aureliu67 Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 sunt foarte multe aruncate, Defapt erau inainte.. Acum tiganii colecteaza tot.. Nu mai poti face nimic acum nu din cauza ca nu se arunca ci din cauza ca imediat sunt "recoltate" pentru cativa banuti..Parerea mea este ca e mult mai greu sa acumulezi caldura folosind uleiul ca agent termic. Este mult mai inferior apei, plus ca temperatura trebuie sa fie peste 100 C. E o treaba foarte serioasa pentru ca daca coboara uleiul la 80C nu va mai functiona. nu cred ca vei putea realiza un astfel de acumulatorDar asta este doar opinia mea.. Ar fi interesant sa incerci sa vezi cum merge.. focalizarea in un singur punct ridica mult temperatura insa putere ramane aceiasi.. 1kW/m.p. aceiasi energie o poti colecta cu o teava de 3 cm dar lunga de 0,5-1 metru in functie de deschiderea jgheabului parabolic. Sunt curios si eu cum va merge pentru ca asta a fost prima mea idee.. Dar am renuntat facand niste calcule.. Link spre comentariu
verde Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 DA, jgheab sau parabola ,energia captata este aceeasi, dar la parabola temperatura este mai mare ce-i drept ,la un volum mai mic , acumulatorul de caldura trebuie sa aibe mult peste 100 grade, dindu-i frigiderului caldura cu portia doar cit are nevoie printr-un termostat ,ar fi bine de stiut ce temperatura necesita frigiderul cu amoniac si cantitatea ei in functie de puterea lui de racire.Chiar daca renuntam la acumulator macar cind e soare sa cistigam ceva. Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Rezistenta de incalzire la Fram (frigiderul casnic cu amoniac de pe vremuri) parca era 155 Watt. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 9, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Corect. si frigiderele erau comparabile cu cele care raceau vand motorul 220 w. Desigur ca nu se ridicau la aceiasi inaltime dar erau comparabile.De aci deduc ca ar consuma cam 2w energie pt a produce 1w frig.. Metaforic vorbind si foarte aproximat.. Ca racitoarele folosesc BTU-unitati englezesti. Aia merei au unitati aiurie de lasura.. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 9, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Am aflat temperatua de fierbere a apei La presiunea de o atmosfera, apa fierbe la temperatura de 100 de grade Celsius. La presiunea de 2 atmosfere, apa fierbe la temperatura de 120 de grade Celsius. La presiunea de 8 atmosfere, apa fierbe la temperatura de 170 de grade Celsius.Cred ca ar trebui sa fac sistemul de protectie (scoatere din soare) la temperatura 150-160 C. inaltimea coloanei de distilare va determina gradul de puritate al amoniacului.. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Buteliile de la aragaz ar merge pentru aceasta intalatie ( fara robineti desigur)Intrebarea se adreseaza inginerilor frigotehnisti doar.. Link spre comentariu
sebip Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Poate ceva de genul http://crosleyautoclub.com/IcyBall/crosley_icyball.html si gheata obtinuta sa o utilizati ca si "acumulator" ? "Incarcarea" sa o faceti solar ? E doar o idee ...o puteti modifica sau optimiza dupa necesitati sau posibilitati de constructie. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 De aici m-am inspirat.incarcarea va fi solara. Poate ca ar fi bine sa avem prevazuta si incalzire normala pt zile innorate.Cred ca presiunea la care rezista buteliile ar fi suficienta. Alea rusesti pot stoca peste 40 litri de lichid.. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 am bacut rost de un frigider varianta "mikro" cu o rezistenta de 80 w.Intrebarea mea catre frigotehnisti este urmatoarea.Ce trebuie sa modific la sistem ca sa maresc puterea la minim 1kW. Banuiesc ca trebuie sa cresc diametrul tuburilor pentru ca daca racesc cu apa radiatorul deasupra pot compensa pica suprafetei radiante . Acum nu stiu daca circuitul pentru acest tip de frigider va permite un debit de 10 ori mai mare a amoniacului.Banuiesc ca doar marirea rezervorului cu amoniac nu rezolva problema. Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Ce spuneti voi aici este interesant sau ciudat Eu ma gandeam pentru la vara sa cumpar AC(200Euro) sau mai ieftin ar fi sa ma mut temporar in nordul extrem European(3000Euro).Asa putem rezuma discutia de aici. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Aberatii de la nepriceputi in domeniu sunt destule peste tot..Sunt sigur ca ca nu esti frigotehnist asa ca nu te mai baga in seama cu off topicurile tale de bodega.Am spus ca cei care nu sunt frigotehnisti sau nu au facut ceva asemanator, si nici nu intentioneaza sa aduca un aport cat de mic subiectului vor fi ignorati din gauza ignorantei lor...Am studiat mesajele tale si am vazut ca in majoritatea te tii de mistocareala.. Cand voi avea probleme cu masina de spalat atunci te voi cauta. Sau te voi cauta cand masilile de spalat reparate de dumneata vor functiona cu amoniac Cred ca mai bine te-ai muta pe alt forum (CHINEZESC DE EXEMPLU) . Promitem ca nu-ti vom simti lipsa.. Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 am bacut rost de un frigider varianta "mikro" cu o rezistenta de 80 w.Intrebarea mea catre frigotehnisti este urmatoarea.Ce trebuie sa modific la sistem ca sa maresc puterea la minim 1kW. Banuiesc ca trebuie sa cresc diametrul tuburilor pentru ca daca racesc cu apa radiatorul deasupra pot compensa pica suprafetei radiante . Acum nu stiu daca circuitul pentru acest tip de frigider va permite un debit de 10 ori mai mare a amoniacului.Banuiesc ca doar marirea rezervorului cu amoniac nu rezolva problema.Cumetre ce spui tu mai sus este o aberatie,pe de alta parte este bine ca nu iti dai seama (de aberatiile catre le sustii)vei traii fericit si linistit pana la adanci batraneti ,daca nu te intoxici cu amoniac Link spre comentariu
tranzistoras Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 NU pot sa ma abtin, desi am spus ca nu voi mai interveni. Hai barosane sa vedem de ce esti in stare, sa vedem utilajul, poze, schite,... la vorbe scartai rau poate esti mai bun la practica... Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 NU pot sa ma abtin, desi am spus ca nu voi mai interveni. Hai barosane sa vedem de ce esti in stare, sa vedem utilajul, poze, schite,... la vorbe scartai rau poate esti mai bun la practica...Te rog nu il lua cu "Barosane "ca tipu are pretentii de intelectual L-ati vazut pe ala care a luat ostatici intr-o sucursala bancara (in Romania)pentru ca nu voiau unii sa discute cu el despre o descoperire epocala facuta de el?Intamplarea este reala.Mai baieti ,ce era de inventat cu fonduri mici si minte putina s-a inventat ,inventiile adevarate(cand spun inventii adevarate nu ma refer la "oala de noapte cu maner in interior" ) care vor urma necesita minte multa si fonduri uriase.Nea aurica (cu litera mica ,ca tot iti place tie sa scrii cu litera mica la inceput de propozitie)incearca sa vezi daca cineva a patentat apa calda sau roatadaca nu ,am eu o relatie si le trecem ca inventate de tine.......ce zici? Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Termina cu trollingul. Daca ai ceva de spus spune daca nu..... Ca mananc litere din graba sau ca mai fac greseli mecanice.. se intampla oricui.. Nu sunt aici ca sa concurezi cu cei mai de vaza filologi Din lipsa de argumente ai inceput sa te agati deja de litere... Eu de bine de rau am ceva realizari.. Despre voi nu am auzit sa realizati ceva deosebit, ce nu sa mai facut pana acum.. Pe de alta parte pasarea pe limba ei piere. Daca am placerea de a face ceva in regie proprie si cu putini bani sau cu mai multi bani-asta e defectul meu. Din cauza unora ca voi multi au incetat sa mai posteze pe forum si chiar au mai incetat sa il viziteze. Cunosc personal pe cineva care e foarte pricep[ut si saritor dealtfel dar a abondonat forumul din cauza asta. Din vorbele lui " acolo se baga in seama doar cei ce nu se prea pricep. Cei priceputi si care vor sa te ajute- o fac fara prea multe discutii".Tind sa ii dau dreptate. Vad ca si aici ca si in realitate talentele (nu ma refer la mine ca stiu ca asta astepti ) cunt umbrite tot felul de indivizi..... De asta oamenii cu adevarat talentati nu prea ne sunt cunoscuti. Cumetre ce spui tu mai sus este o aberatie,pe de alta parte este bine ca nu iti dai seama (de aberatiile catre le sustii)vei traii fericit si linistit pana la adanci batraneti ,daca nu te intoxici cu amoniac M-ai surprins aici cu logica dumitale.. doar nu credeai ca bag amoniacul direct in casa ca sa racoresc camera.. Aveam o parere mai bune despre dumneata.. M-ai lasat fara replica aici.. Desi banuiesc ca ai facut-o intentionat ca sa o faci pe nestiutorul. Poate poate spun o prostie asa e? Daca ce ai scris e chiar ce crezi atunci e intr-adevar grav.. Nu e bine sa ii crezi prosti pe alti.. pt ca asta uneori e o dovada ca ii judecam pe altii prin comparatie cu noi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum