajutorul varului... Un alt avantat este ca ar functiona cu substante noncorozive deci vor merge si tevile de cupru.Alt avantaj ar fi ca presiunile vor fi de cateva ori mai mici decat in cazul amoniacului lichid. (13 atm) Link spre comentariu
florinellll Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Ffoarte interesanta ideea.. Am studiat cu atentie de 2 ori. Pare un pic complicat sistemul si necesita strungri si pompe. Dar odata realizat scapam de multe griji.. Inca nu am inteles bine unde apare frigul. Banuiesc ca la fierberea apei la temperaturi normale in conditii de vid.. desi nu sunt sigur. Plus ca nu am inteles de ce este nevoie de al doilea fierbator montat in evaporator Mi-e cald ,dar mi-e frig,asa se traduce ce spui matale Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 Vezi cat de mult ai ramas in urma???Nici macar nu stii ce am vrut sa spun.. Habar nu ai cum se comporta apa in conditii de vid.. Oare masinile tale de spalat nu functioneaza cu temperaturi reduse?De ce sa mai incalzesti apa cand poti sa o faci sa fiarba la temperaturi mici. Mai economisesti si tu din curent.. ) Ah daSa nu uiti sa scrii pe ele "reparate la misto" daca tot te tii de mistouri atunci fa treaba pana la capat si cu simt de raspundere Unele persoane aici vin doar sa polueze topicul. Rog admii sa ia masuri cu cei care nu se pricep la traduceri si incearca sa rastalmaceasca vorbele fara sa se documenteze in prealabil. Daca initiatorii topicului ar avea posibilitatea ca sa bage la ignore pe unii de aici ar fi o solutie constructiva. Dar asa suntem nevoiti sa ii suportam Link spre comentariu
aygun Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 @aureliu67 - cand spui vid probabil te referi la fierberea apei in conditii de presiune joasa . Vidul Absolut este un ideal in fizica si nu il poti obtine . Problema se pune probabil in conditii de presiune scazuta . Acest "vid" de joasa presiune se masoara in Pascal sau Torr. De aceea a reactionat @florinellll astfel. In conditii de joasa presiune apa poate "fierbe" si la 37 grade celsius sau mai jos . Cauta pe net Water Boiling at Low Pressure sau Water Boiling in a Vacuum Chamber. Pe acest principiu functioneaza instalatiile solare cu "vid" ( Panourile Solare cu tuburi vidate ). Ati incercat sa realizati ceva cu elemente Peltier? Cu stima! Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Noi suntem obisnuiti cu comportarea la presiunea "normala" de 1 bar (dreapta orizontala rosie in diagrama fazelor pentru apa (din http://en.wikipedia.org/wiki/Phase_diagram ), adica topire/inghet la 0 grade Celsius si fierbere/condensare la 100 grC. Insa la 0,1 bar de exemplu, fierberea/condensarea se produc la vreo 50 grC si bineinteles tot cu absorbtia/cedarea caldurii latente, care este de interes in schimburile de caldura. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 5, 2013 Autor Partajează Postat Mai 5, 2013 Foarte interesante date.Mutumesc f mult. Am ramas surprins ca apa poate ajunge la punctul de fierbere la temperatura apropiata temperaturii de inghet in conditii nu chiar greu de obtinut.. Practic apa in instalatie se fierbe pentru a obtine jetul de abur care sa creeza vidul... (cel putin asa am inteles eu.) iar jumatatea cealalta se comporta normal, la condensarea vaporilor caldura e preluata de la vapori..Foarte interesant si fara substante toxice.. Multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Practic apa in instalatie se fierbe pentru a obtine jetul de abur care sa creeza vidulDa, desi mai corect as zice "sa scada presiunea sub presiunea atmosferica" fiindca acolo nu e chiar vid.Se foloseste principiul Bernoulli: cresterea presiunii dinamice a fluidului provoaca scaderea presiunii statice, fiindca suma lor este constanta - ultima formula de aici:http://msabau.xhost.ro/?Fizic%E3:Dinami ... _BernoulliDispozitivul cu ajutaj este asemanator cu Trompa de vid (sau trompa de apa, cum i se mai spune, pentru ca functioneaza cu jet de apa in loc de abur):http://aparaturadelaborator.allshops.ro ... d++PP.htmlTotusi energia necesara creerii presiunii scazute este destul de mare, atat in varianta hidrodinamica de mai sus, cat si cu pompe rotative. Sa nu te astepti la rezultate spectaculoase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum