Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonerie pe muzica de Mozart

schnapy

Postări Recomandate

Am descoperit de curand o schema de sonerie cu PIC16F84 si mi s-a parut destul de interesanta si m-am gandit sa o public aici... Daca va intereseaza o sa public si "sunetele" pe care le scoate (Bach si Mozart) :rock: :rock:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

15

• 10vid

6

• schnapy

3

• Zerro

1

Top autori în acest subiect

• 6 ani mai târziu...

Pai vezi schema din linkul de mai sus, functioneaza sigur.Eu nu reusesc insa sa inteleg cum citeste notele in ASM-ul de mai sus. Poate imi zice cineva care cod e pentru frecventa, lungimea notei, etc ca nu imi dau seama deloc.

Link spre comentariu
Vizitator mestersoft

Pai la acelasi lucru m-am referit, care este mecanismul de functionare ?am vazut acolo grupe de caractere specifice acelor note, spre exemplula o secventa muzicala sunt oare programe de conversie pentru noterespectiv acele caractere specifice sau scrii nota a cu nota ?

Link spre comentariu
Vizitator mestersoft

Dupa cate stiu eu, ca sa transformi in hex mai intai scrii programul si il asamblezi.Mai intai faci conversia la secventa muzicala si apoi il inserezi in program, panala hex sunt cativa pasi de parcurs.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Intrebarea mea este cum se pot face melodii noi ?

Am aranjat putin "partitura" ca sa se poata face melodii noi mai simplu.

Posted Image

Sintaxa: dt ,

Notele sunt intre 0 si 36 si reprezinta semitonuri. (Cine scoate de pe chitara, e simplu: casuta si numarul.)

Pauza e interpretata tot ca , si are codul: 64.

Sfarsitul melodiei se semnaleaza cu codul 255.

Pentru test am bagat melodiile Daft Punk - Aerodynamic si ceva de la Ozon, cat si alte doua franturi, lipite de a doua melodie.

Dorbell_v2.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări