Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonerie telefon fix

devilgenius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• devilgenius

8

• validae

6

• Electronicserver

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti sa pastrezi schema , in loc de 12V si GND vii cu 220V , cu conditia ca releul sa suporte curentul consumat de goarna ta.

Intra pe link si vezi toate detaliile schemei .

Link spre comentariu

Nu stiu de ce te complici cu schema initiala, unde ai nevoie si de 5Vcc.Ti-am dat schema cu optotriac si triac, nu are nevoie de tensiune suplimentara de alimentare in afara de reteaua de 220V.Nici nu te costa mult, optotriacul si triacul necesare costa amandoua 10 lei.

Link spre comentariu

Inaintea optiracului folosesc aceiasi schema cu zenerele alea ?Daca da, ce tip de zenere sunt acelea?Optriacul este TLP3020? Dar triacul ?R2 1000 ohm aka 1k ohm ?De unde pot cumpara optriacul si triacul ? Un link ceva ?

Link spre comentariu

Se gasesc la magazinele online de componente, sau cele obisnuite.Triacul poate fi unul de 400V la curentul cerut de goarna, sau mai mare. Ledul optotriacului se leaga exact la fel ca si la optocuplorul din schema precedenta.Nu stiu daca in Petrosani e vreun magazin de componente electronice, dar poti comanda la adelaida, miva..rom, sau alte magazine online.Restul pieselor din schema initiala cu releu sunt:

C1 0.47uF 250V Capacitor

R1, R2 2x 10K 1/4 W Resistor

R3 1K 1/4W Resistor

D1, D2 2 20V 1/4W Zener Diode

D3 1N4148 Diode

Link spre comentariu

Vezi ca doar diodele D1 si D2, de sus in jos vorbind, sunt Zener 20V. D3 e tip 1N4148.In schema e o greseala de notare. In loc de D1, D2, apare scris D2,D2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări